Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Dadelpalm-Phoenix

Een Phoenix kopen doet u eenvoudig bij Fleurdirect ✓ direct van de beste kwekers ✓ ruime keuze ✓ gratis verzending vanaf €45,00 ✓ levering 1-2 werkdagen

Dadelpalm | Phoenix online kopen bij Fleurdirect

De dadelpalm wordt ook wel de Phoenix Canariens is genoemd. De dadelpalm komt van de Canarische eilanden en wordt ook wel de Canarische dadelpalm genoemd. Het is een plant met een stevige stam en is winterhard. Het is echter beter om bij lange periodes van vorst de plant naar binnen te halen. De dadelpalm heeft veel water nodig. Het is een plant waarvan de grond niet mag uitdrogen. Het is belangrijk om de palm niet met haar wortels in het water te laten staan. Controleer goed of de grond nog vochtig is met de hulp van uw vingers. Wanneer de grond te droog is moet u het opnieuw water geven. Het is afhankelijk van de grootte van de dadelpalm en de plek waar hij staat hoeveel dit is. In de regel zou het na vijf dagen weer een droge grond moeten hebben. Op warme dagen moet u natuurlijk meer water geven dan in de winter. De plant heeft een zonnige plek nodig op kantoor of in de woning. Het is belangrijk om de plant niet in de directe zon te plaatsen. De bladeren van de plant zullen dan verbranden. Als de plant op een te donkere plek staat dan zal de plant geen nieuwe bladeren meer aanmaken. Natuurlijk moet dit voorkomen worden. Zet de plant op een of twee meter afstand van het raam en u zit vaak goed.

De dadelpalm in een pot kopen bij Fleur-direct.be

Het is mogelijk om de dadelpalm compleet in een pot te kopen bij ons. Fleurdirect is een online plantenshop waar we de extra service bieden, dat wij hem al in een pot planten voor u. Het is dan een compleet pakket. Wanneer u de dadelpalm met de pot ontvangt dan hoeft u de plant alleen nog maar een goede plek te geven in de woning. Ook kan de plant goed op het kantoor komen te staan.

Wanneer de plant te klein wordt voor de pot is het goed om hem te verpoten. Kies dan voor een pot welke twintig procent groter is dan de oude pot. Vaak moet u na twee jaar de plant verpoten. Hierna kunt u er weer volop van genieten. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde omgeving voor de plant. Geef de dadelpalm ook een keer per week een extra dosis groeimiddel in de lente en zomer. De plant zal nog beter gaan groeien.

Snelle levering van uw dadelpalm

Het is zeldzaam, dat een dadelpalm gaat bloeien in een pot in de huiskamer. Het is soms wel mogelijk. Ondanks, dat het mooi klinkt is het beter om de bloemen te verwijderen. Het kost de  dadelpalm namelijk veel energie. Het is niet gunstig voor de plant om te gaan bloeien. Fleurdirect heeft gekozen voor een rechtstreekse bezorging vanaf haar telers naar de eindklant. Het is een bewuste keuze geweest, omdat op die manier de planten de maximale zorg krijgen tot ze naar een nieuwe plek gaan. Het zorgt ervoor, dat u nog langer kunt genieten van deze geweldige dadelpalm. Het is een plant welke u jaren plezier zal geven. Toch niet overtuigd van een dadelpalm? Bekijk dan ons ruim assortiment van andere soorten kamerplanten. Bij Fleurdirect hebben wij voor ieder wat wils. 

Oorsprong

De Phoenix is een geslacht van een van de 14 soorten palmen, deze plant is afkomstig van de Canarische Eilanden, ook is hij te vinden in Noord-Afrika en Zuid-Azië. Op deze plekken staat de Phoenix vooral in een vochtige grond, zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een moeras of aan de kant van een rivier. De Phoenix palm is een kleinere palmsoort, maar is wel duidelijk te herkennen aan de puntige palmbladeren. De Phoenix wordt ook wel de dadelpalm genoemd, dit omdat deze eetbare vruchten kan laten groeien, dit zijn dadels. Echter gebeurt dit niet als de Phoenix palm als kamerplant wordt gehouden, dit is vooral in de natuur zo en dan groeit hij uit tot een grote boom. De Dadelpalm is een van de makkelijkste palmen om te verzorgen, perfect voor de mensen met wat minder groene vingers.
 

De Phoenix palm eenvoudig online bestellen

Bij Fleur-direct.be vindt u de mooiste Phoenix palmen, maar ook zijn er andere palmen die u eenvoudig online kunt bestellen in onze webshop. De Phoenix palm is een makkelijke plant en heeft weinig verzorging nodig, wat voor sommige mensen de perfecte uitkomst is. De Palm heeft wel redelijk wat water nodig, de grond moet altijd iets vochtig blijven, zo kan deze kamerplant het beste doorgroeien. De Dadelpalm kan prima in de volle zon staan, als deze op een te donkere plek staat dan maakt hij geen nieuw blad aan. Extra voeding is niet noodzakelijk, natuurlijk kan het geen kwaad om af en toe wat vloeibare voeding toe te dienen, zo kan de dadelpalm optimaal blijven groeien.
 

Ruim assortiment aan groene kamerplanten

Naast de Phoenix palm en andere palmen vindt u ook nog een heleboel groene kamerplanten in ons ruime assortiment. Niet alleen groene kamerplanten, ook andere kamer- en kantoorplanten die de ruimte in no time op kunnen vrolijken. U kunt eenvoudig een bestelling plaatsen en u kunt uw producten veilig online afrekenen, dit kan via iDeal, MasterCard, Visa, Maestro en u kunt achteraf betalen met AfterPay. Heeft u vragen over uw bestelling of over een van onze planten, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag verder!

Lees meer