Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Chamaedorea | Plantengids

Met de Chamaedorea brengt u Mexicaanse sferen in huis! Deze Mexicaanse dwergpalm is een compacte kamerplant, waarvoor gemakkelijk een standplaats te vinden is. In elke kamer zal de Chamaedorea goed tot z’n recht komen en in combinatie met één van onze bloempotten zal het een prachtig geheel vormen in uw huiskamer.

Chamaedorea verzorging

  • Herkomst
  • Standplaats
  • Verzorging
  • Verpotten
  • Gevoelig voor
  • Giftig
Herkomst Mexico
Standplaats Licht, geen direct zonlicht
Verzorging Dood blad weghalen
Waterbehoefte Grond vochtig houden
Voeding Niet noodzakelijk
Giftig Nee

Herkomst

De Chamaedorea komt van oorsprong uit Mexico en zal in uw huiskamer deze Mexicaanse sferen ook uitstralen. Deze dwergpalm groeit van nature in een dichtbegroeid bos en, zoals de naam al verklapt, is het een klein blijvende palm. Dat zorgt ervoor dat de Chamaedorea vaak in de schaduw staat van de hogere bomen en planten. Daarom is de plant redelijk snel tevreden qua standplaats. Met de gevederde bladeren en het exotische uiterlijk is de Chamaedorea een echte liefhebber onder de kamerplanten. Daar komt nog eens bij dat het een gemakkelijke plant is om te verzorgen!

Standplaats

Aangezien de Chamaedorea een zogeheten dwergpalm is kunt u zich voor stellen dat de plant in de schaduw groeit van andere planten. Hierdoor krijgt de Chamaedorea wel daglicht, maar geen direct zonlicht. Heeft u alleen een raam op het zuiden? Zet de plant dan een aantal meters bij het raam vandaan. Op deze manier krijgt de plant wel daglicht, maar geen direct zonlicht. Als de Chamaedorea teveel licht krijgt zullen de bladeren van de palm lichter kleuren of geel worden.

Verzorging

Water

De potgrond van de Chamaedorea moet altijd vochtig zijn, zonder dat er een laag water op de bodem van de bloempot staat. In dat geval kunnen de wortels gaan rotten, maar een te droge grond is ook schadelijk voor de Chamaedorea. De vochtige bodem creëert u door twee keer per week de palm te voorzien van water. Een vochtigheidsmeter is een goed hulpmiddel bij het bepalen van de juiste hoeveelheid water.

Voeding

De Chameadorea is een trage groeier. In de winter is de plant in ‘winterslaap’ en heeft het geen extra voedingsstoffen nodig. Eenmaal in de lente- en zomermaanden groeit de Chamaedorea het snelst en kan de plant wel extra voedingsstoffen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de Chamaedorea voldoende kan groeien, kunt u één keer in de maand Pokon Palm voeding toedienen. Door deze voeding blijft de kleur van uw Chamaedorea behouden en blijft de plant sterk en gezond!

Verpotten

Door de Chamaedorea eens in de twee jaar te verpotten heeft de plant meer potgrond, wat zorgt voor een grotere opslag van voedingsstoffen en een grotere waterbuffer. Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Chamaedorea bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Gevoelig voor

Spint wil nog weleens vat krijgen op de Chamaedorea, waardoor de bladeren van de plant wit uit gaan slaan. Dit kunt u voorkomen door de Chamaedorea regelmatig te besproeien met de plantenspuit. Hiermee bootst u de luchtvochtigheid na die ook in tropische gebieden heerst en zorgt u voor een omgeving dat niet aantrekkelijk is voor spint.

Giftig

De Chamaedorea is niet giftig.