Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Philodendron

De Philodendron is met de grote groene bladeren een echt blikvanger in uw huis. Welke uitstraling u ook in uw huis wilt hebben, door de vele verschillende soorten en maten past de Philodendron altijd in uw kamer. Daarnaast zijn alle Philodendrons gemakkelijk te verzorgen en helpen ze het binnenklimaat fris en zuurstofrijk te maken.

Herkomst Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied Waterbehoefte Grond moet altijd vochtig blijven
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per week bijmesten, niet in de winter
Verzorging Regelmatig besproeien Giftig Ja, bij inname
Philodendron water geven
Watergift

De Philondendron is een plant waar regelmatig kleine hoeveelheden water aan gegeven moet worden.. Het beste is om de potgrond vochtig te houden, maar zorg dat de Philodendron geen natte voeten krijgt. Maar deze kamerplant houdt ook niet van te weinig water. Zorg dus dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat of te droog. Fleurdirect heeft vochtigheidsmeters die blauw uitslaan op het moment dat de grond niet vochtig genoeg is. De Philodendron blijft door deze meter in goede conditie.

Besproeien

Een regelmatige sproeibeurt stelt de Philodendron erg op prijs. Vooral voor de klimmende exemplaren is het noodzakelijk, zodat de luchtwortels vochtig blijven. Het beste is om de Philodendron 1x per week te besproeien met lauw water. In de winter kan het zelfs nog vaker, omdat de luchtvochtigheid dan lager is. Naast dat een regelmatige sproeibeurt de vitaliteit verhoogt, zorgt het ook voor een hogere sierwaarde, verwijdert het ophopend stof en voorkomt het eventueel beginnend ongedierte.

Standplaats Philodendron
Licht en warmte

Heeft u een plekje waar gedurende de dag wat minder licht valt? In tegenstelling tot veel andere planten, staat de Philodendron daar juist op de ideale plek. De Philodendron is een kamerplant die prima tegen wat minder licht kan. De plant houdt namelijk niet van direct zonlicht. Dan kan de plant van kleur verschieten of zelfs verbranden. Het beste is om de Philodendron dus op een lichtarme of lichte plek te zetten, waar geen direct zonlicht voorkomt. De ideale temperatuur voor de Philodendron is tussen de 16 en 20 graden.

Philodendron verpotten
Verpotten

Verpot een Philodendron het liefst elk jaar of wanneer de pot te klein wordt. Met een ouder Philodendron exemplaar wordt het afgeraden de plant regelmatig te verpotten en heeft de plant genoeg aan elk jaar een nieuwe toplaag verse aarde. Verpot in de lenteperiode of direct na aanschaf, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de plant minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Philodendron
Voeding

Het is belangrijk om in de groeiperiode, van april tot september, de Philodendron extra voeding te geven. Geef de Philodendron in die periode 1x per week een scheutje voeding. Lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking voor de dosering! Het is beter om te weinig voeding te geven dan te veel. Dit kan namelijk resulteren in het dichtslaan van de wortels of het verbranden daarvan.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Als de Philodendron gele bladeren krijgt, is dat een teken van teveel water of teveel zonlicht. Bij een teveel aan water kan er ook wortelrot optreden. In dat geval kan de plant geen voedingsstoffen meer opnemen, zal het bladeren verliezen en uiteindelijk doodgaan. Maar wees gerust, als u er snel bij bent kan de Philodendron zich nog herstellen! U kunt een teveel aan water voorkomen met een vochtigheidsmeter van Fleurdirect. Het is belangrijk uw Philodendron af en toe te controleren op ongedierte. Als u beestjes ziet of de bladeren voelen kleverig aan, dan heeft de Philodendron waarschijnlijk last van luizen. Controleer dan gelijk ook even uw andere kamerplanten. Vaak hebben er in dat geval meerdere planten last van. Ongedierte kunt u voorkomen door de Philodendron af en toe te besproeien. Als het besproeien niet werkt, kunt u overgaan op biologische of chemische ongediertebestrijding. Lees altijd de bijsluiter voor het juiste gebruik van het product.

Giftig

De meeste Philodendron soorten zijn giftig bij inname voor mens en dier. Raadpleeg is dat geval een huis- of dierenarts.

Philodendron

De Philodendron is met de grote groene bladeren een echt eyecatcher in uw huis. Welke uitstraling u ook in uw huis wilt hebben, door de vele verschillende soorten en maten past de Philodendron altijd goed in uw kamer. Daarnaast zijn alle Philodendrons gemakkelijk te verzorgen en helpt de plant het binnenklimaat fris en zuurstofrijk te maken.