Prijs
Min: €0
Max: €250
Hoogte
Min: 0CM
Max: 100CM
Diameter
Min: 0cm
Max: 10cm
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Verzorging

Schefflera

Schefflera plant kopen bij Fleurdirect

De Schefflera kamerplant valt erg op door haar typerende blad. De Nederlandse naam vingersboom heeft hij ook te danken aan zijn typerende blad. De Schefflera is een plant welke uit Australië komt. Het is een prachtige plant welke op een lichte plek moet staan. De plant is te koop met groen en gouden bladeren, helemaal gele bladeren of met diep groene bladen. De Schefflera gebruiken niet zo veel water. In de zomer mag de plant in een vochtig grond staan. Hier houdt hij dan dan ook van. In de winter mag de grond wat droger worden. Wanneer je niet helemaal zeker weet of je wel of geen water moet geven is het beter om geen water te geven. In de zomer geef je de plant wekelijks water en in de winter eens per twee weken. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe groot de pot is en waar de plant staat. Het is belangrijk om niet teveel water te geven, waardoor de wortels gaan rotten.  Het is mogelijk om de kamerplant Schefflera met wat vulcastrat en een watermeter uit te rusten. Geef dan eens per week wat water. De watermeter zal aangeven, wanneer de plant weer water nodig heeft. Vulcastrat heeft het voordeel, dat het naast het regelen van de waterbehoefte het ook voedingsstoffen heeft. Het is voldoende voor een half jaar. De plant heeft drie tot vijf uur direct zonlicht nodig iedere dag. Vooral de lichtere soorten hebben meer licht nodig dan de donkere soorten. Bestel de Schefflera eenvoudig bij Fleurdirect!

De Scheffera in de juiste pot van Fleurdirect

Het is mogelijk om bij Fleurdirect de plant inclusief pot te kopen. Het is prettig om de plant kant en klaar te ontvangen. U kunt hem dan direct op de juiste plek zetten en er van gaan genieten. De Scheffera kunt u het beste eens in de drie jaar verpoten. Ieder jaar is het goed om de toplaag te verversen met verse aarde. Het is goed om dit in de lente te doen. Wanneer de wortels namelijk beschadigd raken kunnen ze zich sneller herstellen. Een nieuwe pot dient altijd een vijfde groter te zijn dan de oude plantenpot. Bij het verpoten kunt u normale potgrond gebruiken. Het is goed om de Schefflera iedere twee maanden wat extra voeding te geven. De voedingsstoffen zijn dan uit de grond verdwenen. Het is goed om in de herfst en de winter niet zoveel extra's te geven. Wanneer de planten groeien is het meer nodig.

Van de kweker naar uw woonkamer

Fleurdirect werkt samen met vele kwekers. De kwekers leveren de planten rechtstreeks vanuit hun vertrouwde omgeving aan u. De planten worden goed ingepakt en in maximaal twee dagen heeft u de gewenste kamerplant in huis. Natuurlijk kunt u ook kamerplanten bestellen voor op uw kantoor. Ontdek de mogelijkheden en weet hoe u de meest mooie planten kunt bestellen in onze online plantenshop.

Lees meer