Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Howea Forsteriana

De Kentia Palm online kopen

De Howea staat in ons land bekend als de Kentia palm. Het is een mooie palm welke dichtbij Australië groeit op een eiland. De palm is een zeer sterke plant. Hij is daarom niet alleen geliefd in veel woonkamers, maar ook op kantoren. Palmen dienen constant in een vochtige grond te staan. Bij de Kentia palm geldt dit ook. De wortels dienen hierbij trouwens niet in een natte grond te staan. Het is belangrijk om daarom regelmatig kleine beetjes water te geven. Afhankelijk van de grootte van de palm en waar hij staat is het belangrijk om te ontdekken hoeveel water u moet geven. In het begin zal het even aftasten zijn hoeveel water u moet geven (letterlijk en figuurlijk). Voel hoe nat de grond is en of de kamerplant nog een extra dosis water nodig heeft.

Kies de juiste Kentia palm

Wij hebben bij Fleurdirect een selectie gemaakt van de beste Kentia Palmen welke het goed doen in Nederland. Het zijn Kentia palmen voor in de woonkamer of voor op het kantoor. Het is goed om de plant op de juiste plek te plaatsen. Onze service medewerkers helpen u graag om de plant de beste plek te geven. Ze zijn ware experts en kunnen u helpen om de juiste kamerplanten te kiezen voor op de beste plek. Het is een extra service van onze online plantenshop.

Onze medewerkers kunnen u ook helpen om de juiste plantenpot te kiezen bij de Kentia palm. U kunt dan een compleet pakket ontvangen en de plant uitpakken met pot en al! Het is heerlijk om zo de plant te krijgen. Wij verpakken al onze soorten kamerplanten met de grootste zorg in de beste verpakkingen op de markt. Hierdoor krijgt u de plant veilig en goed in huis of op kantoor.

Ook de Kentia palmen worden rechtstreeks vanuit de kassen van de telers naar u toegestuurd. De reis duurt maximaal twee dagen. De Kentia palm merkt hier weinig van, wanneer u hem direct weer goed inpot.

Het inpotten van de Kentia palm

Wanneer de palm is aangekomen is het belangrijk om hem in de juiste pot te planten. Tenminste wanneer u de plant zonder pot heeft besteld bij ons. Zorg ervoor, dat er voldoende ruimte is en u er verse potgrond bij doet. Het is hierna mogelijk om de plant in de pot te plaatsen. Met een ruime plantenbak is er een grote waterbuffer voor de Kentia palm. De kans op het uitdrogen is dan ook een stuk kleiner. Wanneer u de plant in de toekomst wilt verpotten, omdat hij groter is geworden, is het goed om dit in het voorjaar te doen. De wortels herstellen dan sneller bij een beschadiging. Geef na het verpotten de Kentia palm niet direct teveel water. Bouw het rustig aan en laat het wortelstelsel zijn weg vinden in de pot.

Extra voeding

Om maximaal te genieten van de palm is het goed om van april tot aan september de plant wekelijks wat vloeibare voeding te geven. Het is niet nodig om de plant veel te geven, maar wel om het regelmatig extra voeding te geven. Op die manier zult u heel lang plezier hebben van deze geweldige plant, die het in iedere woonkamer en op ieder kantoor geweldig doet!

Lees meer