Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Cactus kopen

De cactus is niet meer weg te denken uit een hip en modern interieur. Bekijk hier alle cactussen.
Opuntia Opuntia
50cm
17cm
17,95
16,47
Euphorbia Euphorbia
55cm
20cm
49,95
45,83
Ferocactus Ferocactus
30cm
25cm
149,95
137,57
Euphorbia Euphorbia
80cm
19cm
34,95
34,95
Euphorbia Euphorbia
70cm
30cm
199,95
183,44
Euphorbia Euphorbia
95cm
35cm
149,95
137,57
Euphorbia Euphorbia
150cm
27cm
226,-
207,34
Euphorbia Euphorbia
110cm
25cm
159,95
146,74
Euphorbia Euphorbia
45cm
16cm
29,95
27,48
Opuntia Opuntia
140cm
30cm
249,95
229,31
Cactus Cactus
35cm
26cm
67,95
62,34
Euphorbia Euphorbia
125cm
24cm
89,95
82,52
Opuntia Opuntia
100cm
32cm
239,95
220,14
Opuntia Opuntia
65cm
25cm
109,95
100,87
Epiphyllum Epiphyllum
40cm
20cm
99,95
99,95
Euphorbia Euphorbia
70cm
17cm
19,95
18,30
Opuntia Opuntia
35cm
12cm
24,95
22,89
Opuntia Opuntia
45cm
20cm
29,95
29,95
Polaskia Polaskia
85cm
45cm
169,95
169,95
Cactus Cactus
180cm
40cm
889,95
889,95
Opuntia Opuntia
80cm
20cm
49,95
49,95
Elho Elho
35cm
34cm
39,95
33,02
Ferocactus Ferocactus
35cm
25cm
149,95
149,95
Cactus Cactus
40cm
25cm
149,95
149,95
Pagina 1 van 2

Cactus

Deze woestijnplant is helemaal hip. Je kunt spreken over een ware ‘cactus-trend’ in de Nederlandse woonkamers. Wat de cactus zo hip maakt, is dat het in combinatie met een mooie pot een echte eyecatcher is. Daarnaast is het ook leuk om verschillende cactussen te combineren. Cactussen zijn sierlijk en stoer tegelijk! Er zijn grijze of groene basiskleuren met daarop een knalrode of roze bol. Ook kunnen er mooie bloemen zitten tussen de grote en scherpe stekels. De mooie bloeiende cactussen zijn een lust voor het oog. Ze zien er geweldig uit.

De oorsprong van de cactus

De cactus groeit van oorsprong in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant houdt namelijk van gebieden waarbij er afwisselend droge en minder droge seizoenen zijn. Daarnaast komt de plant ook voor in de hooggebergtes waar het koud kan zijn en ook in de Caribische delen van de wereld. In de loop der jaren zijn cactussen eigenlijk naar plekken over de hele wereld gebracht en sieren ze vele woonkamers wereldwijd. Het is een zeer geliefde plant die kan worden aangeschaft als kamerplant voor in de huiskamer of voor het versieren van tuinen.

Cactussen behoren tot de Cactaceae familie en zijn succulenten. Een succulent is een plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De cactus onderscheidt zich van andere vetplanten door hun areolen. Een areool of bladkussen is een kleine kussenvormige knobbel of knop voorzien van wollige of vertakte haren en doornachtige bladeren. Cactussen hebben meer van deze kussenvormige knobbels of knoppen. Opvallend aan een cactus zijn de stekels of doorns. De doorns kunnen hard of scherp zijn maar ook donzig en fijn. De doorns beschermen de cactus tegen felle zon, nachtelijke kou of dieren die de plant anders zouden aanvreten.

We kennen in totaal vele honderden soorten cactussen, daarom zijn er veel verschillende en unieke cactussen online verkrijgbaar. Iedere cactus heeft zijn eigen kenmerken; de Euphorbia cactusvorm medium heeft bijvoorbeeld een ouderwetse look die we kennen van de Western films en de Echinocactus Grusonii XL heeft een ronde vorm, is zeer stekelig en laag bij de grond. Er zijn verschillende cactussen te koop in allerlei soorten en maten in diverse prijsklassen.

