Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...
Cordyline Cordyline
100cm
23cm
24,95
24,95

Cordyline Australis (koolpalm) plant

Een nieuwe buitenplant uitzoeken is een leuke klus. Helemaal als het vanuit uw loungebank kan en het daarna ook nog eens thuis wordt bezorgd. Maar waar moet u nou op letten bij het aanschaffen van nieuwe planten? Hoeveel water heeft een plant nodig? Hoe vaak moet ik een plant bemesten? Dit zijn allemaal vragen die wel belangrijk zijn om van tevoren goed door te nemen, zodat u weet wat er van u wordt verwacht om deze plant te onderhouden. U wilt natuurlijk niet dat een buitenplant snel doodgaat. De Cordyline is een plant die oorspronkelijk uit Australië en Nieuw-Zeeland komt. Deze palm wordt ook wel de koolpalm genoemd en kenmerkt zich door zijn lange blad dat vanaf de stam loopt. Daardoor heeft de Cordyline een mooie, sierlijke uitstraling. Deze plant komt voor in grote en kleine maten. Het is van belang dat deze Cordyline op een zonnige plaats in de tuin wordt neergezet, waarbij een goed gedraineerde grond aanwezig is.

Planten voor in uw tuin

De Cordyline plant, oftewel de Cordyline Australis is dus een van de buitenplanten in het assortiment van Fleurdirect. Wij bieden naast de Cordyline ook nog vele andere planten. Als u kiest voor een kleine Cordyline kunt u meerdere kleine naast elkaar zetten voor een mooi samenhangend gevoel. Ook kunt u kiezen uit grotere planten die vervolgens verdeeld door de tuin staan. Deze grote Cordyline kunt u bijvoorbeeld in een hoek op uw balkon of van uw tuin zetten. Het is leuk om meerdere planten in uw tuin te hebben zodat het een stuk kleurrijker en groener wordt dan voorheen. U heeft bij ons de keuze uit een ruim assortiment met buitenplanten. U kunt daarbij kiezen uit de verschillende soorten buitenplanten of tuinplanten in pot. Onder de verschillende buitenplanten vallen de bekende buitenplanten zoals de Buxus, Naaldboom, Olea Europaea, Washingtonia, Agave en Acer (ook wel Esdoorn genoemd). U kunt gerust een aantal buitenplanten bestellen en vervolgens deze planten op mooie plekken in uw tuin gaan planten, zodat het weer netjes, strak en gezellig is voor in de lente en zomer.

De verzorging van de Cordyline plant

De koolpalm heeft net als alle andere planten ook een goede verzorging nodig. Als u dit niet bijhoudt, gaat de plant helaas dood. Begin dus vanaf het begin met een goede verzorging. De Cordyline mag niet te nat staan, maar heeft wel genoeg water nodig. Hij moet ongeveer 3 à 4 keer per week water krijgen, maar wel met mate. Ook deze palm heeft eenmaal per jaar extra geconcentreerde plantvoeding nodig. Daarnaast is het belangrijk om één keer per twee weken bij te mesten met vloeibare plantenvoeding. Zijn er al bruine punten te zien? Deze mag gewoon afgeknipt worden. Het alleroudste blad kunt u dan zo dicht mogelijk bij de stam afknippen. En in de winter? In principe kan de Cordyline plant prima de winterse kou aan. Echter vanaf een temperatuur van -8 wordt het wel lastig voor de palm om zich staande te houden. Vanaf dan is het wel belangrijk om een beschermhoes te gebruiken, die echter ook al wordt geadviseerd met sneeuw, hagel en veel regen. Zet de plant dus eventueel in de winter binnen, maar zorg er dan wel voor dat hij op een plek staat waar goed geventileerd wordt.

De overige planten van Fleurdirect

Het kan natuurlijk zo zijn dat u door het kijken naar de buitenplanten ook interesse heeft om wat extra planten in uw huis te zetten. Wij bieden ook overige planten aan die u online kunt bestellen. Zo kunt u bij ons terecht voor kamerplanten, planten voor op kantoor, hydrocultuur planten, kunstplanten, bloempotten en verzorgingsproducten. Planten op kantoor zijn erg goed voor de productiviteit en kunstplanten zijn weer ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben en wellicht vergeten de plant te verzorgen. Bekijk gerust even onze planten en vraag gerust even om hulp als u er niet uit komt.

De service van Fleurdirect

Heeft u een mooie Cordyline gevonden en wilt u nu een Cordyline kopen? U kunt dit gemakkelijk online bestellen. Het voordeel van bij ons bestellen is dat wij een mooi concept hebben liggen. U kunt hier namelijk ook nog zelf een pot bij kiezen. Wij zullen uiteraard nog even checken of deze pot wel bij de plant past. Daarna kunt u de Cordyline Australis kopen en zullen wij de plant opmaken. U heeft dan in ieder geval geen rommel in huis. De palm wordt vervolgens binnen 48 uur thuis bezorgd, zodat u er direct van kan gaan genieten. Twijfelt u nog? U heeft tot 7 dagen bedenktijd om de palm te retourneren.

Meer informatie over buitenplanten

Als u meer informatie wilt ontvangen over de verschillende buitenplanten zodat u een weloverwogen keuze kunt maken, kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij kunnen van alles vertellen over al onze planten. Het is namelijk belangrijk dat u goed weet waar de plant wel of niet tegen bestand is. U kunt contact opnemen door even te bellen, een mailtje te sturen of even een chat bericht te sturen via de website. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord op al uw vragen. Heeft u stijladvies nodig voor in uw tuin of huis? Stuur dan gerust een foto van de desbetreffende ruimte, zodat wij u kunnen helpen met het stijlen van die ruimte. Dit kan gewoon via WhatsApp.

Lees meer