Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bamboepalm

Rhapis Rhapis
90cm
21cm
79,95
73,35
Rhapis Rhapis
120cm
30cm
169,95 119,95
155,92 110,05
Rhapis Rhapis
110cm
27cm
94,-
86,24

Rhapis de bamboopalm kopen bij Fleurdirect

De bamboopalm komen oorspronkelijk uit Zuid Oost Azië en uit China. De bamboopalm kent een kenmerkende stam en in Nederland wordt hij ook wel de stokpalm of bamboepalm genoemd. Het is een ideale plant voor op kantoor of in de woonkamer. Hij kan heel goed voor het raam geplaatst worden. De bamboopalm heeft weinig water nodig en kan op een plek in de schaduw staan. Als de palm wat meer in het licht staat dan moet u hem ook meer water geven. De grond moet altijd wat vochtig blijven. De plant zal minder mooi worden als hij droog komt te staan. Het is belangrijk om de grond niet op te laten drogen. De hoeveelheid water welke u per keer moet geven is afhankelijk van hoe groot de plant is en waar hij staat. Zoals al gezegd heeft de plant in de schaduw minder water nodig dan op een plek in de zon. Het is belangrijk om niet meer water te geven dan de grond kan absorberen. Het is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Voel in het begin of de grond droog aanvoelt na twee tot drie dagen. Is de grond nat? Dan geeft u minder water de volgende keer. Is het droog dan juist wat meer.

Rhapis onderhouden en verzorgen

Met een watersysteem van Vulcastrat en een watermeter wordt het allemaal wat gemakkelijker om de vochthuishouding te reguleren. In de zomer moet u dan wat meer water geven en in de winter minder. Vaak is twee keer per maand water geven dan voldoende. Vulcastrat heeft als bijkomend voordeel, dat het ook voedingsstoffen voor de plant bevat. De bamboopalm kan op zeer donkere plekken staan. De plant heeft een donkergroen blad. Natuurlijk is het goed, dat de plant ook zonlicht ontvangt. De bamboopalm zal dan een stuk sneller gaan groeien. De Rhapis heeft dan ruimte nodig. De plant kan niet helemaal zonder licht. Er moet dus wel een raam in de ruimte zijn waar de plant staat. De plant kan tot vijf meter van het raam afstaan zonder problemen. De plant kan daarentegen ook zeer goed dichter bij het raam staan. Dan zal hij meer groeien. Bestel de Rhapis eenvoudig online bij Fleurdirect.

De juiste pot bij de bamboopalm

Het is natuurlijk belangrijk om de plant voldoende ruimte te bieden om te groeien. Wij kunnen u daarbij adviseren. Fleurdirect is een online plantenshop waar u online uw bamboopalm of andere kamerplant kunt bestellen. Wij kunnen u adviseren welke pot het beste is. Ook kunnen we de planten compleet met een pot klaarmaken. We plaatsen de kamerplant of de bamboopalm in een pot met de juiste grond. We kiezen een pot volgens uw wensen uit. Hierna pakken we het geheel met zorg in en sturen we het naar u toe! Het is goed om te weten, dat we de planten pas bij de kweker halen nadat u de bestelling heeft geplaatst. Hierdoor kunnen we de best mogelijke kwaliteit plant aanbieden. De reis van de plant tot aan de eindbestemming (bij u) duurt maximaal twee dagen. Maak snel een keuze tussen onze verschillende soorten kamerplanten. 

Lees meer