Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aloë Vera plant kopen bij Fleurdirect

De Aloë Vera plant komt oorspronkelijk uit Afrika en het Caribische gebied. Het is een vetplant welke grote groenblauwe stekelende stelen heeft. De plant is zeer bekend geworden om haar helende werking. Het gaat hier om het sap uit de bladeren. Aloë Vera is een woestijnplant met een aantal bijzondere eigenschappen, het plantensap wordt gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten en andere cosmetica. Er wordt ook drinken gemaakt van deze plant, dit wordt gedaan met behulp van het vruchtvlees wat in de plant zit. Aloë Vera wordt al eeuwen gebruikt, de oude Egyptenaren waren erg fan van deze plant. Deze bijzondere plant werd niet alleen gebruikt door de Egyptenaren, ook de oude Grieken maakten er gebruik van, het sap van de plant werd als genezingsmiddel gebruikt en om wonden mee te verzorgen. Als het toen al werd gebruikt, waarom is dat bij ons pas later gekomen vraagt u zich misschien wel af. Bij ons kwam er pas in 1860 meer kennis over deze plant en jaren later begonnen ze pas met het gebruiken van de Aloë Vera plant.

De Aloë Vera plant heeft niet veel water nodig. Het komt, omdat de plant het water in de bladeren en de stam opslaat. Van april tot aan oktober heeft de plant maar weinig water nodig. Het is belangrijk om de wortelkluit niet helemaal uit te laten drogen. In het najaar heeft de plant nog minder water nodig. Wanneer u een watermeter gebruikt hoeft u de plant pas water te geven als de watermeter meerdere dagen op rood staat. Het is niet nodig om de plant te besproeien. Het is wel handig om de stof eraf te halen.

De beste plek voor de Aloë Vera met pot

De Aloë Vera plant kan het beste in de halfschaduw staan of de volle zon. De plant kan direct zonlicht verdragen. Zet de plant niet direct na ontvangst in de volle zon. Wacht een paar dagen door de plant te laten acclimatiseren op een plek in de halfschaduw. Vervolgens kan de plant naar iedere plek in de kamer gaan. Bij Fleurdirect is het mogelijk om de Aloë Vera in een pot te ontvangen. Onze medewerkers plaatsen de plant dan in een pot en zorgen voor de juiste potgrond. Ze planten de Aloë Vera in de gewenste pot in en pakken daarna het complete pakket goed in. Hierna wordt het naar uw adres gestuurd. Het is zo mogelijk om in huis het pakket uit te pakken om daarna te gaan genieten van de Aloë Vera plant. Wanneer u de Aloë Vera wilt verplaatsen naar een grotere pot dan kan dit na een paar jaar. Het is goed om de plant in het voorjaar te verpoten. Het is dan mogelijk voor de kamerplant om sneller te herstellen van beschadigingen aan de wortels. Het is goed om hier cactus potgrond voor te gebruiken.

Het verzorgen van de Aloë Vera plant

Zo’n mooie en bijzondere plant moet natuurlijk goed worden verzorgd en onderhouden, deze kamerplant kan op zijn gemak in het zonlicht staan, hij kan eigenlijk overal staan als het er maar niet te donker is. Aloë Vera is een hele sterke plant en heeft geen extra voeding nodig, af en toe wat water en hij blijft mooi groen, sterker nog deze kamerplant krijgt wortelrot als hij te veel water toegediend krijgt. Het is erg handig om hiervoor een watermeter of vochtigheidsmeter te gebruiken, zo kunt u zien wanneer de plant weer water nodig heeft, deze handige meters vindt u ook in onze webshop. Nieuwsgierig naar onze andere groene kamerplanten? Maak gebruik van het handige filtersysteem en zo krijgt u een goed overzicht van welke soorten wij allemaal in ons assortiment hebben.

De juiste voeding voor de Aloë Vera

De Aloë Vera heeft geen extra voeding nodig. Het is mogelijk om in het voorjaar de kamerplant wat extra's te geven. Gebruik dan voeding voor cactussen. Hier zal de plant beter van gaan groeien. Lees de verpakking goed door en geef niet teveel. De grond kan dan zuur worden, wat slecht is voor de plant. De bladeren verkleuren niet snel van deze plant. Wanneer het gebeurt dan krijgt de kamerplant teveel water. De bladeren worden dan bruin en zacht en kunnen gaan hangen. Ook kunnen de bladeren geel worden. Ze krijgen dan te veel zon. Zet de plant dan wat verder van het raam. Het is goed om de plant een meter vanuit het raam te zetten. De slechte bladeren kunt u gemakkelijk wegsnijden om de plant gezond te houden of om een goed model te krijgen bij de plant. Bestel de Aloë Vera en andere soorten kamerplanten eenvoudig online in de webshop van Fleurdirect!

Lees meer