Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Rubberplant

Rubberplant

Een rubberplant is een tijdloze kamerplant die nu helemaal terug is van weggeweest. Deze sterke en mooie plant is voor ieder huishouden en voor ieder kantoor een musthave. In ons assortiment vindt u rubberplanten op stam, als klimplant, hydroplant en als kunstplant. De rubberplant heeft officieel de Ficus Elastica. Bekijk het aanbod op deze pagina.

Luchtzuiverend

De rubberplant is ideaal voor in huis en op kantoor. Ze zijn namelijk luchtzuiverend. Dat zorgt voor een prettige en schone lucht in de ruimte. Wist u dat een luchtzuiverende plant hoofdpijn kan voorkomen? De rubberplant zuivert niet alleen de lucht, maar neemt ook giftige stoffen op uit de lucht via de bladeren, slaat het op en breekt de stoffen af. Daarnaast is de plant een klimmer, dus het neemt niet veel ruimte in beslag. Deze mooie volle plant kunt u bijknippen als u deze te groot vindt worden. U heeft wel wat hoogte nodig, deze planten kunt u bij Fleurdirect tot 180 cm bestellen.

Verzorging

De verzorging van een rubberplant is vrij eenvoudig, houd u rekening met de volgende aspecten:

  • Houd de grond altijd lichtvochtig. Geef liever kleine beetjes water dan eens per week een grote plens water. Zorg eventueel voor een watermeter of voor een plantenpot waar overtollig water uit weg kan lopen. De plant gaat eerder dood aan te veel, dan aan te weinig water.
  • Plaats de rubberplant op een lichte plek, zonder direct zonlicht.
  • Zorg voor luchtvochtigheid, juist als de verwarming volle toeren draait in de winter. Dit doe je door de bladeren te besproeien met een plantenspuit.
  • Houd een minimale kamertemperatuur aan van 15 tot 22 graden Celsius. Op de tocht staan, daar houdt een rubberplant niet van.
  • Let it grow: groeit de plant al een tijd niet, dan kan het zijn dat de pot te klein is geworden. Verpot deze rubberplant eens in de twee à drie jaar. De plant kan heel groot worden, als u dat toe laat. Anders is het gemakkelijk bij te knippen.

Giftige sappen

Een klein minpuntje, is dat de rubberplant giftig kan zijn als de bladeren kapot gemaakt worden. Een kat die in de bladeren bijt? Een peuter die graag de planten afbreekt? Probeer het te voorkomen. Ook bij het in bedwang proberen te houden van de groei van de rubberplant, kijk uit met snoeien, We raden aan om handschoentjes te gebruiken of op z’n minst heel goed uw handen te wassen. Het melksap van de bladeren kan irriterend zijn voor de huid en de ogen en is giftig bij inname.

Bestel de rubberplant bij Fleurdirect

Bent u verkocht? Vindt u de rubberplant ook zo mooi? U kunt de rubberplant en een heleboel andere soorten kamerplanten online bestellen via onze site. Plaats uw rubberplant in de vorm van een hydroplant, klimplant, een rubberplant op stam of een kunstplant in uw winkelmand en wij zorgen dat uw bestelling netjes afgehandeld wordt binnen 1 à 2 werkdagen. Heeft u nog vragen? Raadpleeg dan onze klantenservice. Zij staan dagelijks tussen 09.00 en 17.00 voor u klaar.

Lees meer