Prijs
Min: €0
Max: €800
Hoogte
Min: 0CM
Max: 100CM
Diameter
Min: 0cm
Max: 10cm
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Verzorging
Merken

Aloë Vera plant kopen bij Fleurdirect

De Aloë Vera plant komt oorspronkelijk uit Afrika en het Caribische gebied. Het is een vetplant welke grote groenblauwe stekelende stelen heeft. De plant is zeer bekend geworden om haar helende werking. Het gaat hier om het sap uit de bladeren. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen, dat dit ook daadwerkelijk het geval is. De Aloë Vera plant heeft niet veel water nodig. Het komt, omdat de plant het water in de bladeren en de stam opslaat. Van april tot aan oktober heeft de plant maar weinig water nodig. Het is belangrijk om de wortelkluit niet helemaal uit te laten drogen. In het najaar heeft de plant nog minder water nodig. Wanneer u een watermeter gebruikt hoeft u de plant pas water te geven als de watermeter meerdere dagen op rood staat. Het is niet nodig om de plant te besproeien. Het is wel handig om de stof eraf te halen.

De beste plek voor de Aloë Vera met pot

De Aloë Vera plant kan het beste in de halfschaduw staan of de volle zon. De plant kan direct zonlicht verdragen. Zet de plant niet direct na ontvangst in de volle zon. Wacht een paar dagen door de plant te laten acclimatiseren op een plek in de halfschaduw. Vervolgens kan de plant naar iedere plek in de kamer gaan. Bij Fleurdirect is het mogelijk om de Aloë Vera in een pot te ontvangen. Onze medewerkers plaatsen de plant dan in een pot en zorgen voor de juiste potgrond. Ze planten de Aloë Vera in de gewenste pot in en pakken daarna het complete pakket goed in. Hierna wordt het naar uw adres gestuurd. Het is zo mogelijk om in huis het pakket uit te pakken om daarna te gaan genieten van de Aloë Vera plant. Wanneer u de Aloë Vera wilt verplaatsen naar een grotere pot dan kan dit na een paar jaar. Het is goed om de plant in het voorjaar te verpoten. Het is dan mogelijk voor de kamerplant om sneller te herstellen van beschadigingen aan de wortels. Het is goed om hier cactus potgrond voor te gebruiken.

De juiste voeding voor de Aloë Vera

De Aloë Vera heeft geen extra voeding nodig. Het is mogelijk om in het voorjaar de kamerplant wat extra's te geven. Gebruik dan voeding voor cactussen. Hier zal de plant beter van gaan groeien. Lees de verpakking goed door en geef niet teveel. De grond kan dan zuur worden, wat slecht is voor de plant. De bladeren verkleuren niet snel van deze plant. Wanneer het gebeurt dan krijgt de kamerplant teveel water. De bladeren worden dan bruin en zacht en kunnen gaan hangen. Ook kunnen de bladeren geel worden. Ze krijgen dan te veel zon. Zet de plant dan wat verder van het raam. Het is goed om de plant een meter vanuit het raam te zetten. De slechte bladeren kunt u gemakkelijk wegsnijden om de plant gezond te houden of om een goed model te krijgen bij de plant. Bestel de Aloë Vera eenvoudig online in de webshop van Fleurdirect!

Lees meer