Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Yucca kopen

Yucca Yucca
140cm
24cm
59,95 39,95
55,- 36,65
Yucca Yucca
100cm
21cm
28,95 24,95
26,56 22,89
Yucca Yucca
130cm
32cm
119,95
110,05
Yucca Yucca
170cm
34cm
79,95 59,95
79,95 59,95
Yucca Yucca
170cm
34cm
109,95
109,95
Elho | Yucca Elho Elho | Yucca
150cm
30cm
69,95
69,95
Yucca Yucca
70cm
32cm
129,95
129,95
Yucca Yucca
80cm
21cm
29,95
29,95

Yucca kopen

De Yucca, of ook wel Palmlelie genoemd, komt uit het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is een opvallende en ook zeer imposante plant welke erg groot wordt. Hij bloeit met mooie tulpachtige bloemen in juli tot september. Ze zijn geel wit van kleur. De bladeren zijn zwaardvormig en stijf en blijven het hele jaar door groen. Het is een plant welke je in de semi woestijn kunt aantreffen. Ook is het een plant welke niet zo snel groeit en daarnaast is het een gemakkelijke plant om te onderhouden. Al deze factoren maken de Palmlelie tot een ideale kamerplant. Bestel de Yucca bij Fleurdirect!

De oorsprong van de Palmlelie

De Yucca is een plant die voorkomt in de familie van de Asparagaceae, hieronder vallen nog ongeveer 40 andere soorten. Deze plant is een opmerkelijke plant, dit komt door de rozetten die het hele jaar door groen zijn, de bladeren zijn zwaardvormig en zien er strak en stoer uit. Ze komen vooral voor in de warme en droge gebieden in de delen van Amerika en het Caribische gebied. De Yucca’s hebben een gespecialiseerd bestuivingsysteem, ze worden namelijk bestoven door Yucca motten. Dit zijn kleine insecten die het stuifmeel van de meeldraden van een plant naar de stempel van een andere brengen, tegelijkertijd laat de mot een eitje achter en hierdoor ontwikkelen zich weer zaden. Dit proces gebeurt vooral in de natuur en zal in uw woonkamer niet snel plaatsvinden. Door de spitse bladeren is de plant een knappe verschijning om te zien en staat dan ook altijd mooi in uw woonkamer.

Yucca water geven

De Palmlelie heeft weinig water nodig. Pas als de grond droog begint te worden, is het belangrijk om de Palmlelie weer water te geven. Let op dat het niet bevorderlijk is voor de plant om in één keer een grote hoeveelheid water te geven. Het beste is om regelmatig kleine doseringen te geven. Hoe vaak de Palmlelie water nodig heeft, hangt af van waar de plant staat. Staat de plant op een lichte plek, dan zal de grond sneller droog zijn dan op een schaduwrijke plek.

Standplaats Yucca

De Yucca heeft behoefte aan een gemiddelde standplaats. Hiermee bedoelen we alle plekken, behalve volledig schaduw of volledig zon. Alle standplaatsen daartussen zijn prima. Let op dat de Palmlelie zeker 4 a 5 uur daglicht per dag nodig heeft, maar in de gemiddelde huiskamer wordt die hoeveelheid wel gehaald. In de zomer is het mogelijk om de Yucca buiten te zetten. Zet hem dan niet op een plek in de volle zon.

Yucca verpotten

Verpot de Palmlelie elke drie jaar of wanneer de pot te klein wordt. Daarnaast is het het beste om elk jaar de grond te voorzien van een verse toplaag. Verpot bij voorkeur in de lenteperiode, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Yucca minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Yucca

Ook wat betreft voeding heeft de Yucca weinig nodig. Wilt u de Palmlelie toch een extra boost geven, lees dan eerst zorgvuldig de bijsluiter van de Pokon Groene plantenvoeding. Dan weet u namelijk de juiste dosering van de voeding. Het is beter te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden. In de winter staat de Yucca op rust en heeft geen extra voeding nodig.

Ziektes en ongedierte

Ziektes

Luizen kunnen de overhand krijgen op uw Palmlelie, maar dit kunt u vermijden door regelmatig de bladeren te controleren en er direct iets aan te doen. Kijk ook aan de onderkant van de bladeren en op de stam. Als u luizen heeft gesignaleerd, dan kunt u het beste proberen met koud water de luizen eraf te spuiten. Lukt dat niet, dan kunt u altijd de daarvoor bestemde bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Giftig

De Yucca is giftig, dus pas op bij huisdieren en kinderen. Raadpleeg de huisarts bij inname of irritaties.

Topkwaliteit Palmlelie kopen bij Fleurdirect

Bij Fleurdirect is het mogelijk om deze mooie kamerplant online te bestellen. Fleurdirect is een online plantenshop, waar de planten rechtstreeks vanaf de teler worden verstuurd naar eindbestemming. Hierdoor kunnen wij zorgen voor een gezonde en sterke plant. Alle bestellingen worden zeer goed ingepakt verzonden. In maximaal twee dagen is de plant aangekomen en kunt u er volop van genieten. Naast de Yucca hebben we nog veel meer andere kamerplanten.

De Yucca als cadeau

Wanneer u een feest heeft, verjaardag of bij een andere gelegenheid een cadeau wilt geven dan is de Palmlelie een goede keuze. Het is een cadeau waar u zeker indruk mee maakt. Wij kunnen de plant rechtstreeks naar de eindbestemming sturen als u dat wilt. Het is dan niet nodig om hem zelf nog mee te nemen in de auto of achter op de fiets. Natuurlijk kunt u ook voor een van onze andere planten kiezen in onze online shop. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste planten. We hebben een breed assortiment en begrijpen, dat het soms moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Het is mogelijk om contact op te nemen met onze ervaren servicemedewerker. Ze helpen u graag om de beste plant te kiezen. Ook kunnen ze helpen bij het kiezen van een bijpassende pot. We leveren namelijk ook bloempotten en poten graag de door u gekozen plant helemaal in. Het is op die manier mogelijk om een complete set te bestellen. U pakt het in huis uit en zet het daarna op de juiste plek. Gemakkelijker kan het niet!

De Yucca is een makkelijke plant

Dit is een plant voor de mensen onder ons die wat minder groene vingers hebben, de Yucca is namelijk een van de gemakkelijkste kamerplanten qua verzorging. U kunt de kamerplant zowel op een lichte als donkere plek plaatsen, op beide plekken zal deze plant prima groeien. Water hoeft ook maar af en toe te worden toegediend, vooral in de winter kan deze plant gerust een paar weken zonder water. U kunt de Yucca eenvoudig online bestellen in de webshop van Fleurdirect.nl voor de scherpste prijzen.

Kamer- en kantoorplanten online kopen

Door onze gebruiksvriendelijke webshop kunt u de kamer- en kantoorplanten gemakkelijk en snel online bestellen en deze veilig afrekenen. Het betalen van uw bestelling kan doormiddel van iDeal, Visa, MasterCard, Maestro en ook kunt u het achteraf betalen via AfterPay. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw bestelling, de levering of over een van onze producten zoals de Yucca. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte kamerplanten voor in uw woonkamer, op het kantoor of om als cadeau te geven aan een familielid, vriend of kennis. Bekijk nu snel ons ruime aanbod en bestel online de mooiste planten die direct van de beste kwekers komen.

Lees meer