Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Cycas | Vredespalm kopen

Cycas Cycas
90cm
24cm
69,95
64,17
Cycas Cycas
60cm
14cm
19,95
19,95
Cycas Cycas
160cm
50cm
499,95
499,95
Cycas Cycas
90cm
32cm
119,95
110,05

Cycas | Vredespalm

De Cycas is een mooie en sierlijke plant die valt onder de familie van de palmvarens en wordt ook wel varenpalm of vredespalm genoemd. De bekendste soort die doorgaans in huiskamers is terug te vinden, is de Cycas revoluta. Deze kamerplant kan met de juiste verzorging erg oud worden: maar liefst duizend jaar. In het verleden zijn er erg veel soorten geweest van de Cycas, tegenwoordig zijn er nog maar acht soorten overgebleven uit deze grote familie. De plant heeft sierlijke bladeren die smal uitlopen. Dit geeft deplant z'n unieke uitstraling. In het begin van de ontwikkeling van de plant zijn de bladeren nog wat zacht maar als deze eenmaal verder gegroeid zijn, worden de bladeren hard en stevig. Bent u op zoek naar deze mooie kamerplant? Dan bent u bij Fleurdirect.nl aan het juiste adres. De Cycas revoluta is zowel in kleiner formaat als in wat grotere formaten te krijgen. Met de juiste verzorging heeft u jarenlang plezier van deze prachtige plant.

Oorsprong van de Cycas

Deze sierlijke plant kent zijn oorsprong in Zuidoost-Azië waar de plant volop in het wild kan groeien. De Cycas behoort tot de Cycadaceae familie en staat bekend om zijn prachtige sierlijke bladeren op een robuust stam. Vanwege de mooie uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter van de plant wordt deze graag gezien in huiskamers en buiten op terrassen.

Verzorging van de Cycas

De Cycas heeft maar weinig water nodig. Laat eerst de grond uitdrogen voordat u weer water toedient. Zorg er echter voor dat er geen laagje water n de pot blijft staan, dit tast namelijk de wortels van de plant aan. Met af en toe water biedt u de plant dus optimale condities om gezond te blijven. In de zomermaanden heeft deze plant iets meer water nodig, maar in de winter kunt u gerust om de 6 weken de kamerplant water geven. De plant groeit niet snel dus u hoeft de plant dan ook niet snel te verpotten. 

Standplaats van de Cycas

Wilt u genieten van al die jaren dat deze plant mee kan gaan, dan is het ook belangrijk om er rekening mee te houden waar u de Cycas neerzet. Een mooie plek voor deze kamerplant is niet direct in het zonlicht, maar wel op een lichte plaats. Laat de plant echter wel even wennen wanneer u 'm in huis haalt. Na verloop van tijd zal de plant gewend zijn aan het zonlicht en prima voor een raam kunnen staan.    

Groene kamerplanten en meer in ons ruime assortiment

Naast de welbekende Cycas hebben wij natuurlijk ook nog andere groene kamerplanten in ons assortiment. U kunt bijvoorbeeld een keuze maken uit de cactus, aloë vera plant, ficus en verschillende soorten palmen. Daarnaast hebben we ook nog andere kamerplanten of luchtzuiverende planten die perfect op het kantoor kunnen staan om zo de ruimte lekker fris te houden. U kunt de planten eenvoudig online bestellen en veilig betalen door middel van iDeal, MasterCard, Visa, Meastro en AfterPay. Neem snel een kijkje op in webshop en kies de mooiste kamerplanten die het beste bij u passen! 

Lees meer