Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Epipremnum

De Epipremnum online bestellen bij Fleurdirect

De naam is niet gemakkelijk van de Epipremnum. Het is echter een hele mooie en goede plant. De plant heeft een sterke luchtzuiveringsfunctie en kent weinig eisen aan haar verzorging. Het is hierdoor een ware aanwinst in de huiskamer en ook in het kantoor. Het is niet vreemd om de plant overal te zien. De Epipremnum is de Latijnse naam. Hij wordt ook wel Scindapsus genoemd. Ook dat blijft een minder gemakkelijke naam. De Epipremnum heeft haar naam uit het Grieks gekregen. Het betekent letterlijk vertaald op de stam. Het is een goede naam voor de klimplant. Hij komt veel voor in de regenwouden van Zuid-Oost Azië. U ziet de plant hier vaak vastgroeien aan grotere boomsoorten. De Epipremnum is een plant welke in de top tien staan van de door NASA samengestelde lijst van luchtzuiverende planten. Het komt vooral door haar speciale huidmondjes welke de slechte stoffen uit de lucht halen en weer in schone lucht omzetten. Het is een hele gezonde plant. Voor huisdieren kan de plant soms voor irritaties zorgen. Het is beter om de viervoeters uit de buurt van de plant te houden.

De verzorging van de Epipremnum

De Epipremnum heeft een grond nodig welke continue vochtig blijft. Het is een plant welke in het regenwoud altijd in het water staat. Het is dus belangrijk, dat dit ook hier zo gebeurt. Het is essentieel om de oorspronkelijke habitat zo goed als mogelijk na te bootsen. Pas er wel voor op, dat de planten niet onder het water komen te staan. De wortels zullen dan gaan rotten. Qua licht is het belangrijk om de plant niet in de directe zon te plaatsen. Een schaduwrijke plek is prima voor de Epipremnum. Helemaal wanneer er af en toe wat zonnestralen komen. Het is goed om de plant een paar meter van het raam af te zetten. Zet hem in ieder geval niet pal voor het raam. Geef de Epipremnum in de zomer maanden wat extra voeding en laat hem dan sterk worden. Het is dan goed om een keer in de twee weken wat extra voeding te geven.

Een mooie pot bij de Epipremnum kopen

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de plant online te kopen samen met een pot. Het is een extra optie welke Fleurdirect aanbiedt om het haar klanten nog gemakkelijker te maken. Het is mooi en goed om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Een complete set van kamerplant met pot maakt het heel gemakkelijk voor de ontvanger. U kunt de plant met de pot op de juiste plek plaatsen en er dan volop van gaan genieten. Wanneer de plant groter wordt is het belangrijk om hem in een grotere pot te plaatsen. Eens in de twee tot drie jaar is het goed om dit te oden. Doe er dan wat nieuwe potgrond bij en plaats hem weer terug. Hierna kunt u er weer drie jaar lang van genieten! Het is mogelijk om de Epipremnum rechtstreeks van de teler te ontvangen. Al onze soorten kamerplanten worden rechtstreeks vanaf de teler geleverd. Ze worden desgewenst in een mooie pot gepland om dan naar u verzonden te worden. Natuurlijk worden ze goed ingepakt om de reis goed door te komen.

Lees meer