Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Olifantspoot Beaucarnea

De olifantspoot of Beaucarnea Recurvate online kopen bij Fleurdirect

De olifantspoot is een ware kamerplant. De officiele naam is Beaucarnea. Het is een gemakkelijke kamperplant welke eigenlijk weinig eisen stelt. De plant dankt haar naam olifantspoot aan haar stam. De plant komt voor in Midden Amerika en dan met name in Mexico. Het is een plant welke veel water opslaat in de stam. Het is hierdoor mogelijk, dat de plant een lange tijd zonder water kan. De plant slaat het water op in zijn stam. Hij groeit langzaam en verbruikt dus ook niet veel water. In de winter kan de plant daarom beste en paar weken droog staan. Het is goed om de grond wat droog te laten zijn. Geef pas water als de grond weer helemaal droog is. De hoeveelheid water die je geeft is afhankelijk van de plek waar de plant staat en ook hoe groot hij is. In de zomer geef je ook wat meer water dan in de winter. Wanneer je niet zeker weet of je wel of geen water moet geven is het beter om geen water te geven. Laat nooit een laagje water in de pot staan bij deze kamerplant. Het is dan mogelijk, dat de wortels gaan rotten. Iets wat u natuurlijk niet wilt. Gebruik een watermeter om te zien wanneer de plant weer water nodig heeft. Wanneer het minimum op de meter is bereikt is het goed om nog een vijftal dagen te wachten om de kamerplant dan water te geven.

Topkwaliteit olifantspoot online bestellen

De olifantspoot staat het beste in de half zon en half schaduw. Een hele lichte plaats is een goede plek voor deze kamerplant. Hij is dan op zijn mooist. Hij moet echter niet in de directe zon. U zult dan snel plekjes krijgen op de bladeren. Een plek direct voor het raam op het Noorden, Westen of Oosten is een goede plek. Bij een raam op het Zuiden moet u hem twee tot drie meter van het raam plaatsen. De olifantspoot groeit niet snel. Het kan echter zijn, dat hij te groot wordt. Het is dan mogelijk om de kamperplant te snoeien. Het is heel gemakkelijk te doen door een deel uit de top van de stam te zagen. Doe het in het voorjaar en gebruik na het snoeien minder water en zet de plant op een lichte plek.

Verzorging van de Beaucarnea Recurvate

Ook al is deze kamerplant erg sterk en kan deze gerust een paar weken zonder water, toch heeft deze plant ook wel verzorging nodig om optimaal te kunnen groeien. De olifantspoot kan het beste op een warme plek staan in het zonlicht, ook kan deze plant prima tegen de droge lucht en hoeft u deze niet te besproeien. Deze sterke kamerplant heeft geen extra voeding nodig, als u dit nou wel wilt doen, dan wordt er aangeraden om dit een keer per jaar te doen en de vloeibare voeding te verdunnen met wat water. De bladeren van deze plant kunnen wel bruin worden, hier hoeft u verder niets aan te doen. Het beste is om de bruine bladeren gewoon te laten zitten totdat ze er vanzelf afvallen of om dit heel erg voorzichtig te doen, dit omdat als het eraf wordt geknipt de kans groot is dat het levende blad wordt geraakt en hierdoor gaat het hele blad dood. Als een blad nou helemaal afgestorven is dan kunt u deze er wel gewoon afknippen, ook kunt u deze eraf trekken, hier moet u soms wat meer kracht voor zetten.
 

Rechtstreeks van de teler bij u thuis!

Bij Fleurdirect worden alle soorten kamerplanten rechtstreeks vanaf de teler geleverd. Ook voor de olifantspoot geldt dit. De planten worden rechtstreeks geleverd om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden aan u en onze andere klanten. Ze worden rechtstreeks verstuurd, nadat ze met de grootst mogelijke zorg ingepakt zijn. Het is mogelijk om in onze online plantenshop ook voor een pot te kiezen welke bij de kamperplant past. Op die manier hoeft u het alleen nog maar uit te pakken en op de juiste plek te zetten. Hierna kunt u vele jaren gaan genieten van de meest mooie kamerplanten van Fleurdirect.

Lees meer