Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Informatie over de indrukwekkende Medinillia

De Medinilla mag wel omschreven worden als indrukwekkend. Deze Filipijnse kamerplant is een heuse eyecatcher. De Medinillia geeft hangende roze bloemen die adembenemend mooi zijn. Doordat de verzorging ook nog eens erg gemakkelijk is, kan deze kamerplant bestempeld worden als een grote favoriet in de Nederlandse huiskamer.

Herkomst Filipijnen, Zuidoost-Azie en Afrika
Standplaats Licht, geen volle zon
Verzorging Besproeien
Waterbehoefte Wanneer de bladeren slap gaan hangen
Voeding 1x in de twee weken
Giftig Nee

Herkomst

De Medinilla is een geslacht van 400 soorten groenblijvende heesters en klimplanten. Deze soorten komen voor in Zuidoost-Azie en Afrika. In de natuur groeit de Medinilla op takken van bomen, zonder dat die bomden daar last van hebben. De Medinilla staat bekend om de magnifieke bloemen en met de juiste verzorging geeft de plant grote hoeveelheden aan grote roze bloemen. De Medinilla wordt gekweekt sinds het midden van de negentiende eeuw, toen is de plant voor het eerst verzameld en beschreven door de Engelse verzamelaar J. H. Veitch.

Standplaats

Het beste is om de Medinilla op een zogeheten “halfschaduw” plek te zetten. Dat is een plek met daglicht, maar niet volledig in de zon. Bij teveel zonlicht zullen de bladeren van de Medinillia gaan verbranden. Als u alleen maar ramen op het zuiden hebt, zet de plant dan een aantal meter van het raam vandaan zodat de Medinilla alleen normaal daglicht krijgt.

Verzorging

Water

Watergeven aan de Medinilla is relatief makkelijk: wanneer de bladeren slap gaan hangen heeft de plant water nodig. Als u vervolgens water heeft gegeven zal de plant snel weer bijtrekken. Hangen de bladeren nog niet slap? Geef dan ook nog geen water. Zorg ervoor dat er geen laag water op de bodem komt te staan. Twijfelt u of u wel of niet water moet geven? Doe het dan niet en kies er voor om een dag of twee later nog een keer te kijken of uw kamerplant water nodig heeft.

Besproeien

Door de Medinilla regelmatig te besproeien met water zal de vitaliteit en sierwaarde toenemen. Zeker in de winter kan de Medinilla een extra sproeibeurt gebruiken, omdat de luchtvochtigheid dan erg laag is.

Voeding

Omdat de Medinilla veel bloeit, heeft het ook veel voedingsstoffen nodig. Daarom is het nodig de Medinilla één keer in de twee weken Pokon bloeiende planenvoeding of Pokon Orchideeënvoeding te geven. Op die manier weet u zeker dat de Medinilla voldoende voeding heeft en kunt u extra lang genieten van de prachtige bloemen. Lees voor gebruik de bijsluiter/verpakking voor de juiste dosering.

Verpotten

Verpot de Medinilla alleen wanneer het echt nodig is en dan bij voorkeur in de lente. Dan is de groeiperiode en worden eventuele beschadigingen aan de wortels sneller hersteld. Door te verpotten hebben de wortels meer ruimte en zal de Medinilla gaan groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Medinilla minder snel zonder water komen te staan.

Ziektes

Het zou kunnen dat uw Medinilla te maken krijgt met wolluis of schildluis. Door de Medinilla regelmatig te besproeien met een plantenspuit kunt u voorkomen dat dit ongedierte uw plant aantast. Luizen hebben namelijk een hekel aan vocht. Als het besproeien niet werkt, kunt u altijd overgaan op biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Lees in dan geval van tevoren goed de bijsluiter.

Giftig

De Medinilla is niet giftig.