Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Beaucarnea | Handige informatie

De Beaucarnea, ook wel Olifantspoot genoemd, heeft een opvallend uiterlijk. De grote knol onderaan de stam zorgt niet alleen voor karakter, maar ook voor de bijnaam! Net als een kameel slaat de Beaucarnea water op in de stam, waardoor het een plant is die redelijk lang zonder water kan. Makkelijk te verzorgen en ideaal voor in de huiskamer of op kantoor.

Beaucarnea verzorging

  • Herkomst
  • Standplaats
  • Verzorging
  • Verpotten
  • Ziektes
  • Giftig
Herkomst Mexico, Centraal-America
Standplaats Licht tot zonnig, niet in de schaduw
Verzorging Dood blad weghalen
Waterbehoefte Grond moet vochtig aanvoelen, niet nat
Voeding Om de 2 weken
Giftig Nee

Herkomst

Het land van herkomst van de Beaucarnea is Mexico en de omliggende landen in Centraal Amerika. Hier groeit de Olifantspoot, of Pony Tail zoals hij in het buitenland genoemd wordt, in de dorre woestijn landschappen. In de vrije natuur kan de Beaucarnea tot wel 6 meter hoog worden! Gelukkig zal de plant in uw huiskamer nooit deze hoogte bereiken.

Standplaats

De Beaucarnea is erg makkelijk wat betreft standplaats. De plant kan op een zonnige tot halfschaduw plek staan. Het is belangrijk dat de Beaucarnea niet op een plek staat waar het erg donker is/volledig schaduw. De groei zal dan stoppen en uiteindelijk kan de plant doodgaan.

Verzorging

Water

De “poot” van de Beaucarnea is erg functioneel. U kunt het vergelijken met de bult van een kameel; het slaat water op, zodat het genoeg vocht heeft om droge omstandigheden trotseren. Hierdoor kan de Beaucarnea gemakkelijk een tijdje zonder water, zonder dat de plant schade oploopt. De Beaucarnea behoord tot de palm familie, dus een vochtige grond is perfect, maar het mag niet te nat worden.

Voeding

In principe heeft de Beaucarnea alleen extra voeding nodig op het moment als de plant aan het groeien is. Dat betekend dat de plant voornamelijk in de lente- en zomermaanden extra voeding nodig heeft. De extra voeding die daar uitermate geschikt voor is, is Pokon Groene plantenvoeding. Hierdoor krijgt de plant extra voedingsstoffen tot zich, die de groei van de Beaucarnea stimuleren. Lees de verpakking voor de juiste dosering.

Verpotten

Omdat de Beaucarnea langzaam groeit is verpotten niet vaak nodig. Maar hoe groter de plant, hoe meer wortels het nodig heeft. Dus uiteindelijk zal ook de Beaucarnea moeten worden verpot (ongeveer om de 3 jaar). Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Beaucarnea bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Gevoelig voor

Ziektes komen sporadisch voor bij de Beaucarnea. De ziektes die zich toch eventueel voor kunnen doen zijn wolluis en wortelrot. Wolluis komt voornamelijk voor wanneer de Beaucarnea teveel in de tocht staat. Wortelrot ontstaat vaak door een te vochtige grond.

Giftig

De Beaucarnea zijn niet giftig voor mens en dier.