Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bergpalm | Chamaedorea

Een Chamaedorea Bergpalm kopen doet u eenvoudig en snel bij Fleur-direct.be. Direct van de beste kwekers ✓ Ruim assortiment ✓ Shop nu!

Bergpalm of Chamaedorea plant kopen bij Fleurdirect

De Bergpalm is een kleine palm, die uit Mexico komt. Chamai is een ander woord voor grond en Dorea is een ander woord voor geschenk. Het heeft daarom ook de bijnaam dwergpalm gekregen. Er zijn verschillnede soorten verkrijgbaar in Nederland. De Bergpalm is een plant welke altijd in wat water moet staan. Laat de plant echter niet in een natte grond staan. Geef de plant regelmatig een kleine dosis water en niet af en toe heel veel. Geef de plant in de zomer iedere vier dagen wat water. In de winter is om de week voldoende voor de plant. Hoeveel u aan water geeft is afhankelijk van de omvang van de plant en ook hoe droog het is. Het is goed om daarom eerst te controleren hoe vochtig de grond is om dan te bepalen hoeveel water u geeft. Vanzelf ontdekt u dan hoeveel u moet geven. Het is ook mogelijk om een watermeter te gebruiken met Vulcastrat. Het is dan gemakkelijker om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft. Vulcastrat heeft als voordeel, dat het ook extra voedingsstoffen bevat. De Bergpalm zal zo nog beter gaan groeien. 

De juiste pot voor de Bergpalm

Het is belangrijk om de plant in de juiste pot te plaatsen. Het is mogelijk om bij Fleurdirect de plant samen met de pot te bestellen. Onze medewerkers poten de plant dan in en zorgen, dat ze de juiste potgrond gebruiken. Eens in de twee jaar zal de plant verpoot moeten worden. Kies dan voor een twintig procent grotere pot. Het is belangrijk om de plant in de zomer te verplanten, omdat hij dan het beste hersteld van een beschadiging. De Bergpalm houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. De enige plek waar de Bergpalm goed tot zijn recht komt is voor het raam, wanneer het raam op het noorden is gericht. Wanneer de bladeren gelig worden is het belangrijk en goed om de plant wat verder van het raam te zetten.

De beste verzorging voor de Bergpalm

Het is goed om de plant van tijd tot tijd wat extra voeding te geven. Er is speciale vloeibare palmen voeding. Gebruik deze en lees de verpakking voor de juiste dosering. Gebruik niet teveel, omdat dan de grond zuur kan worden wat kan leiden tot het sterven van de plant. Het is belangrijk om de plant te snoeien. Knip de onderste bladeren weg, zodat de nieuwe bladeren ruimte krijgen. Het snoeien is het beste in het voorjaar. We vinden het belangrijk, dat de planten op de juiste plek komen in een huis. We hebben daarom een team van ervaren medewerkers welke onze klanten helpen om de juiste kamerplanten te kiezen. Het kan een Bergpalm zijn, maar ook een van de vele andere planten uit ons brede assortiment.

Chamaedorea online kopen

De Chamaedorea groeit niet snel, het kan wel een aantal jaren duren voordat de kamerplant op zijn maximale hoogte is gekomen. Deze plant heeft wel een goede verzorging nodig om zo optimaal te kunnen groeien en bij die hoogte te kunnen komen. De Chamaedorea heeft regelmatig wat water nodig, de grond mag niet droog staan, maar het moet ook niet te nat worden. Geeft hem iedere keer kleine beetjes water om zo te voorkomen dat de wortels verdrinken. We raden u aan om de plant regelmatig te besproeien, zo is deze minder vatbaar voor spint, dit is een infectie van mijten. De kamerplant houdt van veel licht, maar direct zonlicht wil hij het liefst vermijden om zo zijn bladeren niet te laten verkleuren. Extra voeding kan deze plant af en toe wel gebruiken, veel palmen hebben dat nodig.   

Ruime keuze aan groene kamerplanten

Op zoek naar de mooiste en beste groene kamerplanten, dan bent u bij Fleur-direct.be aan het juiste adres. In ons grote assortiment vindt u veel verschillende kamerplanten die zowel in een huiskamer als op het kantoor kunnen worden geplaatst. Naast de groene kamerplanten hebben wij ook nog andere planten en orchideeën, ook vindt u de beste verzorging voor uw planten bij ons. Heeft u nou nog vragen over een van onze planten dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen. Bekijk snel ons grote aanbod in onze webshop en bestel eenvoudig online de perfecte kamerplanten en accessoires! 

Lees meer