Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Hydrocultuur benodigdheden | Koop online

Bij Fleurdirect vindt u een uitgebreid assortiment hydrocultuur benodigdheden tegen de scherpste prijs. ✓ Breed assortiment ✓ Bekijk nu!
Pagina 1 van 2

Hydrocultuur benodigdheden kopen

Wanneer je een hydrocultuur wilt starten dan heb je een aantal benodigdheden nodig. Denk aan de plantenbak, de inzethoes, de watermeter, de hydrocultuur voeding, de hydrokorrels en natuurlijk ook de watermeter en de plant zelf voor in de hydrocultuur. De grootste voordelen van een hydrocultuur zijn het minder water geven van de planten, het voorkomen van verzuring of verstikking van de grond, de langere levensduur en de kleinere kans op ongedierte. Het is ideaal aan gemakkelijk om de hoeveelheid water goed af tes stemmen.

De juiste verzorging van de hydrocultuur planten

Natuurlijk start je met het in huis halen van alle hydrocultuur benodigdheden.  Begin met het kopen van een mooie pot met de juiste inzethoes. De inzethoes maakt de pot helemaal waterdicht. De inzethoes moe op de juiste hoogte afgeknipt worden net boven de kweekpot. Vul daarna de plantenbak helemaal met hydrokorrels en doe de inzethoes hier bovenop. Laat de inzethoes net onder de rand komen. Hij sluit zo mooi aan.

Doe nu de hydrocultuur voeding in de inzethoes. Het is ongeveer twee eetlepels voor een grote hydrocultuur kamerplant. Iets teveel voeding is trouwens niet erg. De watermeter kunt u nu in de inzethoes plaatsen. Het helpt om het waterverbruik te meten en om te voorkomen dat het water gaat rotten en nare luchtjes gaat geven. Laat de watermeter net boven de potrand uitkomen om hem gemakkelijk af te kunnen lezen. Vervolgens kunt u de plantenbak aftoppen met een laag sierstenen en hydrokorrels.

De juiste verzorging is natuurlijk belangrijk. Bij een hydrocultuurplant moet u vooral letten op de watermeter. Deze dient OPT aan te geven, wat optimaal betekent. Tik af en toe tegen de water meter. Het kan zijn dat wat gruis de watermeter blokkeert. Wanneer de meter op minimaal komt wacht u nog een vier tot vijftal dagen om het dan weer aan te vullen. De wortels van de planten hebben vier dagen de tijd om goed te luchten. Het helpt om het rotten van de wortels te voorkomen. Het is dus niet nodig om de watermeter altijd op optimaal te hebben staan. Kies altijd voor de juiste en de beste hydrocultuur voeding. Onze medewerkers adviseren u graag om de juiste voeding te kiezen. Geef ook niet teveel. Het kan de grond verzuren, wat nadelig is voor de plant.

Wat zijn de basis benodigdheden voor een hydrocultuur?

Het is het beste om met een goede pot te beginnen, inzethor, plant en voeding. Daarnaast is een watermeter nodig om de waterstand goed in de gaten te houden. Eigenlijk zijn er niet zoveel benodigdheden. U kunt ze allemaal in ons assortiment vinden. We hebben een breed assortiment van kamerplanten en kantoorplanten welke afgestemd zijn op de hydrocultuur. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met onze medewerkers om voor een complete service te kiezen. De hydrocultuur plant wordt dan compleet met pot, inzethoes en watermeter opgemaakt. De plant komt rechtstreeks van de teler en gaat dan naar u toe. Uiteraard wordt het geheel goed verpakt om de reis goed te doorstaan.

Lees meer