Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Paradijsvogelplant kopen

Strelitzia Strelitzia
140cm
34cm
129,95
119,22
Strelitzia Strelitzia
100cm
24cm
54,95
50,41
Strelitzia Strelitzia
150cm
30cm
169,95 99,95
169,95 99,95

Paradijsvogelplant van Fleurdirect

De Paradijsvogelplant is een plant met prachtige, enorme en groene bladeren. De grote veerachtige bladeren zorgen voor uw eigen jungle in huis. Deze plant komt uit Zuid-Afrika en daar in kan de Paradijsvogelplant tot wel 10 meter hoog worden! In uw huiskamer zullen ze die hoogte niet bereiken, maar ze zijn wel een goede opvulling voor elke dode hoek. De Paradijsvogelplant wordt ook wel de Stelitzia Nicolai genoemd. Shop deze bijzondere plant op deze pagina.

De verzorging van de Paradijsvogelplant 

De paradijsvogelplant vraagt, net als elke plant, om goede verzorging. Zo moet u rekening houden met de standplaats, met de watergift, met de temperatuur, de ruimte die u de plant geeft en wat u moet doen als de plant bruine randjes vertoond. Voor de Paradijsvogelplant geldt het volgende: de aarde moet lichtvochtig aanvoelen. Dat doet u het beste door elke keer kleine beetjes water geven. Als u deze plant te veel water geeft, dan zullen er bruine plekken op de bladeren ontstaan en dan verdrinkt de paradijsvogelplant. Hoe meer licht, hoe meer water de plant vraagt. Echter heeft de plant liever een wat meer opgedroogde grond, dan te nat. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer. Om stofvorming te voorkomen en de bladeren mooi te houden, is het raadzaam om te sproeien met een waterspuit.

De standplaats van de Paradijsvogelplant

In Zuid-Afrika is veel zon en daardoor houdt de Paradijsvogelplant ook van veel licht, maar het verbaast u: de hete middagzon in de zomer, daar houdt deze plant niet zo van. Een beetje schaduw is ook wel gewenst, als de plant maar minimaal 4 uur licht per dag krijgt.

Deze bijna tropische plant, houdt eigenlijk helemaal niet van tropische temperaturen. Te warm vindt de paradijsvogelplant niet heel fijn, maar ook zeker te koud niet. Het beste doet deze plant het op minimaal 6 graden in de nacht en minimaal 14 graden overdag

Verpotten van deze plant 

Een paradijsvogelplant groeit niet heel hard en daardoor hoeft u ook niet om de haverklap een nieuwe pot uit te zoeken. Zo kunt u lang genoeg genieten van de pot waarin wij de paradijsvogelplant bij u leveren. Wist u dat, als u deze plant niet onnodig verpot, dat u dan de bloei stimuleert? Als de wortels klem zitten in de pot, als de temperatuur optimaal is (10 graden op standplaats) en de plant in het voorjaar genoeg voeding en licht heeft gehad, kan het zijn dat er in het najaar bloemen uit komen die lijken op paradijsvogeltjes. Dit is wel erg uitzonderlijk, want zie maar eens 10 graden op de standplaats bereikt te hebben in huis in de herfst. Daarnaast kunnen de bloemen pas uitbloeien als de plant ouder is dan acht jaar.

Paradijsvogelplant in pot

Een paradijsvogelplant vindt u bij ons in de webshop ook in potten. Onze stylisten hebben deze samengesteld. U kunt ook een losse plant en een losse pot mee bestellen en die gratis door ons op laten maken. De pot moet wel een minimale grootte hebben, dat is afhankelijk voor welke grootte paradijsvogelplant u kiest. Voor vragen, kunt u altijd onze klantenservice benaderen.

Bestel de paradijsvogelplant eenvoudig online

Wilt u de paradijsvogelplant bestellen? Dat kan eenvoudig via onze website. Als u de gewenste plant in uw winkelmandje plaatst en de bestelling afrondt, zorgen wij dat u de plant en pot binnen 1 à 2 werkdagen in huis hebt. Wij bezorgen deze plant zelf, omdat deze groot zijn en zorgvuldig vervoerd moeten worden. Zien we u binnenkort?

Lees meer