Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Streepvaren | Asplenium kopen

Asplenium Asplenium
70cm
37cm
109,95
100,87
Asplenium Asplenium
70cm
37cm
109,95
109,95

Streepvaren 

De streepvaren of Asplenium is een plantensoort van ongeveer 700 soorten varens, het is de grootste en enigste soort in de streepvarenfamilie.

De oorsprong van de Streepvaren

De naam van de plant is afgeleid van het Griekse woord ‘asplènon’ wat miltkruid betekend, de plant werd dan ook tot in de middeleeuwen gebruikt als een medicijn tegen miltziekten. De plant is te herkennen aan zijn unieke bladeren die bij de meeste soorten in een lange punt groeien met losse bladeren aan de zijkanten. U kunt de plant overal ter wereld vinden in het wild, in Nederland en België komen er in totaal zeven soorten voor. Echter worden sommige soorten speciaal gekweekt om als kamerplant te gebruiken, dit zijn vooral de Asplenium Amy en de Tongvaren. Deze mooie kamerplanten vindt u dan ook in de webshop van Fleurdirect.nl, hier kunt u diverse Aspleniums eenvoudig online bestellen.

De verzorging van de Streepvaren

De Asplenium is een prachtige groene kamerplant die door zijn minimale eisen aan verzorging makkelijk te onderhouden is. Dit maakt de plant ook erg geschikt voor op het kantoor, waar de planten meestal minder verzorging krijgen dan thuis. De Asplenium is een relatief grote plant vergeleken met andere varens, wat hem natuurlijk ook weer een beetje uniek maakt. Alle Asplenium in het assortiment van Fleurdirect.nl komen direct van de beste kwekers waardoor de conditie waarin de plant verkeerd optimaal is. De gemiddelde hoogte van de plant is rond de 60 centimeter, echter is dit nog zonder pot. Wanneer u hier een bijpassende pot uitzoekt let dan vooral op de diameter van de pot, aangezien de plant van nature al erg breed is past hij niet in elke pot die u in ons assortiment zult vinden.

Een kamerplant voor elk kantoor of woonkamer

In het assortiment van Fleurdirect.nl zult u een grote variatie aan verschillende kamerplanten, kantoorplanten en kunstplanten vinden. Zo is de kans dat u een plant vindt die u mooi vindt én bij uw interieur past erg groot. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u zoekt naar planten die geen tot nauwelijks verzorging nodig hebben voor uw kantoor of naar planten die kleurrijke bloemen bevatten voor in de woonkamer. Ook biedt ons assortiment een ruim aanbod aan de mooiste bloempotten die geschikt zijn voor zowel binnens- als buitenshuis. Al deze producten kunt u eenvoudig door middel van onze gebruiksvriendelijke webshop bestellen en veilig afrekenen met één van onze betalingsmogelijkheden. De planten worden bij thuisbezorging zo goed mogelijk verpakt om zo de kans op beschadiging aan de plant te verkleinen tijdens de verzending.

Lees meer