Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Prijs
Min:
Max:
Enter
0

Wasbloem Hoya

Hoya kerrii Hangplant
40cm
28cm
Hoya Wasbloem medium
120cm
24cm
59,95
55,-
Hoya Wasbloem Large
150cm
32cm
89,95
82,52
Hoya in Polystone pot
130cm
26cm
124,95
103,26

Grote wasbloem Hoya Carnosa kopen bij Fleurdirect

De grote wasbloem treft u ook aan in ons ruime assortiment van bloemen en planten. Het is een mooie vaste plant met een witte bloem. De plant bloeit in juni, juli en augustus en heeft een groen blad. In de winter houd hij zijn blad. De plant kunt u in de winter niet buiten laten staan. De grote wasbloem komt goed tot zijn recht in de zon en de halfschaduw. Hij houdt van een droge en normale bodem. De grote wasbloem komt voor in India, China en ook in Australië.  Het is een mooie kamerplant. Hij heeft lange stengels en mooie ovale bladeren. De witte bloemen hebben een rood centrum. In de nacht geuren ze sterker dan overdag. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te laten zitten. Hier komen weer nieuwe bloemen in.  Ook is het belangrijk om de plant niet meer te verplaatsen (zelfs niet te verdraaien) wanneer het bloemknopjes heeft. De grote wasbloem krijgt na het bloeien peulachtige vruchten. De grote wasbloem is zeer geschikt als hangplant of als een klimplant. Ze houden van licht, maar niet van de directe zon. Het is goed om ze te benevelen. Begieten kan ook, maar pas als de aarde echt droog is.

De grote wasbloem in Nederland bij Fleurdirect

In Nederland en ook in ons assortiment ziet u verschillende Hoya soorten. Wij werken samen met de telers van de bekendste soorten. Varianten welke het meest geschikt zijn in Nederland. Het is belangrijk om de plant niet op de tocht te zetten. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig dan af en toe een beetje water. Het is goed om het om de week wat plantenvoeding te geven als de plant groeit. De plant moet u laten groeien langs een stok of een boog. De uitlopers moet u dezelfde kant op binden. De bloemen groeien vaak aan de kant van het raam. Draai de plant dan niet!

Waar komt de naam Hoya vandaan bij de grote wasbloem?
De naam Hoya van de grote wasbloem is afkomstig van de heer Th. Hoy. Hij was een bekwaam kweker en tuinman welke aan het begin van de negentiende eeuw in London leefde. In Nederland heeft het de naam te danken aan de glanzende waskleur van de bloem.  

De grote wasbloem van Fleurdirect!

Fleurdirect is een online webwinkel voor bloemen en planten. Ook de verschillende grote wasbloemen treft u aan in onze webshop. Alle grote wasbloemen komen rechtstreeks van de teler en gaan zonder tussenkomst naar de eindbestemming. De plant staat dus binnen twee dagen in jouw woonkamer. Ook is het een leuk cadeautje om te geven en te ontvangen en kunt u de grote wasbloem naar de ontvanger sturen. Het is mogelijk om de plant compleet met pot op te laten maken door onze medewerkers. Ze weten precies welke potten het beste bij de plant passen. Het is dan een complete set waar u goed van kunt genieten en gebruik van kunt maken.

Fleurdirect werkt samen met de beste telers van Nederland en heeft een ruim assortiment. Naast deze plant zijn er nog vele andere mooie kamerplanten en zelfs kunststofplanten te verkrijgen in onze online plantenshop. Ontdek de mogelijkheden.

Lees meer