Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aglaonema

De Aglaonema is een bijzondere kamerplant met een bijzondere naam. De grote bladeren met unieke patronen zijn kenmerkend voor planten in de Araceae-familie. Net zoals de moeilijke namen trouwens, want de Dieffenbachia en de Spathiphyllum zijn neven van de Aglaonema. Maar de Aglaonema is toch één van de makkelijkste planten van de Araceae in het onderhoud.

Herkomst Thailand, Indonesië en Maleisië Waterbehoefte Lichtvochtige grond
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per maand in de lente en zomer
Verzorging Dood blad weghalen, regelmatig besproeien Giftig Ja, kan irritatie veroorzaken
Verzorging
Watergift

Bij de Aglaonema komt het watergeven niet heel nauw. Als u een keer vergeet water te geven, is dat bij deze plant geen probleem. De Aglaonema is gesteld op een wat droge grond, dus het kan meer kwaad als u teveel water geeft dan te weinig. Bij een te natte grond kunnen de wortels namelijk gaan rotten en dan kan de plant geen water meer opnemen.

Besproeien

In de winter zorgt uw verwarming ervoor dat de lucht in uw huiskamer erg droog wordt. Aangezien de Aglaonema van oorsprong uit een tropisch gebied komt, houdt de plant van een wat hogere luchtvochtigheid. Daarom is het goed om de Aglaonema regelmatig te besproeien. Dit verhoogt niet alleen de vitaliteit en de sierwaarde van uw plant, maar het voorkomt ook ongedierte.

Standplaats Aglaonema
Licht en warmte

U kunt de natuurlijke leefomgeving van de Aglaonema het beste nabootsen door de plant op een schaduwrijke plek te zetten, maar waar wel enkele uren per dag het daglicht schijnt. Dit licht heeft de plant nodig om te groeien. Staakt de groei? Dan staat de plant te donker en kunt u de plant het beste dichter naar het raam plaatsen. Zet de Aglaonema nooit in de volle zon! Dan verbranden de bladeren en zal het lang duren voordat deze bladeren zijn vervangen door mooie nieuwe bladeren.

Aglaonema verpotten
Verpotten

Ook voor het verpotten geldt dat het niet zo vaak nodig is door de langzame groei van de Aglaonema. Meestal worden deze planten om de 2 jaar verpot, maar als u merkt dat de groei vertraagt of stopt, kan de plant eerder worden verpot.

De juiste pot

Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Aglaonema bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te herstellen.

Potgrond en hydrocultuur

Bij het verpotten van de Aglaonema kunt u universele potgrond gebruiken. U kunt eventueel ook hydrokorrels onderin de pot plaatsen om wortelrot te voorkomen.

Voeding Aglaonema
Voeding

De Aglaonema is een langzame groeier, en heeft dan ook niet zoveel voedingstoffen nodig. Gedurende de lente en zomer kunt u de Aglaonema 1x in de maand Pokon groene planten voeding geven. Geef nooit teveel, want ook dat kan schadelijk zijn voor een kamerplant. In de herfst en winter staat de groei stil en heeft de Aglaonema geen extra voeding nodig.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Aangezien de Aglaonema gewend is aan een vochtige en tropische omgeving, is dat vaak de reden dat deze kamerplant ziektes oploopt. Een te lage luchtvochtigheid is hiervan vaak de boosdoener. Door uw Aglaonema regelmatig te besproeien, kunt u plantenziektes als Spint en Bladluizen voorkomen. Als de plant er, ondanks het besproeien, toch last van heeft, kunt u overgaan op biologische of chemische ongediertebestrijding. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Giftig

Het sap en de bessen van een Aglaonema zijn licht giftig. Contact met de huid kan zorgen voor lichte irritatie.

Aglaonema Silver Bay

De Aglaonema Silver Bay is één van de meest bekende ondersoorten. Deze plant heeft mooie grote bladeren met een tweekleurig karakter. De binnenkant van het blad heeft een lichte kleur terwijl de rand van het blad donkergroen is. Dit kleurverloop is dan ook kenmerkend voor deze soort. De compacte bladgroei maakt dat de plant mooi vol oogt en prachtig staat in uw huiskamer.

Aglaonema Maria

Zoekt u een kamerplant met mooie patronen in de bladeren? Dan is de Aglaonema Maria een goede keuze. Deze plant heeft langwerpige bladeren met een licht- tot donkergroen kleurverloop. De Aglaonema Maria is zeer geschikt als kamer- of kantoorplant en staat het liefst in de halfschaduw.

Aglaonema Freedman

De Aglaonema Freedman is een mooie groene en volle plant met prachtige bladeren. Dankzij het lichte motief op de bladeren haalt u met de Aglaonema Freedman een echte blikvanger in huis. Deze plant houdt van een schaduwrijke standplaats en is bijzonder gemakkelijk in het onderhoud.

Aglaonema Silver Moon

De Aglaonema Silver Moon heeft opvallen gekleurde bladeren. Midden op het blad loopt namelijk een lichte streep. De plant is zeer onderhoudsvriendelijk en daarmee geschikt als kamerplant of kantoorplant. U heeft weinig omkijken naar de Algaonema Silver Moon maar kunt wel jarenlang genieten van het sierlijke karakter.