Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...
Pampasgras Pampasgras
100cm
23cm
24,95
24,95
Prachtriet Prachtriet
100cm
23cm
24,95
24,95
Vingergras Vingergras
70cm
23cm
24,95
24,95
Leliegras Leliegras
50cm
19cm
14,95
14,95
Zegge Zegge
50cm
19cm
14,95
14,95
Prachtriet Prachtriet
100cm
23cm
24,95
24,95
Pampasgras Pampasgras
70cm
19cm
19,95
19,95
Zegge Zegge
35cm
14cm
9,95
9,95
Zegge Zegge
40cm
19cm
14,95
14,95
Siergras Siergras
50cm
19cm
14,95
14,95
Festuca Festuca
40cm
19cm
14,95
14,95
Siergras Siergras
40cm
19cm
14,95
14,95
Zegge Zegge
40cm
14cm
9,95
9,95

Festuca; siergras en zwenkgras

Nieuwe buitenplanten, wie wil dat nou niet? Vooral als deze planten hun kleur behouden gedurende de winter, want wat kleur in de tuin hebben is natuurlijk erg fijn. Een tuin moet een fijne plek zijn om heerlijke dagen in de zon te kunnen doorbrengen. De Festuca behoort tot de grassenfamilie en wordt ook wel zwenkgras of siergras genoemd. Het ziet er namelijk het hele jaar door mooi uit en sterft niet af in de winter. Het zwenkgras heeft een blauwe gloed over zich heen en wordt daarom ook wel blauw schapengras genoemd. Dit is wel één bepaalde soort van de Festuca, maar daarover zo meer. Het siergras is op verschillende manieren te plaatsen. Gebruik het bijvoorbeeld als bodemdekker of plaats het in kleine groepen in de tuin. De kleine en lage planten passen weer perfect in een plantenbak voor bijvoorbeeld op uw balkon. Genoeg opties om de Festuca in uw tuin te plaatsen zodat u kunt profiteren van kleur naast de bruine schuttingen.

Siergras in uw tuin

De Festuca bestaat dus, zoals gezegd, uit verschillende soorten, namelijk de Festuca glauca en de Festuca gautieri. Daarbij zien ze er beide uit als een bol met naaldvormig blad, waarbij de Festuca glauca een blauwgrijze kleur heeft en de Festuca gautieri groen van kleur is. De planten zijn niet erg hoog en passen perfect bij een heidetuin of rotstuin. Deze soorten siergras kunnen erg goed tegen de hitte en moeten ook op een zonnige plek in de tuin komen te staan, want dan behoudt de plant zijn (blauwgrijze) kleur het beste. Elke bodem is in principe wel geschikt voor dit siergras, maar deze moet wel humusrijk en goed doorlaatbar zijn. Het moet dus geen natte plek zijn. Geef de planten ook een beetje ruimte en zet ze niet te dicht naast elkaar, want ze groeien namelijk naar elkaar toe. Rond mei en juni komen er pluimvormige bloemen uit die allereerst dezelfde kleur hebben als de bladeren, maar daarna geel kleuren.

Moet ik dit siergras onderhouden?

In principe is de Festuca een makkelijke plant die niet veel onderhoud nodig heeft. Ideaal dus als u vaak vergeet om uw planten water te geven en te onderhouden. In het voorjaar moet u even de dorre bladeren verwijderen, zodat het siergras er weer tip en top uit ziet. Snoeien kan ook, maar het is het beste om deze dorre stukken er gewoon uit te trekken met de hand. Het siergras heeft weinig extra voeding nodig en is een laagblijvend siergras. Geef de plant niet te veel water, vooral niet in de winter. Ze kunnen namelijk goed tegen droogte, dus ook in de zomer niet te veel water geven. Daarbij groeit de Festuca ook het beste in een voedingsarme grond, dus na het plaatsen hoeft u er eigenlijk niet zo veel meer aan te doen. Als u er aan zit te denken om zwenkgras te kopen is dit ideaal, toch?

De planten van Fleurdirect

Naast het siergras van Fleurdirect kunt u bij ons ook voor andere planten terecht. Onder de categorie buitenplanten kunt u kiezen uit de verschillende specifieke soorten buitenplanten of voor de tuinplanten in pot. U kunt per categorie gebruik maken van het filtermodel, zodat u al uw wensen en behoeften aan kunt geven. Heeft u bijvoorbeeld een tuin die veel in de zon staat? Geef dan aan dat u een plant zoekt die tegen de volle zon kan. Zo niet? U kunt ook kiezen voor halfschaduw of normaal daglicht. Naast deze overige buitenplanten naast het zwenkgras, kunt u natuurlijk ook voor andere planten bij ons terecht. Zo hebben wij ook planten voor binnen, planten voor op kantoor, hydrocultuur planten, kunstplanten, bloempotten en verzorgingsproducten. Wist u al dat planten erg gezond zijn omdat ze de lucht verbeteren en daardoor de productiviteit verhogen? U kunt er dus eigenlijk nooit genoeg aanschaffen. Alle categorieën vindt u aan de bovenzijde van onze webpagina.

Het bestelproces van het siergras

Wilt u siergras bestellen maar twijfelt u tussen de Festuca glauca kopen of de Festuca Gautieiri kopen? Dit hangt waarschijnlijk af van de kleur die u wenst te hebben. Het bestelproces is in ieder geval makkelijk te doorlopen. Nadat u een keuze heeft gemaakt kunt u namelijk ook nog zelf de pot erbij kiezen. Handig als u het siergras op uw balkon wilt neerzetten. Wij checken nog wel even of de pot ook bij de soort plant hoort, anders komt dit niet ten goede van de levensduur van de plant. Daarna gaan wij over tot het opmaken van de plant, zodat u thuis in ieder geval niet met de troep komt te zitten en u het siergras direct neer kunt zetten. Heeft u haast met het ontvangen van de planten? U kunt zelf de dag en het tijdstip kiezen, wat al binnen 48 uur kan zijn.

Vragen over de Festuca?

Wilt u meer weten over het siergras of over onze andere planten? Wij kunnen antwoord geven op al uw vragen als u even contact met ons opneemt. Om ons te bereiken kunt u gewoon even bellen, een mail sturen of een chatbericht via onze website. Heeft u nou nog wat stijladvies nodig? Stuur gerust even een foto via WhatsApp naar ons nummer, zodat wij u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste planten voor bij u in huis of in de tuin. Bent u toch niet helemaal tevreden met de bestelde planten? U heeft 7 dagen bedenktijd om te kijken of het u bevalt.

Lees meer