Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Ficus Ginseng

Ficus bonsai kopen bij Fleurdirect

Een goede bonsai om mee te starten is de ficus bonsai. Hij is niet kostbaar en is een aanwint voor veel woonkamers. Het is een plant welke het hele jaar groen is en welke zeer sterk is. De plant is heel goed om ervaring mee op te doen als bonsai plant. Met een druivenschaar en een scherp mes is het mogelijk om de bonsai te bewerken. Een oude verfkwast om de wortels mee af te borstelen is ook erg handig. Natuurlijk kunt u de bonsai ook gewoon lekker laten groeien. De bonsai komt goed tot zijn recht op de vensterbank bij veel zonlicht. Het is belangrijk om de bonsai niet op de tocht te zetten. In de zomer kunt u de bonsai ook buiten zetten op een zonnige plek. In een warme kamer is het mogelijk om de plant op een waterschaal te zetten. Het water wat verdampt komt de plant ten goede. De plant neemt het vocht weer op door de bladeren. Wanneer u een waterschaal heeft komen er ook geen watervlekken op de vensterbank. Een grote platte schaal is ideaal met wat steentjes erin om het er mooi uit te laten zien. Het is zeer decoratief, praktisch en mooi.

Oorsprong van de Ficus

De Ficus komt van oorsprong uit Afrika, maar deze is ook te vinden in Zuid Amerika, Azië en Australië. De Ficus komt van oorsprong dus uit een warm klimaat. Deze plant hoort bij de Moerbeifamilie en heeft nog 750 andere soorten onder zijn naam. Bij Fleur-direct.be vindt u ook verschillende soorten van de Ficus, zo hebben wij de welbekende Ficus Bonsai, Ficus Benjamina, Ficus Moclame, Ficus Ginseng en nog een aantal andere soorten. De Ficus is een makkelijke kamerplant die niet veel verzorging nodig heeft, hij geeft zelf aan als deze wat meer aandacht nodig heeft. Meer over de verzorging leest u hieronder.  

Verzorging van de Ficus

De Ficus heeft maar weinig zorg nodig, maar water stelt hij wel erg op prijs. De grond moet altijd wat vochtig zijn. Het is daarom verstandig om iedere keer een beetje water toe te dienen, maar wacht hiermee tot de grond wat droger begint aan te voelen. In de winter is deze plant helemaal gemakkelijk in het onderhoud, want dan mag de watertoegift met de helft verminderd worden, door gebruik te maken van een watergeefsysteem weet u precies wanneer de Ficus water nodig heeft. Let bij het verzorgen van de Ficus ook op de pot, want het is belangrijk om de Ficus elke twee jaar te verpotten. Zorg ervoor dat de wortels daarbij zo min mogelijk schade oplopen. Na het verpotten groeien ze meestal een stuk sneller. Vindt u de plant nu al te groot? Dan kunt u beter nog eventjes wachten.

Standplaats van de Ficus

Een ficus groeit het beste als deze zo veel mogelijk licht ontvangt. Een Ficus kan zowel op een lichte als op een half-lichte plek staan. Hierbij kunt u denken aan ongeveer 5 uur direct zonlicht per dag. Als de plant het niet naar zijn zin heeft, dan geeft deze het zelf aan door bladeren te laten vallen. In principe heeft deze plant geen extra voeding nodig. Vooral in de herfst en winter wordt dit streng afgeraden, maar in de lente en zomer zou dit eventueel kunnen worden toegediend. Let er wel op dat de Ficus in de warme zomermaanden niet in het directe zonlicht wordt geplaatst. Wanneer de ficus teveel richting één kant groeit, raden wij u aan om de kamerplant even om te draaien. Hierna zult u zien dat de kamerplant weer beter groeit aan alle zijdes.

Ruim assortiment aan groene kamerplanten

Naast de bekende Ficus vindt u bij Fleur-direct.be nog een heleboel andere kamer- en kantoorplanten. Bij ons vindt u veel luchtzuiverende planten, deze kunnen goed worden geplaatst in kantoorruimtes om zo de werkprestaties te verhogen. Dit wordt steeds meer gedaan, niet alleen in kantoorruimtes, u kunt ook prima zo’n luchtzuiverende plant in uw woonkamer of slaapkamer plaatsen. Wilt u meer informatie over deze handige planten dan kunt u luchtzuiverende planten kijken, u kunt ook contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u dan graag verder.  

De Ficus online bestellen bij Fleurdirect

Naast de bekende Ficus vindt u bij Fleur-direct.be nog een heleboel andere kamer- en kantoorplanten. Bij ons vindt u veel luchtzuiverende planten, deze kunnen goed worden geplaatst in kantoorruimtes om zo de werkprestaties te verhogen. Dit wordt steeds meer gedaan, niet alleen in kantoorruimtes, u kunt ook prima zo’n luchtzuiverende plant in uw woonkamer of slaapkamer plaatsen. Wilt u meer informatie over deze handige planten? Neem dan nu contact op met onze klantenservice! Wij helpen u graag verder. Bestel nu een Ficus bij Fleurdirect!

Lees meer