Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Chamaedorea

Chamaedorea plant kopen bij Fleurdirect

De Chamaedorea is een kleine palm, die uit Mexico komt. Chamai is een ander woord voor grond en Dorea is een ander woord voor geschenk. Het heeft daarom ook de bijnaam dwergpalm gekregen. Er zijn verschillnede soorten verkrijgbaar in Nederland. De Chamaedorea is een plant welke altijd in wat water moet staan. Laat de plant echter niet in een natte grond staan. Geef de plant regelmatig een kleine dosis water en niet af en toe heel veel. Geef de plant in de zomer iedere vier dagen wat water. In de winter is om de week voldoende voor de plant. Hoeveel u aan water geeft is afhankelijk van de omvang van de plant en ook hoe droog het is. Het is goed om daarom eerst te controleren hoe vochtig de grond is om dan te bepalen hoeveel water u geeft. Vanzelf ontdekt u dan hoeveel u moet geven. Het is ook mogelijk om een watermeter te gebruiken met Vulcastrat. Het is dan gemakkelijker om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft. Vulcastrat heeft als voordeel, dat het ook extra voedingsstoffen bevat. De Chamaedorea zal zo nog beter gaan groeien. 

De juiste pot voor de Chamaedorea

Het is belangrijk om de plant in de juiste pot te plaatsen. Het is mogelijk om bij Fleurdirect de plant samen met de pot te bestellen. Onze medewerkers poten de plant dan in en zorgen, dat ze de juiste potgrond gebruiken. Eens in de twee jaar zal de plant verpoot moeten worden. Kies dan voor een twintig procent grotere pot. Het is belangrijk om de plant in de zomer te verplanten, omdat hij dan het beste hersteld van een beschadiging. De Chamaedorea houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. De enige plek waar de Chamaedorea goed tot zijn recht komt is voor het raam, wanneer het raam op het noorden is gericht. Wanneer de bladeren gelig worden is het belangrijk en goed om de plant wat verder van het raam te zetten.

De beste verzorging voor de Chamaedorea

Het is goed om de plant van tijd tot tijd wat extra voeding te geven. Er is speciale vloeibare palmen voeding. Gebruik deze en lees de verpakking voor de juiste dosering. Gebruik niet teveel, omdat dan de grond zuur kan worden wat kan leiden tot het sterven van de plant. Het is belangrijk om de plant te snoeien. Knip de onderste bladeren weg, zodat de nieuwe bladeren ruimte krijgen. Het snoeien is het beste in het voorjaar. We vinden het belangrijk, dat de planten op de juiste plek komen in een huis. We hebben daarom een team van ervaren medewerkers welke onze klanten helpen om de juiste kamerplanten te kiezen. Het kan een Chamaedorea zijn, maar ook een van de vele andere planten uit ons brede assortiment.

Lees meer