Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Watermeters

Heeft u minder groene vingers, maar u bent wel dol op planten en bloemen? Uw huis staat er vol mee, maar om de paar maand moet u weer planten vervangen omdat ze niet meer te redden zijn? Bespaar geld en ga voor duurzame planten met behulp van een watermeter. Watermeters geven aan of een kamerplant te veel, te weinig of genoeg water heeft gekregen. Het is ook niet makkelijk om bij te houden welke kamerplant welke verzorging nodig heeft, maar met een watermeter dus wel. Bekijk on volledige assortiment op deze pagina.

De werking van een watermeter voor planten

Een watermeter is een plastic buisje. Er zijn verschillende soorten. De meesten bestaan uit een plastic peilbuis met een drijver erin en een peilstok. Wanneer het water de onderzijde van de watermeter heeft bereikt, gaat de drijver drijven zo stijgt de peilstok, waardoor het inzichtelijk is hoeveel water er is toegediend. De vochtigsheidsmeter plaatst u naast de stam, zo dicht mogelijk bij de kluit van de plant. U geeft water en de vochtigheidsmeter slaat blauw aan als het vocht daalt. Bij een rode kleur, moet u weer water geven. Wanneer, verschilt per behoefte van de plant. Bekijk de beschrijving van de watermeter per product, waar u die het beste voor kunt gebruiken.

Watermeter hydro

Hydrocultuurplanten worden gekweekt om met wortels in water te kunnen staan. Zo kunnen er belangrijke voedingsstoffen op een eenvoudige en nauwkeurige wijze worden toegediend. Hydrokorrels zorgen ervoor dat de wortels genoeg zuurstof krijgen. Met een hydro watermeter leest u af of de plant genoeg water heeft. Deze watermeter plaatst u op de bodem, net als de plant. U moet de watermeter wel kunnen aflezen, daarom raden we aan om deze boven de rand uit te laten steken. Kijk dus eerst in welke pot het moet en hoe diep die is en koop vervolgens een bijpassende watermeter, die dus langer is dan de pot diep is. U kunt hiervoor ook een waterdichte inzethoes kopen. U hoeft dan minder diep de pot in én u weet zeker dat de pot waterdicht is.

Watermeter vulcastrat

Een watermeter is ontzettend handig als u vulcastrat gebruikt. Vulcastrat is een grindsoort dat vocht absorbeert om zo geleidelijk water af te geven aan de wortels van de plant. Water hoopt zich zo niet op in de pot, waardoor de plant dus ook niet kan ‘verdrinken’. Ook zorgt het ervoor dat de wortels genoeg zuurstof krijgen, doordat het luchtiger is dan bijvoorbeeld potgrond. Met een watermeter is het onderhouden van planten met vulcastrat nog makkelijker. De watermeter plaatst u op de bodem van de pot, waardoor u kunt controleren of u weer water moet geven of niet.

Watermeter planten online bestellen

Heeft u de watermeter gevonden die u nodig heeft? Plaats deze dan in uw winkelmandje en wij zorgen voor een nette afhandeling. Binnen 1 à 2 werkdagen kunt u gebruik maken van de watermeter. Heeft u nog vragen over een watermeter of het gebruik ervan, raadpleeg dan onze alleswetende klantenservice!

Lees meer