Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bonsai boom kopen

Shop eenvoudig de mooiste Bonsai's. Kies uit kleine Bonsai, een grote boom of juist een Bonsai in pot! Direct van de beste kweker. Binnen 48 uur in huis.
Geen producten gevonden...

De online bonsai shop | Fleur-direct.be

Bonsai bomen zijn in de loop der jaren steeds bekender geworden en voor veel Nederlanders is het een hobby om Bonsai bomen bij te houden en in leuke vormen te snoeien. Bonsai is een Japans woord en betekent ‘geplant in container’. Bonsai staat eigenlijk voor een verzameling technieken waarbij een boom wordt gekweekt, verzorgd en geknipt. De Bonsai boompjes kennen hun oorsprong in China, eeuwen geleden begonnen de Chinezen met het kweken van kleine boompjes in potten. De Bonsai lijkt op een kleine boom. Dit is ook de bedoeling, de Bonsai-ist probeert een verkleind beeld van een oude boom of een landschap in de natuur neer te zetten met levend plantmateriaal. Het verzorgen van deze boompjes was een ware kunstvorm en deze trend is uiteindelijk ook vanuit Azië overgewaaid naar Nederland waar veel hobbyisten dagelijks bezig zijn om deze boompjes te verzorgen. Als hobby is de bonsai in Europa zo’n 50 jaar oud. Een jaar of 20 geleden is Bonsai ook als sierteeltproduct in Europa in opkomst en hier nu al niet meer weg te denken. Bonsai bomen zijn hetzelfde als andere alle planten, alleen moeten ze anders verzorgd worden dan andere planten doordat ze in kleine potten geplant staan. Fleurdirect is de online bonsai winkel met het beste aanbod!

Bonsai boom in pot kopen

Een Bonsai boompje koopt u eenvoudig bij Fleurdirect. De robuuste stam en schitterende kleine bladeren zijn schitterend voor elke kamer. De Bonsai bomen zijn afhankelijk van de grootte al meerdere jaren oud voordat ze uw kantoor of kamer komen opvrolijken.  Bij Fleurdirect kunt u verschillende maten Bonsai online kopen. Grote Bonsai bomen tot wel 160 cm hoog en ook kleine Bonsai boompje van ongeveer 40cm hoog. De Bonsai boompjes hebben ook een verschillend uiterlijk. De vorm van de stam kan verschillen en daarnaast zijn ook de  bladeren van de bonsai boompjes verschillend. De ene Bonsai boom heeft wat grotere bladeren terwijl de bladeren van een andere Bonsai boom meer naaldvormig zijn. De Bonsai boompjes zijn beschikbaar in een mooie geglazuurde pot of de grote Bonsai een sierkweekpot. Hoeft u niet meer persé over te potten naar een andere pot: handig! Gebruik de verzorgingstips van Fleurdirect in de plantengids om uw Bonsai in topconditie te houden. Hieronder leest u ook meer over de verzorging van de Bonsaiboom. Verzorg de Bonsai boompjes en snoei ze in leuke vormen net zoals vroeger toen Bonsai de oude kunst van het kweken was. Een leuke hobby voor de echte plantenliefhebbers! Een binnen bonsai kopen doet u in de beste online bonsai winkel van Fleurdirect! 

Verzorging van de Bonsai

Er zijn verschillende soorten Bonsai boompjes. Voor de verzorging en standplaats daarvan is het afhankelijk welke Bonsai het betreft. De Ficus is de meest voorkomende soort. Deze kunt u zowel plaatsen op een lichte plek als op een halfschaduw plek. De Araucaria variant kunt u beter niet in de zon zetten, maar de plant heeft wel licht nodig. Op een warme en zonnige plek heeft de Bonsai boom wat meer water nodig. De grond moet bij de meeste Bonsai bomen wat vochtig blijven maar het is altijd van belang dat er niet teveel water wordt gegeven. Wanneer de grond te nat is, kunnen de wortels gaan rotten. De Araucaria Bonsai kan langere tijd zonder water. Voor de meeste boompjes is het in de lente- en zomermaanden voldoende om ze 1 keer in de 2 weken water te geven. Voor de gezondheid van de Bonsai is het van belang om deze regelmatig te bemesten. Zo wordt de voedingswaarde van de grond aangevuld. Hiervoor kunt u speciale Bonsaivoeding gebruiken. Het belangrijkste onderdeel van de verzorging van de Bonsai is het snoeien van de boom. Om in model te blijven moeten de bovenste en buitenste delen gesnoeid worden. Zo verdeelt te plant vanzelf de groei naar de binnenste en onderste delen. In de zomer maakt de boom veel nieuw blad aan, het is dan van belang de boom regelmatig te snoeien of de bladsnoei methode toe te passen waarbij u bladeren verwijdert die te groot zijn of op een verkeerd plek groeien. Wanneer de pot van de Bonsai te klein is, bestaat het gevaar dat de boom te weinig voeding binnenkrijgt of uitdroogt. U moet de pot daarom tijdig vervangen voor een grotere variant. Doe dit in het voorjaar, eventuele beschadigingen kan de plant dan zelf herstellen.

De leukste kamerplanten

Naast Bonsai bomen hebben we ook veel verschillende andere soorten kamerplanten in ons assortiment. Ga bijvoorbeeld voor een Anthurium, Cactus of Vetplant om uw huiskamer of kantoor op te vrolijken. De kamerplanten van ons zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Als u wat minder ruimte heeft in uw interieur dan kunt u gaan voor een kleine, subtiele kamerplant. Verder bieden wij ook buitenplanten en kunstplanten in allerlei soorten en maten. Voor alle planten hebben we ook handige en leuke potten beschikbaar in onze webshop. Zelf watergevende bloempotten, metalen bloempotten en potten van keramiek zijn ideaal voor uw planten en zullen een mooi staan bij uw planten. Bekijk de planten en overige artikelen online op Fleur-direct.be. Met behulp van de categorieën en filters kunt u het aanbod verkleinen, zodat het maken van een keuze een stuk gemakkelijker wordt. Al onze kamer- en kantoorplanten worden direct geleverd van de beste kwekers. Via de website kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen. Bestellingen boven de € 45,00 leveren wij gratis bij u thuis of op kantoor in heel Nederland en België. U kunt daarvoor zelf een dag en tijdstip kiezen waarop wij uw bestelling komen leveren. Voor onze levende producten geldt dat deze van uitstekende kwaliteit zijn. Is er bij de levering toch sprake van beschadiging of is er iets niet naar wens, neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een passende oplossing. Voor niet-levende producten geldt dat u deze binnen 14 dagen kunt retourneren. Bekijk het uitgebreide assortiment in onze Bonsai winkel online en plaats uw bestelling!

Lees meer