Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Meer info over de Epipremnum Scindapsus

De Epipremnum Scindapsus heeft een ingewikkelde naam, maar de plant zelf is alles behalve ingewikkeld. De Scindapsus stelt weinig eisen aan de verzorging en is een prachtige groene aankleding voor uw huiskamer of kantoor. Net zoals bij familieleden als de Dieffenbachia, heeft de Scindapsus grote bladeren met een bijzondere tekening, wat niet snel zal vervelen!

Herkomst Zuid-Oost Azië
Standplaats Licht, geen direct zonlicht
Verzorging Dood blad weghalen
Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Voeding Om de 2 weken
Giftig Ja, voor dieren

Herkomst

De naam waaronder deze plant bekend is geworden, Scindapsus, is bijna net zo ingewikkeld als de Latijnse naam Epipremnum. In het Grieks betekent de naam ‘op’ (epi) ‘stam’ (premnum). Dat is afkomstig van de natuurlijke manier van groeien van de Scindapsus. In Zuid-Oost Azië groeit de plant voornamelijk in bosgebied waar het in de schaduw staat van verschillende bomen. Dat klinkt niet erg optimaal, maar de Scindapsus heeft deze bomen juist nodig! Zoals op het plaatje hiernaast te zien is, groeit de Scindapsus via de stam van andere bomen omhoog, naar de zon.

Standplaats

Licht doet deze kamerplant goed. De Scindapsus kan het beste geplaatst worden op een plek in het daglicht of in de halfschaduw. Direct zonlicht is niet goed voor de Scindapsus, omdat de bladeren dan bruin kunnen worden. Worden zijn bladeren helemaal groen, dan is dit een teken dat de Scindapsus te weinig daglicht krijgt. Geef de Scindapsus dan een plek met meer licht.

Verzorging

Water

Van oorsprong houd de Scindapsus van een vochtige grond, net zoals in het tropisch regenwoud. Toch is de Scindapsus erg gevoelig voor natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat. Dit kunt u het beste controleren met een van de handige vochtigheidsmeters van Fleurdirect.

Voeding

De Scindapsus is vooral in de lente en zomer bezig met groeien. Om deze groei te stimuleren is het van belang om de Scindapsus om de twee weken extra voedingsstoffen te geven. Hiervoor is Pokon Groene planten voeding zeer geschikt. In de winter is het niet nodig om extra voedingsstoffen toe te dienen, want staat de Scindapsus op rust. Lees de verpakking voor de juiste dosering.

Verpotten

Het beste is om de Scindapsus om de twee jaar te verpotten. Op die manier krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien en het zal de vitaliteit van de Scindapsus toenemen. Neem een pot die een paar centimeter groter is dan de huidige en verpot de Scindapsus bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Gevoelig voor

De Scindapsus is een erg sterke plant en niet erg gevoelig voor ziektes. Toch is het aan te raden om de Scindapsus regelmatig te controleren op vreemde vlekjes of beestjes.

Giftig

De Scindapsus is niet giftig, maar een huisdier kan er gevoelig voor zijn. Raadpleeg de huisarts als uw dier irritaties krijgt van de Scindapsus.