Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Varkensboom Clusia kopen

Clusia Clusia
75cm
54,95
50,41
Clusia Clusia
100cm
30cm
89,95
82,52
Clusia Clusia
125cm
34cm
149,95
149,95
Clusia Clusia
50cm
34,95
32,06
Lechuza Lechuza
30cm
30cm
129,95
129,95

De Varkensboom Clusia 

De plant is een zeer compacte en robuuste kamerplant. Hij heeft korte bladeren en lijkt wat op een Ficus Elastica. Het is een prachtige plant die in iedere woonkamer of kantoor erg mooi zal staan. De plant moet u iedere twee tot drie jaar verpotten. Het is een eenvoudige klus die uzelf kunt doen. Wij vertellen u hier graag meer over de Varkensboom Clusia, zodat u precies weet hoe u de Varkensboom goed kunt verzorgen en er een lange tijd van kunt genieten.

De oorsprong van de Varkensboom Clusia

De plant komt oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-Amerika. De plant is vernoemd naar De l'Ecluse (een Fransman welke in de zestiende eeuw leefde). Zijn Latijnse naam was Clusius. Hij heeft door veel delen van Europa gereis en was ook hoogleraar in Leiden. Hij schreeft meerdere publicaties in Europa. Hij heeft veel planten ingevoerd in Europa, waaronder de tulp, de jasmijn, de schorseneer, de snijboon en ook de plataan.

De verzorging van de Varkensboom Clusia

Vooral tijdens de groeiperiode dient u de plant regelmatig water te geven. Zorg dat de plant geen natte voeten krijgt. In de winter kan de plant met minder water overleven. De plant zal niet snel een verkleurd blad laten zien, maar wanneer ze bruin worden of gele vlekken krijgen dan is het een teken van teveel water. Het is belangrijk om dan minder water te gaan geven. Het kan ook komen dat de plant een gelige gloed krijgt. In dat geval krijgt de plant teveel zon. Zet de plant wat verder terug uit de zon. De plant hoeft u eigenlijk niet te snoeien. Het is een kamerplant waar het nodig is om de oude en bruine bladeren weg te halen om hem er mooi uit te laten zien. De verzorging is dus eigenlijk erg gemakkelijk.

De bloemen komen er niet zo snel aan. Het zijn mooie en grote op een roos lijkende bloemen. Het zijn rosé tinten met een witte basis. De plant heeft niet snel last van ongedierte of plagen. Het is een krachtige plant. 

De standplaats van de Varkensboom Clusia

Deze kamerplant houdt erg van zon, maar dienst niet in de sterke middagzon te staan. Hij heeft veel warmte nodig en ook water.

Bestel de Varkensboom bij Fleurdirect

Wij zijn een online plantenshop me de focus op service en kwaliteit. We waarborgen de kwaliteit van onze planten door ze rechtstreeks vanaf de teler naar de klant (u) te sturen. De planten worden goed ingepakt en dan verzonden. Het is mogelijk om bij Fleurdirect de plant direct in te laten potten om hem daarna te ontvangen. U hoeft dan alleen nog maar de verpakking te verwijderen om er volop van te genieten. Wanneer u vragen heeft over de varkensboom plant of een van de andere planten in ons ruime assortiment dan kunt u contact opnemen met onze ervaren medewerkers. Wij vinden het belangrijk om de best mogelijke service te verlenen, zodat u lang kunt genieten van de planten die u besteld bij ons. Ontdek ons ruime assortiment en kies een plant welke bij u past en de kamer waar u hem nodig. Het kan een varkensboom zijn, maar ook een van de andere kamerplanten of zelfs kunststofplanten uit ons assortiment.  

Lees meer