Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Hoya

De Hoya is één van de meeste sierlijke kamerplanten. In de volksmond wordt de Hoya ook wel ‘wasbloem’ of ‘parel’ genoemd. Deze namen heeft de Hoya verdient door de prachtige glans van de bladeren en de vele bloemen die de plant produceert. De combinatie van deze eigenschappen zorgt ervoor dat de Hoya echt een aanwinst is voor uw kamer of kantoor.

Herkomst Zuid-Oost Azië
Standplaats Licht, geen direct zonlicht
Verzorging Dood blad weghalen
Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat.
Voeding Om de 2 weken
Giftig Ja

Herkomst

De Hoya kent veel verschillende soorten, die op andere plekken en op andere momenten in de geschiedenis zijn ontdekt. Daarom is het te veel werk elke Hoya-soort af te gaan, maar er zijn meerdere overeenkomsten. Zo komt elk soort uit het tropisch regenwoud en heeft prachtige geurende bloemen. De meest bekende, de Hoya Carnosa (ook wel “Grote Wasbloem” genoemd), komt van oorsprong uit Zuid-Oost Azië en is al meer dan 200 jaar in cultuur.

Standplaats

De Hoya is niet heel kieskeurig wat betreft de standplaats. Direct zonlicht zal de Hoya echter geen goed doen en als reactie daarop zal de plant gele bladeren krijgen. Daglicht in combinatie met schaduw vindt deze kamerplant het prettigst.

Verzorging

Water

Van oorsprong groeit de Hoya in het tropisch regenwoud, waar het altijd erg vochtig is. Ook als kamerplant heeft de Hoya graag een continue vochtige grond. Toch is de Hoya erg gevoelig voor natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat. Dit kunt u het beste controleren met een van de handige vochtigheidsmeters van Fleurdirect.

Voeding

De Hoya kan na verloop van tijd prachtige bloemen geven, maar dat vereist een goede verzorging. Door uw plant een keer per twee weken extra voeding te geven, stimuleert u de groei van de plant en daarmee ook de groei vanbloemen. De voeding die u hier het best voor kunt gebruiken is: Pokon groene planten voeding. Deze voeding zal in combinatie met het geven van water uw Hoya laten schitteren!

Snoeien

De Hoya is een klimplant en kan erg lang worden. Het beste is om de plant elke week te leiden naar de volgende stevige plek. Verwijder de stengel waarop de bloemen groeiden niet, want daarop komen weer nieuwe bloemen.

Verpotten

Het beste is om de Hoya om de twee jaar te verpotten. Op die manier krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien en het zal de vitaliteit van de Hoya toenemen. Neem een pot die een paar centimeter groter is dan de huidige en verpot de Hoya bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Gevoelig voor

De Hoya kan last krijgen van ongedierte, maar door de plant regelmatig te besproeien, zal het niet snel voorkomen. Controleer toch regelmatig de Hoya op vlekjes of beestjes. Als het besproeien met water niet helpt, raden wij u aan biologische of chemische ongedierte te gebruiken.

Giftig

De Hoya is giftig voor mens en dier. Raadpleeg direct de huisarts of dierenarts in geval van inname.