De verschillende cactussoorten

Op Fleurdirect.nl kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan diverse soorten cactussen. Er zijn grote cactussen, kleine cactussen, ronde cactussen, bolcactussen en tal van andere soorten. Zo bestelt u bij ons onder andere de Echinocactus. Dit is de meest voorkomende soort binnen de cactussen. De uit Mexico afkomstige cactus heeft een ronde vorm en opzichte stekels. De cactus kan enorm groeien bij de juiste verzorging. Ook de Euphorbia is een veelvoorkomende cactus in ons assortiment. Deze cactus heeft een verdikte stam waar water in wordt opgeslagen waardoor de plant lang zonder water kan. Deze cactus kan goed tegen de zon en is daarom geschikt om te plaatsen in een vensterbank of zonnige plek in de tuin. De Tricocereus Peruvianus groeit recht omhoog. Het is een zachte cactus die niet beschikt over veel naalden en vrijwel geen vertakkingen heeft. Dan is er ook nog de Cactus Opuntia. Tot deze cactusfamilie behoren ook vele soorten. Deze cactus beschikt over vele vertakkingen. Naast deze soorten bestaat ons assortiment uit nog meer verschillende cactussen in allerlei vormen en maten. Bekijk het gehele aanbod online in onze webshop.

Verzorging van de cactus

Cactussen hebben in principe weinig behoefte aan verzorging. Omdat de cactus van nature langzaam groeit, verbruikt deze weinig voeding. Het belangrijkste voor cactussen is genoeg water krijgen tijdens de bloeiperiode. Vanzelfsprekend is regenwater het beste, maar indien dit niet mogelijk is omdat de plant binnen staat, raden wij aan om water een tijdje in een gieter te laten staan zodat het op kamertemperatuur komt en daarna mag water aan de cactus worden gegeven. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de cactus en de periode van het jaar. Van november tot maart is het geven van zeer weinig water voldoende. Wanneer u de plant op een koelere plek in het huis plaatst gaat deze in de overlevingsstand. Er bestaat een grote kans dat deze dan tot bloei komt. Vanaf maart kunt u de cactus eenmaal per drie à vier weken een scheut water geven. Laat vervolgens de grond weer helemaal uitdrogen. Wanneer u twijfelt kunt u de cactus het beste geen water geven. Bij te veel water kunnen de wortels namelijk gaan rotten. Bij een cactus zoals de Euphorbia is het niet erg als het een keer vergeten wordt om water te geven, want doordat ze een dikke stam hebben wordt er water in opgeslagen.

Voeding Cactus

Als u uw cactussen de beste verzorging wilt bieden, geef ze dan eenmaal per maand speciale voeding voor de vetplant en cactus. Het is belangrijk om de cactus niet te veel voeding te geven, lees daarom goed de gebruiksaanwijzing om de dosering te bepalen. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw cactussen van Fleurdirect!

Standplaats Cactus

Net zoals met de verzorging, is de Cactus ook erg gemakkelijk over de standplaats. Cactussen kunnen zowel in de schaduw als in de volle zon worden gezet. Laat de Cactus wel wennen aan een plek in de volle zon, anders kan de plant alsnog verbranden. Hoe minder zonlicht ze krijgen, hoe minder water deze kamerplanten zullen verbruiken.

Cactus verpotten

Het is niet gemakkelijk om een Cactus te verpotten, dus verpot de Cactus alleen wanneer het echt noodzakelijk is. U zou het verpotten kunnen uitstellen door regelmatig een nieuwe laag potgrond aan te brengen. Als de Cactus toch verpot moet worden doordat bijvoorbeeld de pot te klein is of de grond verzuurd, gebruik dan handschoenen tegen de stekels. U kunt de Cactus ook inwikkelen met karton, zodat de stekels zich daarin boren.

