Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vrouwentong | Sanseveria

De Sanseveria uit de woestijn

De Vrouwentong, ook wel bekend als Sanseveria, is een heel geschikte plant voor de vergeetachtige water gevers onder ons! Het is namelijk een zeer sterke plant welke uit de woestijn komt. De vrouwentong is bovendien luchtzuiverend en zorgt ook voor een goede luchtvochtigheid. Het helpt dus om een goed leefklimaat te krijgen in uw huis. Het is ook een plant welke geschikt is voor in uw slaapkamer. Makkelijk, aantrekkelijk en gezond dus! Graag vertellen we u meer over deze mooie plant. Bij Fleurdirect is het mogelijk om de vrouwentong plant samen met een pot aan te schaffen. Het is dan een complete set die u meteen neer kunt zetten.

Oorsprong van de Sanseveria

De Sanseveria is een taaie kamerplant welke gemakkelijk is in het onderhoud. Onder de Sanseveria vallen nog weer verschillende soorten bloeiende planten die afkomstig zijn uit Afrika, Madagaskar en Zuid-Azië. Deze plant heeft een aantal soorten die als sierplant worden gebruikt, hieronder ook de Sanseveria Trifasciata, deze wordt ook wel de vrouwentong genoemd. De bladeren van de Sanseveria zien er bijzonder uit, ze kunnen eigenlijk in twee categorieën worden ingedeeld, planten met harde bladeren en met zachte bladeren. De Sanseveria met dikke bladeren beschikt over wat extra toepassingen om zo te kunnen overleven in droge gebieden. Zo kunnen de bladeren van deze plant water opnemen en kunnen ze dit als opslag bewaren voor als de plant weer water nodig heeft.

De verzorging van de Sanseveria

De plant komt oorspronkelijk uit de woestijn. De plant heeft hierdoor ook zeer weinig water nodig. Het is een plant welke u zo zes tot acht weken geen water hoeft te geven. In de zomer een keer per twee weken water geven is al voldoende. Wacht tot de grond weer helemaal droog is, voordat u de plant water geeft. U kunt het controleren door even uw vinger in de grond te stoppen. Bij twijfel is het beter om de Vrouwentong geen water te geven. Bij te veel water kunnen de wortels van de Vrouwentong verrotten en zal de plant doodgaan.

Standplaats Vrouwentong

Bij de Vrouwentong kunt u qua standplaats niet snel iets verkeerd doen. Als de plant in veel licht staat, zullen de bladeren lichter kleuren. Als u de donkere bladeren juist mooi vindt, kunt u de plant beter iets verder van het raam afzetten (in de halfschaduw). Hoe verder de Vrouwentong van het raam af staat, hoe minder de waterbehoefte en hoe minder de plant zal groeien. Het wordt afgeraden de plant in de schaduw (meer dan 4 meter van het raam) te zetten.

Vrouwentong verpotten

Wat betreft het verpotten is de Vrouwentong net zo gemakkelijk als op het gebied van water geven en bijmesten. De plant zal het niet snel benauwd krijgen in de pot, maar het kan soms mooier ogen om een te grote plant in een grotere pot te verplaatsen. Kies voor een wat grotere pot met minimaal een vijfde meer ruimte. De plant kan dan verder doorgroeien. Doe dit het liefst in het voorjaar of direct na de aanschaf en vul de oude potgrond aan met universele potgrond.

Voeding Vrouwentong

De Vrouwentong heeft geen extra voeding nodig, omdat de plant erg traag groeit. Als u de plant toch graag wilt bijvoeden, geef dan in de lente of zomer een lage dosering van de Pokon Cactus voeding. Lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking voor de dosering! De Vrouwentong heeft maar ¼ van de aanbevolen dosering nodig. Het is beter te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden.

Ziektes, ongedierte en giftigheid

De Vrouwentong is niet gevoelig voor ongedierte en ziektes. Als de plant hier toch last van heeft, is het vaak gemakkelijk te verwijderen met de harde straal van de plantenspuit. Mocht dat niet helpen en heeft de Vrouwentong nog steeds last van ongedierte, dan raden wij aan dit direct te bestrijden met een biologisch of chemisch bestrijdingsmiddel. Check de verpakking voor de juiste dosering.

De Vrouwentong is matig giftig voor mens en dier en het eten ervan wordt dan ook afgeraden. Dit kan leiden tot maag- en darmklachten.

Verzorgd verpakt en snel verstuurd

Fleurdirect is een online plantenshop. De planten worden door de klanten online besteld en daarna goed verpakt verzonden. Het is mogelijk om een Vrouwentong met of zonder een pot te bestellen. De planten worden rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd. Het is natuurlijk prettig om een plant te krijgen welke niet ergens voor een lange tijd heeft gestaan. U heeft vast al geconcludeerd dat u voor deze plant geen groene vingers nodig heeft. Het is mogelijk om de plant een tijdje te vergeten om hem daarna weer wat aandacht te besteden. Hierdoor is het ook een plant welke goed past in een kantoor.

De Sanseveria gemakkelijk online kopen

Verschillende soorten van de Sanseveria zijn populair als kamerplant, zo is de vrouwentong de meest voorkomende kamerplant van dit soort. De plant groeit niet heel snel, maar hij kan wel vele jaren mee gaan.

Wanneer u vragen heeft over de Sanseveria of een andere plant dan kunt u simpelweg contact opnemen met een ervaren klantenservice medewerker. Wij vinden het belangrijk om de juiste service te leveren aan al onze klanten en dus ook aan jou! Ontvang een goed advies, hulp bij het uitkiezen van een bijpassende pot of andere vraag. Het kan gaan over de vrouwentong, maar ook over een van de vele andere planten in ons brede assortiment.

Fleurdirect is een online plantenshop waar u vele uiteenlopende planten kunt bestellen. Wij zorgen voor een goede service en een snelle verzending van al onze planten. De verzending gebeurt rechtstreeks vanaf de kwekers, waar de planten de best mogelijke zorg krijgen tot ze op hun eindbestemming zich van hun mooiste kant laten zien. Naast de welbekende Sanseveria vindt u bij Fleurdirect.nl ook een ruim assortiment aan andere groene kamerplanten. Zo hebben wij onder andere Aloë Vera planten en Kentia palmen, niet alleen groene kamerplanten zijn te vinden in onze webshop ook hebben wij vele andere kamer- en kantoorplanten.

Lees meer