Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een kamerplant die beroemd is om de prachtige bladeren met patronen in verschillende tinten groen. De bladeren van de Dieffenbachia waaieren uit, waardoor het een volle kamerplant is. De Dieffenbachia komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en staat bekend om zijn hoge luchtzuiverende werking. Deze kenmerken maken de Dieffenbachia tot een zeer populaire kamerplant. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over de verzorging, standplaats en meer van deze bijzondere plant.

Herkomst Zuid-Amerika Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding Om de 2 weken
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Ja
Dieffenbachia verzorging
Watergift

Van oorsprong houdt de Dieffenbachia van een vochtige grond, zodat de grote bladeren voldoende water krijgen. Toch is de Dieffenbachia erg gevoelig voor te natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat. Dit kunt u bijvoorbeeld controleren met één van de handige vochtigheidsmeters van Fleurdirect.

Besproeien

De Dieffenbachia is van oorsprong gewend aan een tropische omgeving, dus het klimaat in de huiskamer zal al snel te droog worden. Om de Dieffenbachia optimaal te verzorgen en ziektes te voorkomen, kunt u de plant het beste regelmatig besproeien met een plantenspuit. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verhoogd en glanst uw plant weer prachtig.

Standplaats Dieffenbachia
Licht en warmte

De Dieffenbachia staat het liefst op een lichte plaats, zonder direct zonlicht. Door direct zonlicht kunnen de bladeren namelijk verbranden en door een standplaats op de tocht heeft de Dieffenbachia meer kans op ziektes. Een lichte en tochtvrije plek zonder zonnestralen is dus een ideale plaats voor de Dieffenbachia. Denk bijvoorbeeld aan een plek voor een raam op het noorden of op een afstand van een raam op het zuiden of westen.

Dieffenbachia verpotten
Verpotten

Het beste is om de Dieffenbachia om de twee jaar te verpotten. Op die manier krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien en het zal de vitaliteit van de Dieffenbachia goed doen.

De juiste pot

Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Dieffenbachia bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te herstellen.

Voeding Dieffenbachia
Voeding

De Dieffenbachia is vooral in de lente en zomer bezig met groeien. Om deze groei te stimuleren is het van belang om de Dieffenbachia gedurende deze periode extra voedingsstoffen te geven. Hiervoor is Pokon Groene plantenvoeding zeer geschikt. In de winter is het niet nodig om extra voeding te geven, want dan staat de groei van de Dieffenbachia op rust. Lees de verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Op verschillende manier kunt u zien of uw Dieffenbachia last heeft van ziektes. Voelt de stam bijvoorbeeld wat zacht aan? Dan geeft u uw kamerplant teveel water. Worden de bladeren bruin? Dan krijgt uw Dieffenbachia teveel licht. Doordat u de Dieffenbachia regelmatig vochtig houdt met behulp van een plantenspuit, bestrijdt u ook gelijk de wolluis. Deze luizen zijn namelijk absoluut geen liefhebbers van een vochtige leefomgeving.

Giftig

De Dieffenbachia is giftig voor mens en dier! Raadpleeg de huisarts of dierenarts bij inname.

Dieffenbachia Maroba

De Dieffenbachia Maroba heeft mooie grote bladeren die breed uitwaaieren. Dit zorgt voor een indrukwekkende uitstraling. Ook de diepgroene kleur in combinatie met de lichtgroene bladkern zorgt voor een mooi effect. 

Dieffenbachia Crown

De Dieffenbachia Crown heeft prachtige gevlekte bladeren die wat kleiner zijn. De groei van deze soort is compact wat zorgt voor een mooi en vol geheel. Met deze plant geeft u een ruimte een frisse en ietwat tropische uitstraling.