Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Dwergpalm kopen

Chamaerops Chamaerops
90cm
24cm
49,95
45,83
Chamaerops Chamaerops
50cm
24cm
39,95
39,95
Chamaerops Chamaerops
80cm
19cm
19,95
18,30
Chamaerops Chamaerops
55cm
15cm
12,95
11,88
Chamaerops Chamaerops
70cm
21cm
24,95
22,89
Chamaerops Chamaerops
40cm
19cm
29,95
29,95

De dwergpalm online bestellen bij Fleurdirect

De dwergpalm kent ook de naam Chamaerops Humilis maar dwergpalm klinkt natuurlijk een stuk leuker. Het is een kleine en compacte palmboom die tientallen jaren kan groeien. In ons klimaat kan de dwergpalm drie tot vier meter hoog worden. Het is dan echter geen dwerg meer te noemen. Tot het zover is, is het echter ook een geweldige kamerplant of een mooie plant voor op het balkon of het terras. Al met al is de dwergpalm een zeer goede kamerplant. De palm zorgt voor veel groen, heeft relatief weinig aandacht nodig en kan tegen een stootje. Hiermee is het niet alleen een mooie plant voor in de woonkamer of hal, maar ook voor op kantoor.

Oorsprong van de dwergpalm

De dwergpalm is de enige palmsoort die zijn oorsprong heeft in Europa. Hij komt dan veelal voor rondom het Middellandse zeegebied. Het relatief warme klimaat zorgt ervoor dat de palm goed kan groeien. Dit heeft er bovendien voor gezorgd dat de plant niet al te veel water nodig heeft. Hij is namelijk gewend aan drogere periodes.

Verzorging van de dwergpalm

Het is belangrijk dat de plant goed gedraineerd wordt en niet in te natte grond staat. Hydrokorrels onderin de bloempot is daarom ook aan te raden. De zijwand van de bloempot dient u met noppenfolie te bekleden aan de binnenkant wanneer u de plant buiten neerzet. Binnen is dit niet nodig. De plant is niet winterhard er dient bij vorst binnengezet te worden.

Standplaats van de dwergpalm

De dwergpalm houdt van zonlicht en daarom is de beste standsplaats dan ook voor het raam in de zon. Wanneer de palm op een te donkere plek staat, zal deze geen nieuw blad aanmaken en minder snel groeien. Voor een mooie plant kunt u dus het beste kiezen voor een mooie lichte plek.

Een geweldige kamerplant: de dwergpalm

We gaven al aan dat de dwergpalm ook een ware aanwinst is op een terras of balkon. Bij Fleurdirect kunt u uw eigen dwergpalm bestellen. Wij zullen hem binnen maximaal twee dagen bij u bezorgen. U kunt er dan zelf volop van gaan genieten. Bezoek onze online plantenshop om de juiste dwergpalm te kiezen. Wanneer u optimaal wilt genieten van de dwergpalm is het belangrijk om hem in de lente en de zomer wat bij te mesten. Als de bladeren bruin worden dan kunt u ze afknippen. Wilt u de dwergpalm laten groeien, dan is het slim om de bloemen te verwijderen. De plant zal dan geen energie verliezen aan het tot bloei laten komen van de bloemen. Het is mogelijk om een exotische sfeer in huis te halen met de aanschaf van een dwergpalm. De dwergpalm heeft relatief weinig verzorging nodig en is daarmee een zeer plezierige plant.

Dwergpalm met een mooie pot van Fleurdirect

Fleurdirect zorgt voor een maximale zorg voor al haar kamerplanten en dus ook voor de dwergpalm door ze pas na de bestelling in te pakken en te verzenden. De dwergpalm krijgt de optimale zorg tot hij gekocht wordt bij de teler. Vanaf de teler of kweker gaat de kamerplant rechtstreeks naar u toe. Het is zo mogelijk om de kwaliteit te waarborgen. Hierna kunt u nog vele jaren van de plant genieten. Wilt u de dwergpalm graag in een mooie bijpassende pot kopen? Bij Fleurdirect is dit mogelijk. Onze ervaren medewerkers kunnen u helpen om de juiste pot te kiezen. Vervolgens zullen ze de dwergpalm in de pot planten met de juiste voedingsstoffen en op de juiste manier. Ook hier staat kwaliteit weer centraal. Vervolgens wordt het goed en stevig verpakt, zodat de dwergpalm de reis samen met de pot goed aflegt naar haar eindbestemming. Zo komt de plant op de best mogelijke manier aan bij uw voordeur, kantoor of bij een van onze andere klanten.

Lees meer