Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vind hier informatie over de Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een kamerplant die beroemd is om de prachtige bladeren, waarop verschillende patronen en tinten groen zichtbaar zijn. De bladeren van de Dieffenbachia waaieren uit, waardoor het een volle kamerplant is. De Dieffenbachia komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en staat bekend om zijn hoge luchtzuiverende werking.

Herkomst Zuid-Amerika
Standplaats Licht, geen direct zonlicht
Verzorging Dood blad weghalen
Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Voeding Om de 2 weken
Giftig Ja

Herkomst

Van oorsprong komt de Dieffenbachia uit Zuid-Amerika, waar de planten op vochtige en schaduwrijke plekken groeien. De Dieffenbachia is een geslacht uit de aronskelkfamilie (Araceae), dat veel andere bekende geslachten kent. Meer dan 100 jaar zijn ze gekweekt door Engelse en Belgische kwekers, wat zorgde voor steeds meer variëteiten in kleur, aftekening en gebruik. De plant is als eerbetoon vernoemd naar de hortulanus van de botanische tuin in Wenen: Joseph Dieffenbach (1796–1863).

Standplaats

De Dieffenbachia staat het best op een lichte plaats, zonder direct zonlicht. Door direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden en door een standplaats op de tocht heeft de Dieffenbachia meer kans op ziektes. Een lichte en tochtvrije plek zonder zonnestralen is dus een ideale plaats voor de Dieffenbachia.

Verzorging

Water

Van oorsprong houd de Dieffenbachia van een vochtige grond, zodat de grote bladeren voldoende water krijgen. Toch is de Dieffenbachia erg gevoelig voor te natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat. Dit kunt u het beste controleren met een van de handige vochtigheidsmeters van Fleurdirect.

Besproeien

De Dieffenbachia is van oorsprong gewend aan een tropische omgeving, dus het klimaat in de huiskamer zal al snel te droog worden. Om de Dieffenbachia optimaal te verzorgen en ziektes te voorkomen, kunt u de plant het beste regelmatig besproeien met een plantenspuit. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verhoogd en glanst uw plant weer prachtig.

Voeding

De Dieffenbachia is vooral in de lente en zomer bezig met groeien. Om deze groei te stimuleren is het van belang om de Dieffenbachia extra voedingsstoffen te geven. Hiervoor is Pokon Groene planten voeding zeer geschikt. In de winter is het niet nodig om extra voeding te geven, want dan staat de Dieffenbachia op rust. Lees de verpakking voor de juiste dosering.

Verpotten

Het beste is om de Dieffenbachia om de twee jaar te verpotten. Op die manier krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien en het zal de vitaliteit van de Dieffenbachia toenemen. Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Dieffenbachia bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Gevoelig voor

Op verschillende manier kunt u zien of uw Dieffenbachia last heeft van ziektes. Voelt de stam wat zacht aan, dan geeft u uw kamerplant teveel water. Worden de bladeren bruin, dan krijgt uw Dieffenbachia teveel licht. Doordat u de Dieffenbachia regelmatig vochtig houdt met behulp van een plantenspuit, bestrijd u ook gelijk de wolluis. Deze luizen zijn namelijk absoluut geen liefhebbers van een vochtige leefomgeving.

Giftig

De Dieffenbachia is giftig voor mens en dier! Raadpleeg de huisarts of dierenarts bij inname.