Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Lechuza watergeefsysteem

Lechuza bloempotten

Neem het giswerk uit het gieten met de Lechuza potten! Het unieke zelfbewateringssysteem neemt veel zorgen over het watergeven uit handen. Want wanneer krijgt een plant genoeg water? Met een watermeter, vulschacht, scheidingsbodem en bodemschroef zorgen de Lechuza potten voor een optimale watergift.

 


 

Lechuza systeem

Het Lechuza-zelfbewateringssysteem is gebaseerd op de natuur en zorgt ervoor dat planten precies de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben om optimaal te kunnen groeien.

1. Watermeter - Neemt het giswerk uit het gieten;

2. Vulschacht - Vergemakkelijkt het water geven en het toevoegen van vloeibare kunstmest;

3. LECHUZA-PON - Het substraat controleert de watertoevoer perfect;

4. Scheidingsbodem - Vormt het waterreservoir in de bodem van de plantenpot;

5. Bodenschroef - Wordt verwijderd wanneer de potten buiten gebruikt worden;

Outdoor

Lechuza potten kunnen ook buiten worden gebruikt. Omdat de planten daar door de regen meer water krijgen dan normaal, is er een oplossing bedacht voor het overtollige water. Onderin de pot zit een gat met een overloop en schroefdop. Buiten kunt u deze schroefdoppen verwijderen. De overloop zorgt ervoor dat er genoeg water in het waterreservoir blijft, terwijl overtollig water weg kan lopen. Op die manier zullen de planten niet “verdrinken” in het water en wordt wortelrot voorkomen.

Alle Lechuza-potten zijn bovendien UV- en vorstbestendig, dus kunnen het hele jaar buiten blijven staan.

Watergeven

In de eerste weken na aanschaf moeten de wortels zich nog vestigen en tot het substraat groeien, dus dan moet het water van bovenaf worden gegeven. In deze periode kunt u aan de aarde voelen of de plant water nodig heeft of niet. Als de grond net onder de oppervlakte droog is, kunt u de plant water bijgeven. Na ongeveer 12 weken zijn de wortels voldoende gegroeid en kunt u gebruik maken van het zelfwatergeefsysteem.

Het zelfwatergeefsysteem zal het water in het reservoir geleidelijk afgeven aan de plant. Het enige wat u nog hoeft te doen, is het waterreservoir te vullen via de vulschacht. Geef net zo lang water totdat de watermeter op optimum (OPT) staat. De plant zal dit water in de komende weken opmaken.

Als de watermeter op minimum staat, begint de “droge periode” voor de plant. In deze periode van ongeveer 1 week gaan de wortels van de plant op zoek naar water, dus gaan ze groeien. Daarnaast krijgen de wortels de tijd om even te luchten, zodat wortelrot wordt voorkomen. Vervolgens vult u de pot via de vulschacht weer met water, totdat de watermeter op optimum staat.

Alle informatie... Shop hier alle...