Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Croton Codiaeum Wonderstruik kopen

Codiaeum Codiaeum
110cm
27cm
89,95
89,95
Codiaeum Codiaeum
180cm
38cm
239,95
220,14
Codiaeum Codiaeum
120cm
31cm
139,95
128,39
Codiaeum Codiaeum
70cm
21cm
39,95
36,65
Codiaeum Codiaeum
50cm
21cm
34,95
32,06
Codiaeum Codiaeum
90cm
24cm
59,95
59,95
Codiaeum Codiaeum
80cm
24cm
59,95
55,-
Codiaeum Codiaeum
110cm
29cm
99,95
91,70
Codiaeum Codiaeum
170cm
40cm
179,95
179,95
Codiaeum Codiaeum
100cm
27cm
69,95
64,17
Codiaeum Codiaeum
45cm
17cm
18,95
18,95

Croton Codiaeum Wonderstruik

De croton is een erg mooie plant met een schitterend uiterlijk en wordt daarom ook wel de Wonderstruik genoemd. Met de kleurvariatie in de bladeren geeft deze kamerplant echt iets extra's aan uw interieur. De basiskleur van de bladeren is groen en afhankelijk van de plant zitten er roodtinten, oranjetinten of geeltinten in de bladeren. Dit geeft een ontzettend mooi effect en zorgt voor een vrolijke sfeer in huis. Lees hier alles over de Croton Codiaeum Wonderstruik en bekijk het brede aanbod van Fleurdirect.

Oorsprong van de Croton Codiaeum

De Croton komt oorspronkelijk uit India, Maleisië en Indonesië en de planten zijn hier ook nog steeds veelvuldig te vinden. In deze gebieden groeien ze vooral aan de rand van bossen of in open velden. Er zijn meer dan honderden verschillende soorten van deze plant; het verschil tussen de soorten zit vooral in de uiteenlopende kleuren van de bladeren. Croton is de oude Latijnse benaming van deze bijzondere plant. Tegenwoordig wordt de plant ook wel Codiaeum of Wonderstruik genoemd. Desalniettemin blijft de naam Croton populair om deze plant aan te duiden.  

Verzorgen van de Croton Codiaeum

De Croton heeft wat extra aandacht nodig in vergelijking met andere kamerplanten. U krijgt er echter wel een prachtige plant voor terug. Bij deze plant is het erg belangrijk dat u voldoende water geeft; zorg ervoor dat de potgrond altijd een beetje vochtig is. Hierbij is het van belang dat u regelmatig kleine hoeveelheden water geeft in plaats van grote hoeveelheden in één keer. In de winter heeft de Croton Codiaeum minder water nodig dan in de zomer. Besproei de plant daarnaast ook minimaal één keer per week, dit voorkomt spint. Dit zorgt er eveneens voor dat de plant meer licht op kan vangen met de bladeren omdat het stof wordt verwijderd. U kunt altijd wat extra voeding toedienen. Met name gedurende de zomermaanden kan de plant de extra voeding goed gebruiken om nog beter te groeien. 

Standplaats van de Croton Codiaeum

De Croton Codiaeum Wonderstruik houdt van veel licht. Omdat de plant gekweekt wordt onder kunstmatig licht is het echter wel aan te raden om de plant niet direct vlak voor een raam op het zuiden te zetten. Houdt in eerste instantie 3 tot 4 meter afstand van het raam en pas op met direct zonlicht. Naarmate de plant gewend is aan de lichte omgeving, kunt u de Croton dichter naar het raam verplaatsen. Aan de kleur van de bladeren kunt u vaak aflezen of de plant voldoende licht opvangt. Zijn er voornamelijk donkere bladeren aanwezig? Dan kunt u de plant het beste op een lichtere plek neerzetten. Bij te weinig licht zal de plant namelijk geen nieuwe bladeren aanmaken. 

Al uw kamerplanten op één plek 

Bent u van plan om de croton te kopen, dan kunt u deze ook eenvoudig online bestellen. Bij Fleurdirect.nl vindt u een variatie aan kleuren van deze plant. Er zit dus altijd wel een plant tussen die in uw interieur past.

Bent u ook op zoek naar andere kamer- of kantoorplanten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In ons ruime assortiment vindt u verschillende planten in allerlei soorten en maten. Ook hebben wij orchideeën verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood en oranje. Uw planten goed verzorgen is erg belangrijk om ze zo goed te laten groeien en bloeien. Kies daarom voor de juiste voeding voor de kamerplanten. Voeding voor groene planten, palmen, orchideeën, mediterrane planten en meer vindt u ook in onze webshop. Neem snel een kijkje bij al onze andere planten en bestel eenvoudig online. Voor vragen over uw bestelling of over een bepaalde plant kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. 

Wilt u uw plant direct in pot ontvangen? Ook dat kan! Kies een mooie pot uit bij uw plant en wij zorgen ervoor dat uw plant gepoot wordt in de pot van uw keuze, inclusief de juiste potgrond.

Lees meer