Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Naaldboom kopen | Topkwaliteit

De Naaldboom, met de wetenschappelijke naam Pinus, is een groenblijvende boom met een bijzondere uitstraling. In de winter zal deze boom namelijk als één van de weinige uw tuin nog kleur geven. Deze boom is in meerdere uitvoeringen en soorten verkrijgbaar, wat het een populaire boom maakt. Van bonsai tot struik, van grijsachtig tot donkergroen, in elke tuin past wel een Naaldboom. Bovendien is het een sterke en gemakkelijke boom. Waar wacht u nog op?

Naaldboom verzorging

  • Herkomst
  • Standplaats
  • Verzorging
  • Verpotten
  • Ziektes
  • Giftig
Herkomst Noord-Amerika en Azië
Standplaats Zonnig tot licht
Verzorging 1x per jaar snoeien
Waterbehoefte Bijgeven bij veel hitte of droogte
Voeding Niet noodzakelijk
Giftig Verschillend per soort

Herkomst

De Pinus is een geslacht van naaldbomen met meer dan 100 soorten. Omdat het zo’n grote en veelzijdige familie is, zijn deze bomen in veel klimaten en omstandigheden te vinden. Dat maakt ook dat de Naaldboom in veel verschillende vormen, kleuren en uitvoeringen bestaan. Vooral in Noord-Amerika en Azië komen veel soorten voor, maar daar beperkt deze familie zich niet toe. Ze kunnen ook dominant zijn in bossen van de wat koudere gebieden, zoals bergen en in landen dichter bij de noordpool.

Standplaats

Naaldbomen hebben graag een iets zure kleigrond of een zandige grond, maar ze kunnen ook goed tegen andere ondergronden. Let op of de standplaats veel water aantrekt, want Naaldbomen houden niet van wateroverlast. Zorg dus voor een redelijk droge plek en geef water bij als het in de zomer erg droog is. Daarnaast houden de Naaldbomen van een lichte standplaats, teveel schaduw is nadelig voor de boom.

Verzorging

Water

Laat Naaldbomen nooit volledig uitdrogen en geef veel water. Ondanks dat Naaldbomen veel water nodig hebben, kunnen ze nooit te lang nat staan. Als de Naaldboom in een pot staat, kunt u deze het beste onder een afdak plaatsen en zelf water geven. Op die manier zal de boom door de rege nooit teveel water krijgen. Als de Naaldboom niet onder een afdak staat en het regent voor een langere periode, kunt u de pot het beste een gat onderin de pot maken of de pot aan één kant iets hoger zetten. Doordat de pot dan scheef staat, kan het overtollige water weglopen.

Voeding

U kunt de Naaldboom elk voorjaar een basisbemesting geven, hoewel dit niet noodzakelijk is. Van nature staan de bomen in een voedingarme grond, dus in het universele potgrond of de bodem in Nederland zitten genoeg voedingsstoffen. De boom is er meer bij gebaat als de grond luchtig is, zodat de wortels goed kunnen groeien. Dit kunt u doen door de grond af en toe om te woelen of door humushoudende tuingrond door de bodem te mengen.

Snoeien

Naaldbomen kunnen erg hoog worden. Regelmatig snoeien kan ervoor zorgen dat de groei geremt wordt en dat u dus langer kunt genieten van uw Naaldboom. Wij verkopen ook varianten op stok, die regelmatig gesnoeid moet worden om in vorm te blijven. De Naaldbomen moeten worden gesnoeid na de langste dag. De sterkste groei is dan geweest en meestal is één snoeibeurt per jaar genoeg.

Verpotten

De Naaldboom wordt over het algemeen in de volle grond in de tuin geplaatst, maar als u de boom toch in een pot wilt plaatsen hoeft u deze niet vaak te verpotten. Gemiddeld heeft de Naaldboom om de 4 á 5 jaar een nieuwe pot nodig. Zoek dus meteen een leuke pot uit, waar u jaren plezier van zult hebben! In de pot heeft de Naaldboom goed doorlatende grond nodig, universele potgrond is daarvoor geschikt. Als er vorst in de grond zit of wanneer het vriest is het geen geschikt moment om de Naaldboom te verpotten. Laat de Naaldboom tijdens het verpotten niet te lang uit de grond, want dan verdrogen de wortels. Geef de boom na het verpotten extra water.

Ziektes

Er zijn verschillende ongedierte die Naaldbomen kunnen aantasten. Het gaat dan met name om ongedierte als kevers en rupsen, maar ook luizen en wespen kunnen de Naaldbomen aantasten. Het beste wat u kunt doen is de Naaldboom regelmatig controleren en direct maatregelen treffen als u iets ziet. In dat geval kunt u het ongedierte met de hand verwijderen (bijvoorbeeld de rupsen), maar u kunt ook chemische of biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Lees in dat geval van tevoren goed de bijsluiter voor de dosering.

Giftig

Het geslacht van de Naaldbomen bestaat uit verschillende soorten, die allemaal andere eigenschappen hebben. Als u wilt weten welke giftig is, zoek dan op de Latijnse naam van uw plant.