Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...
Bamboe Bamboe
50cm
14cm
9,95
9,95
Bamboe Bamboe
100cm
23cm
29,95
29,95
Bamboe Bamboe
110cm
29cm
44,95
44,95
Bamboe Bamboe
100cm
29cm
44,95
44,95

Bamboe planten

De benaming bamboe is algemeen bekend, maar wat is het nou eigenlijk precies? Het is de verzamelnaam voor een aantal plantensoorten die een geslachtengroep vormen van de grassen. Bamboe is daarbij ook nog eens het belangrijkste voedsel voor panda’s en wordt daarbij veel gebruikt in de bouw, omdat bamboe bekend staat als sterk. Bamboe is ideaal als u veel groen in uw tuin wil toevoegen, want een bamboe plant bestaat uit een grote bos takken en bladeren. Voordat u nieuwe buitenplanten aanschaft is het wel belangrijk om u even goed in te lezen. Wat is de beste plaats voor de plant? Moet de plant in de zon of in de schaduw? Hoeveel water mag de plant hebben? Overleeft de plant de winter? Genoeg vragen om u zich af te vragen dus. Lees dus even alle informatie en daarna kunt u met een gerust hart bamboe bestellen.

De verschillende soorten bamboe

Onder bamboe wordt er onderscheid gemaakt tussen woekerende en niet-woekerende bamboe. Fargesia rufa is de bekendste soort bamboe die er is. Dit is een niet-woekerende bamboe, net als alle andere Fargesia bamboes die ook niet woekerend zijn. Dat zijn dus de bamboe Fargesia murieliae (Fargesia jumbo), bamboe Fargesia campbell, bamboe Fargesia simba en zo zijn er nog een aantal. De bamboe is de ideale plant als het gaat om een groene kleur in de tuin, want bamboe is ook nog eens wintergroen. Ook in de winter kunt u dus nog genieten van een groene gloed door de tuin. Wel verliest bamboe zijn bladeren, maar er worden gewoon nieuwe aangemaakt. Alle andere bamboe soorten naast de Fargesia zijn eigenlijk de woekerende bamboe soorten. Deze soorten staan ook bekend om hoe snel ze groeien en ze kunnen bijvoorbeeld een goede dichte haag vormen.

Bamboe: hoe verzorg ik de planten?

De verzorging van bamboe is niet erg moeilijk. Bamboe kan zich namelijk ook snel aanpassen aan het soort grond. Water geven is erg belangrijk bij bamboe, vooral in het eerste half jaar. De grond moet namelijk altijd vochtig zijn. Daarbij zijn mest en compost ook een belangrijk element bij de verzorging van bamboe. Organische mest is hierbij het belangrijkste, want kunstmest zorgt voor een groeispurt van de plant, terwijl bamboe al bekend staat om het snel groeien er van. Vindt u de plant te groot worden? U kunt bamboe gewoon snoeien wanneer u maar wilt. Snoeien wordt gekozen boven afknippen, want afknippen stimuleert ook weer groei en dat is dus juist net wat u niet wilt. In de winter kunt u de bamboe Fargesia rufa beschermen door middel van een extra laag blad of houtsnippers rondom de voet van de plant. Dit biedt net wat extra bescherming en zorgt uiteindelijk voor wat extra voeding omdat de laag gaat composteren.

Overige planten van Fleurdirect

Naast bamboe kunt u bij Fleurdirect terecht voor veel andere buitenplanten. De planten zijn verdeeld onder verschillende categorieën zodat u gemakkelijk kunt zoeken naar wat u wilt. Onder de buitenplanten vallen onder andere ook nog de bekende Buxus, de Citrus Limonia, Naaldboom, Washingtonia, Acer (Esdoorn) en nog meer buitenplanten. Daarbij kunt u direct uw hele huis onder handen nemen, want u kunt hier ook terecht voor kamerplanten, kantoorplanten, hydrocultuur planten, buitenplanten, bloempotten en verzorging. Heeft u nou niet zulke groene vingers? Dan kunt u er ook aan denken om kunstplanten aan te schaffen, zodat het net lijkt alsof u echte planten in huis heeft staan. Kijk dus gewoon even rond wat bij u past en wie weet heeft u het binnenkort in huis en de tuin staan.

Bamboe plant online kopen?

Wilt u bamboe bestellen? Ons concept laat het toe om bij een plant ook een pot uit te kiezen, maar de bamboe plant kunt u wellicht beter in de volle losse grond plaatsten omdat hij er bekend om staat dat het zo hard groeit en zo groot wordt. U kunt per categorie ook aangeven wat uw wensen en behoeften zijn, zodat u niet lang hoeft te zoeken naar de juiste plant. Wilt u bijvoorbeeld een plant voor vol in de zon? Of heeft u geen zon en bent u specifiek op zoek naar een plant die uit de zon kan overleven. Daarbij kunt u ook nog een voorkeur van kleur aangeven, zodat ook dit wordt meegenomen in uw zoekactie. Heeft u een mooie plant gekozen? Dan kunt u de Fargesia bestellen. Deze bamboe Fargesia kopen kunt u gemakkelijk online doen. U kunt daarna binnen 48 uur de Fargesia murieliae jumbo al in huis verwachten, zodat u hem direct in uw tuin kunt plaatsen.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u de bamboe Fargesia rufa kopen, maar heeft u toch nog wat meer informatie nodig voordat u deze gaat bestellen? De klantenservice staat in ieder geval voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. Onze specialisten weten van alles over ons assortiment en kunnen u voorzien van meer informatie. Daarbij kunnen ze u ook voorzien van stijladvies, zodat u zeker weet dat de plant bij uw interieur of tuin past. Stuur gewoon even een foto door via een WhatsApp bericht en wij helpen zo snel mogelijk. U kunt verder ook contact opnemen per telefoon of email, maar als u zo spoedig mogelijk antwoord nodig heeft, kunt u ook een chatbericht via de website sturen. Wij helpen u dan zo snel mogelijk.

Lees meer