Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Chamaedorea

Met de Chamaedorea brengt u Mexicaanse sferen in huis! Deze Mexicaanse dwergpalm is een compacte kamerplant, waarvoor gemakkelijk een standplaats te vinden is. In elke kamer zal de Chamaedorea namelijk goed tot z’n recht komen en in combinatie met één van onze bloempotten zal het een prachtig geheel vormen in uw huiskamer. Lees hier alles wat u moet weten over de verzorging, standplaats en het onderhoud van de exotische Chamaedorea.

Herkomst Mexico Waterbehoefte Grond vochtig houden
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding Niet noodzakelijk
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Nee
Chamaedorea verzorging
Watergift

De potgrond van de Chamaedorea moet altijd vochtig zijn, zonder dat er een laag water op de bodem van de bloempot komt te staan. In dat geval kunnen de wortels namelijk gaan rotten. Maar een te droge grond is ook schadelijk voor de Chamaedorea. De ideale vochtige bodem creëert u door twee keer per week de palm te voorzien van water. Een vochtigheidsmeter is een goed hulpmiddel bij het bepalen van de juiste hoeveelheid water voor deze plant.

Standplaats Chamaedorea
Licht en warmte

Aangezien de Chamaedorea een zogeheten dwergpalm is, kunt u zich voorstellen dat de plant in de schaduw groeit van andere planten. Hierdoor krijgt de Chamaedorea wel daglicht, maar geen direct zonlicht. Heeft u alleen een raam op het zuiden? Zet de plant dan een aantal meters bij het raam vandaan. Op deze manier krijgt de plant wel daglicht, maar geen direct zonlicht. Als de Chamaedorea teveel licht krijgt, zullen de bladeren van de palm lichter kleuren of geel worden.

Chamaedorea verpotten
Verpotten

Door de Chamaedorea eens in de twee jaar te verpotten heeft de plant beschikking over meer potgrond, wat zorgt voor een grotere opslag van voedingsstoffen en een grotere waterbuffer.

De juiste pot

Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Chamaedorea bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te herstellen.

Voeding Chamaedorea
Voeding

De Chameadorea is een trage groeier. In de winter is de plant in ‘winterslaap’ en heeft dan ook geen extra voedingsstoffen nodig. Gedurende de lente- en zomermaanden groeit de Chamaedorea het snelst en kan de plant wel extra voedingsstoffen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de Chamaedorea voldoende kan groeien, kunt u één keer in de maand Pokon Palmvoeding toedienen. Door deze voeding blijft de kleur van uw Chamaedorea behouden en blijft de plant sterk en gezond!

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Spint wil nog weleens vat krijgen op de Chamaedorea, waardoor de bladeren van de plant wit uit gaan slaan. Dit kunt u voorkomen door de Chamaedorea regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Hiermee bootst u de luchtvochtigheid na die ook in tropische gebieden heerst en zorgt u voor een omgeving dat niet aantrekkelijk is voor spint.

Giftig

De Chamaedorea is niet giftig.

Chamaedorea Elegans

Het bescheiden formaat van de Chamaedorea Elegans maakt deze plant tot ideale kamerplant voor liefhebbers met weinig ruimte. De plant is bovendien niet veeleisend als het op standplaats en zonlicht aankomt en kan dan ook gerust op een iets donkerdere plek staan. Desalniettemin geniet u optimaal van de exotische uitstraling van deze Mexicaanse bergpalm.

Chamaedorea Seifrizii

De Chamaedorea Seifrizii wordt ook wel de bamboepalm genoemd en heeft dan ook kenmerken van zowel een lage palm als van mooie bamboescheuten. De frisse kleuren van deze kamerplant voegen veel sfeer toe aan uw ruimte en zorgen voor een warme uitstraling. Evenals de Chamaedorea Elegans kan ook de Chamaedorea Seifrizii goed op plekken staan waar niet al te veel licht komt.