Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Areca Dypsis Lutenscens (Goudpalm)

De Areca of Goudpalm is een uitbundige palm met prachtige dunne bladeren. Met de sierlijke uitstraling en het makkelijke onderhoud is de Areca erg populair. De plant kan erg groot worden en staat dan ook fantastisch in een ruimte met hoge plafonds. Bovendien heeft de Areca een luchtzuiverende werking. Tropisch, groot en gezond, wat wilt u nog meer?

Herkomst Madagascar Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te droog of te nat.
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per week bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood/bruin blad verwijderen Giftig Nee
Verzorging
Watergift

De Areca watergeven kan best lastig zijn. De palm heeft namelijk altijd een vochtige grond nodig, zonder dat de grond uitdroogt of te nat wordt. Daarnaast krijgt de Areca graag meerdere keren een klein beetje water. Als er van deze planning wordt afgeweken, schrikt de palm en kan er van alles mis gaan (groei stopt, bladverlies, etc.). Het voordeel is dat de palm snel groeit en hier dus ook redelijk snel weer bovenop is. Met een vochtigheidsmeter kunt u dit probleem verhelpen en weet u precies wanneer de plant water nodig heeft.

Besproeien

Om ziektes te voorkomen kunt u de Areca 2x keer per week besproeien met water. Hiermee maakt u de bladeren weer mooi schoon, maar voorkomt u ook ziektes als spint of luizen. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid laag, dus dan kan de Areca het extra goed gebruiken.

Standplaats Areca
Licht en warmte

Licht is erg belangrijk voor de Areca, maar het is wel van belang dat de palm dit licht op de juiste manier krijgt. De Areca kan namelijk niet tegen direct zonlicht. In de natuur groeit de Areca dan ook vaak in de schaduw van grotere palmen. Om dit felle zonlicht te ontwijken kunt u het beste uw Areca een plekje geven voor een raam dat op het noorden ligt. Heeft u die mogelijkheid niet? Zorg er dan voor dat de Areca niet te dicht bij het raam staat. Als de bladeren geel worden, krijgt de palm te veel direct zonlicht.

Areca verpotten
Verpotten

Omdat de Areca een snelgroeiende palm is, is het verstandig de plant direct na aanschaf in een ruime pot te zetten. Als u de palm later wilt verpotten, is het voorjaar de beste tijd hiervoor. Dan kan de palm namelijk het beste herstellen. 

De juiste pot

Het verpotten van een Areca is pas nodig als de plant helemaal uit de pot groeit. Door te kiezen voor een ruime pot, heeft de plant een grotere waterbuffer en zal de grond minder snel uitdrogen. De oude potgrond kan worden aangevuld met speciale potgrond voor palmen of universele potgrond.

Potgrond en hydrocultuur

Wanneer u wilt voorkomen dat de wortels van de plant in een laag water blijven staan, kunt u hydrokorrels toevoegen onderin de pot. Op die manier voorkomt u wortelrot en houdt u de plant gezond.

Voeding Areca
Voeding

Voeding is voor deze palm erg belangrijk. De Areca groeit snel en heeft daardoor veel voedingsstoffen nodig. Geef in de zomermaanden 1x per week een scheutje Pokon Palm voeding zodat de groei kan doorzetten. Sla in de wintermaanden de voeding over, want dan is de groei gepauzeerd. Pokon Palmvoeding is verkrijgbaar in ons assortiment. Bekijk de verpakking voor de juiste dosering.

Snoeien

Als de bladeren van de Areca bruin worden, kunt u deze het beste afknippen bij de stam. Op deze manier hoeft de palm er geen energie meer in te stoppen en kan alles worden geïnvesteerd in nieuwe bladeren. De Areca heeft een vrij hoge bladwisseling. Het verliest snel blad, maar maakt ook snel weer nieuw blad aan!

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Areca groeit van nature in vochtige omstandigheden. Een droge lucht maakt de kamerplant vatbaarder voor spint en wolluis, dus besproei de plant regelmatig met water om dit te voorkomen. Als de Areca palm toch last heeft van ongedierte raden wij aan dit zo snel mogelijk te bestrijden met biologische of chemische bestrijdingsmiddelen.

Giftig

De Areca is niet giftig. U kunt de plant dan ook gerust in huis halen wanneer u jonge kinderen of huisdieren heeft.

Areca Goudpalm

De Areca is een prachtige toevoeging aan uw interieur en blijft met de juiste verzorging jarenlang mooi. Op die manier geniet u iedere dag van de frisgroene kleur van de bladeren en de sierlijke vorm van de plant.