Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Calathea

Een Calathea kopen doet u eenvoudig bij Fleurdirect ✓ direct van de beste kwekers ✓ ruime keuze ✓ gratis verzending vanaf €45,00 ✓ levering 1-2 werkdagen
Calathea Calathea
40cm
12cm
64,95
59,59
Plantenpakket Plantenpakket
170cm
30cm
179,95 164,95
165,09 151,33
Calathea Calathea
30cm
12cm
14,95
13,72
Calathea Calathea
30cm
12cm
14,95
13,72
Calathea Calathea
55cm
14cm
12,95
12,95
Ctenanthe Ctenanthe
40cm
12cm
44,95
41,24
Calathea Calathea
80cm
27cm
59,95
55,-
Calathea Calathea
80cm
27cm
62,95
57,75
Pagina 1 van 2

Calathea online kopen bij Fleurdirect

Wanneer u een prachtige plant zoekt met een goede uitstraling dan is het goed om voor de  Calathea te kiezen. Het is wel een plant welke goed verzorgd moet worden en dus aandacht kost. Het is een plant welke voorkomt in Zuid-Amerika en de oerwouden van het Amazone gebied. De plant groeit met name in de schaduw. Er zijn verschillende soorten Calathea planten met vooral verschillende soorten bladeren. De bladeren lijken ook te leven. In de avond gaan de bladeren namelijk dicht om in de ochtend weer open te gaan. Het is een proces wat ritselende geluiden veroorzaakt. Het is een levende plant! De naam komt van het Griekse woord kalathos wat korf betekent en ook weer verwijst naar de bladeren van de plant.

De verzorging van de Calathea

Het is belangrijk om de plant regelmatig kleinere hoeveelheden met water te geven. In de zomer moet de plant twee keer per week water geven. In de winter is er minder water nodig. Het is belangrijk om de plant in een lichte vochtige grond te plaatsen. In het regenwoud van de Amazone staat het ook in een vochtige grond. Het is belangrijk om de plant echter niet in het water te zetten. De plant zal dan beginnen te rotten wat natuurlijk niet goed is voor de plant. Te weinig water is daarentegen ook slecht voor de plant. Met de vinger controleren hoe vochtig de grond is, is dan ook verstandig en goed. Het is belangrijk om wat dieper te gaan dan de toplaag. Een goed watersysteem met vulcastrat is ook een goede optie om het water te managen. Een watermeter maakt het gemakkelijker om precies te timen wanneer de plant water nodig heeft. Het vulcastrat zal daarnaast ook zorgen voor een goede extra dosering van voeding. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer. Het is gezond om de plant ook te besproeien. De gezondheid van de plant zal hierdoor omhoog gaan. De plant van tijd tot tijd een sproeibeurt geven zal helpen. Het zorgt er ook voor, dat de plant er mooier uitziet. Het helpt daarnaast ook nog eens om het stof van de plant af te halen.

Compleet met pot helemaal ingepland de Calathea ontvangen!

De Calathea kamerplant heeft een plek nodig in de schaduw met licht en zonder directe zon. Teveel zon zal zorgen voor veel bruine randen aan de bladeren. Een plek bij een raam op het noorden is het beste. Op het westen en oosten kan ook, maar dan moet de plant toch minimaal twee meter van het raam afstaan. Bij een raam op het zuiden moet het minimaal drie meter zijn. Bij Fleurdirect is het mogelijk om de plant compleet met een pot te bestellen. Wij planten de kamerplant dan in een mooie pot (naar keuze) en zorgen ervoor, dat de juiste grond gebruikt wordt. De plant wordt met zorg ingepland en daarna goed verpakt. Vervolgens wordt het pakket compleet naar u toegestuurd. Fleurdirect is een online plantenshop. Wij zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit planten door alleen met de beste kwekers samen te werken. Vanaf de kweker worden de planten rechtstreeks naar de eindbestemming (naar u) gestuurd. De klanten kunnen zo optimaal genieten van de  Calathea of een van de vele andere soorten kamerplanten die we aanbieden.

Ruim aanbod aan groene kamerplanten

Op zoek naar een groene kamerplant, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Fleur-direct.be vindt u meer dan 25 soorten groene kamerplanten, van Aloë Vera planten tot Phoenix palmen. U vindt hier niet alleen groene kamerplanten, ook andere kamer- en kantoorplanten en verschillende soorten orchideeën. De meeste planten hebben een goede verzorging nodig en daarom is het onderhoud van deze planten ook erg belangrijk, verzorgingsproducten voor iedere plant vindt u dan ook in ons ruime assortiment. Ook hebben we andere accessoires, zoals watergeefsystemen, bloempotten, plantenbakken en potgrond.

De Calathea online kopen

De Calathea is nooit hetzelfde, in ons assortiment vindt u allerlei soorten in verschillende kleuren en maten. De een heeft een mooie lichtgroene kleur op de vergen van het blad met daaromheen een warme donkergroene kleur, de ander heeft meer paarskleurige tinten in het blad zitten. Doordat ze zo verschillen van elkaar kunt u altijd blijven combineren en zijn ze nooit hetzelfde. Heeft u vragen over de verzorging van deze kamerplant dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag bij het vinden van het juiste antwoord. Via onze webshop kunt u makkelijk de juiste planten vinden en u kunt uw bestelling veilig betalen via iDeal, PayPal, AfterPay, MasterCard en Maestro. Bekijk snel ons grote assortiment met kamer- kantoorplanten, orchideeën en accessoires van hoge kwaliteit die direct van de beste kwekers komen. 

Lees meer