Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Geldboom Pachira kopen bij Fleurdirect

De geldboom is de Nederlandse naam van de Pachira. Het wordt ook wel de watercacao plant genoemd. Een Pachira is een boom welke in Azië gezien wordt als een boom voor geluk en geld. Het trekt geld en geluk aan. De naam geldboom is hier dus ontstaan. De Pachira komt uit de moerasgebieden van Zuid Amerika oorspronkelijk. De Pachira kamerplant of geldboom slaat water op in de stam. Het is beter voor de plant om pas water te geven wanneer de plant wat is ingedroogd. Geef de plant dan volop water. De hoeveelheid water is afhankelijk van de plek waar de plant staat en hoe groot hij is. Ook dient u in de zomer de plant meer water te geven dan in de winter. In de zomer mag de grond wel wat vochtig zijn. In de winter mag de grond wat droger zijn. Zorg ervoor, dat de plant niet te lang in een natte grond staat. Het zal schade veroorzaken aan de geldboom. De wortels kunnen gaan rotten, wat niet goed is voor de plant.

Geldboom van hoge kwaliteit kopen bij Fleurdirect

De plant doet het goed op een plek met veel licht. Het is belangrijk om de plant niet direct in de zon te plaatsen. De bladeren zullen dan namelijk verbranden. Ook zal het blad geel worden. Het beste is het om de plant direct voor het raam te zetten, wanneer het raam op het Noorden gericht is. Zet de plant wat verder van het raam als het op het Oosten of Westen is gericht. Wanneer de plant voor het raam op het Zuiden staat is het goed om hem hier ver vanaf te houden. Zet de geldboom dan niet direct voor het raam. Een watermeter helpt om op het juiste moment water te geven. Wanneer de watermeter het minimum bereikt is het goed om nog een paar dagen te wachten. Geef dan water aan de planten. De plant moet u snoeien. Het is belangrijk om de vorm te behouden en om het een mooie plant te laten zijn. Het is goed om het aan de bovenkant terug te snoeien. De geldboom zal zo wat breder worden. Het beste moment om deze kamerplant te snoeien is in het voorjaar. De plant kan dan het beste herstellen. In het voorjaar is ook het beste moment om de plant wat extra voeding te geven. Universele plantenvoeding is voldoende.

De geldboom in een pot

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de geldboom direct in een pot te ontvangen. De geldboom wordt dan door onze vakkundige medewerkers in een mooie pot geplaatst. Ze kiezen voor de juiste grootte, de juiste potgrond en de juiste kleur. Natuurlijk overleggen ze de kleur samen met u! De plant met de bloempot moet immers goed in uw interieur passen. Door hun ervaring kunnen ze u hier echter uitstekend over adviseren. Het is goed om te weten, dat Fleurdirect alle planten rechtstreeks vanaf de teler naar u verstuurd. Het maakt niet uit of het om een geldboom, ficus of andere kamerplant gaat. Het is zo namelijk mogelijk om te zorgen voor de beste mogelijke kwaliteit kamerplant in uw woning of op uw werkplek. Fleurdirect is een online plantenshop met een groot assortiment planten.

Lees meer