Zorg vervolgens voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Cactus minder snel zonder water komen te staan.

Ziektes, ongedierte en giftigheid

Ondanks dat de Cactus er onverwoestbaar uit ziet, kan de plant wel degelijk worden aangetast door ziektes als Schimmels en Wolluis. Schimmels ontstaan vaak als de luchtvochtigheid erg hoog is. Wolluis komt vooral op de plant terecht door tocht. Door de plant schoon te spuiten met een plantenspuit kunt u ervoor zorgen dat de wolluis verdwijnt. Lukt dat niet? Of bent u bang dat u uw Cactus beschadigt? Gebruik dan biologische middelen om de wolluis te verwijderen.

Er zijn veel verschillende soorten Cactussen en het verschilt per soort of de Cactus giftig is. Als het melksap (wat de plant verliest bij schade) wit is, is het waarschijnlijk Wolfsmelk en dat is giftig. In dat geval is het raadzaam om de huisarts te raadplegen bij inname of wanneer het op de slijmvliezen (ogen, neus, mond, wondje, etc.) gekomen is.

Eigenschappen van de Cactus

Niet alle cactussen hebben scherpe doorns. De doorns zijn in de natuur een bescherming tegen de dieren. Het voorkomt dat ze de plant opeten. Cactussen komen het meeste voor in de woestijnen. Hier is het overdag snikheet en in de nacht koelt het er sterk af. Het is een plant die hierdoor erg sterk is en wel tegen een stootje kan. De cactussen reguleren hun voeding met hun wortels, stengels en bladeren.

Cactus bestellen bij Fleurdirect

Fleurdirect kan een complete set van verschillende cactussen op een schaal of in een bloempot maken. Ook is het mogelijk om voor een afzonderlijke cactus in een pot te kiezen of voor alleen de cactusplant. Fleurdirect levert alle cactussen rechtstreeks vanaf de kweker met de hoogst mogelijke zorg. Het is goed om contact op te nemen met onze ervaren servicemedewerkers om te ontdekken welke cactussen het beste bij u en uw woning passen. U kunt ze ook uitstekend kiezen als kantoorplant.

Opuntia

Opuntia wordt in Nederland ook wel de schijfcactus genoemd. Minder bekend is de naam vijgcactus. De Opuntia heeft mooie platte schijven met doornige stekels op de oppervlakte van de schijf. De Opuntia kent verschillende hoogten, maar zal als exemplaar in de winkel niet snel hoger dan 1 meter zijn. De Opuntia kan vijgen produceren die als delicatessen worden gebruikt in de voedselindustrie.

Echinocactus

De Echinocactus wordt ook wel de schoonmoedersstoel genoemd. De Echinocactus heeft flinke stekels. Wanneer je in aanraking komt de stekels van een Echinocactus, kan dat behoorlijk beschadigen. Een Echinocactus heeft altijd een ronde bolvorm. De bolvorm wordt doorgaans niet hoger dan 60cm. De grotere varianten hebben een flink gewicht!

Euphorbia

De Euphorbia kent een tal van varianten en is het meest bekend in Nederland. De Euphorbia is officieel geen cactus, alleen dankzij z'n uiterlijk wordt de plant wel vaak tot de cactussen gerekend. Er zijn tal van varianten van de Euphorbia, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze verdikte donkergroene stammen hebben die voortkomen uit een hoofdstam. Sommige Euphorbia's kunnen bloeien.

Pachycereus

De Pachycereus is de originele cactus die we kennen vanuit het woestijnlandschap van Zuid-Amerika. De Pachycereus heeft doorgaans een enkele stam die recht omhoog gaat. De stam heeft diepe kerven, waarbij het meest uitstekende gedeelte de welbekende naalden draagt. De Pachycereus is beschikbaar vanaf hoogten van 80cm tot en met 250cm.

Lees meer