Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Strelitzia | Paradijsvogelbloem kopen

Paradijsvogelbloem of de Strelitzia plant kopen

De Strelitzia wordt ook wel de paradijsvogelbloem genoemd. Het is een exclusieve kamperplant welke mooi bloeit. Oorspronkelijk komt de plant uit Zuid Afrika. De bijnaam heeft de plant door de kleur en de vorm van haar bloemen gekregen. Het is een zeer exclusieve plant welke het uitstekend doet op een plek met veel licht. De plant heeft veel water nodig. Nadat de kamerplant heeft gebloeid kan het een jaar duren tot hij weer gaat bloeien. Hier moet je dus optimaal van genieten wanneer het zo ver is.

Verzorging van de Strelitzia

De Strelitzia houdt van water in de zomerperiode. Geef de plant iedere week voldoende water om het een week uit te houden. Laat de wortels niet in het water staan. In de winter dien je de plant ook een keer per week water te geven, maar dient het wel wat minder te zijn. De plant zal dan ook sneller gaan bloeien in de herfst.

Een mooie paradijsvogelbloem kopen 

De naam op zichzelf is al een cadeautje voor iemand anders of voor jezelf. Wanneer de bloem bloeit is het helemaal een genot om van de plant te genieten. We kunnen de plant compleet ingepoot in een mooie pot bezorgen bij de persoon voor wie het bestemd is. Het is dan een compleet cadeau. Het zal zeker in goede aarde vallen wanneer ze de goed ingepakte Strelitzia ontvangen.

Natuurlijk kunt u zichzelf ook een Strelitzia cadeau geven. Het is een zeer mooie plant. Hij bloeit in de herfst, maar is daarbuiten ook een plant om volop van te genieten. De planten hebben zeer grote bloemen, waardoor ze niet in de lente maar pas in de herfst tot bloei komen. Het is mogelijk om de plant met of zonder een pot te kopen.

Wanneer u de plant zonder pot koopt, is het belangrijk om hem direct na ontvangst in een mooie pot te plaatsen met de juiste potgrond. Wanneer u de plant goed verzorgd in de koelere winterperiode en hem regelmatig voeding geeft en gematigd water dan zal hij beginnen te bloeien in de herfst. Het is dan volop genieten van deze mooie plant.

Waar moet u op letten bij een Strelitzia?

Het is goed om een Strelitzia te kopen welke veel bloemen heeft. De kans is dan namelijk groot, dat er volgend jaar ook weer een bloem aan komt. Koop een Strelitzia wanneer hij volop aan het bloeien is en straalt van schoonheid. Onze servicemedewerkers kunnen u helpen om de juiste Paradijsvogelbloem te kopen in onze online plantenshop. Al onze kamerplanten worden rechtstreeks uit de kas geleverd. Ze gaan direct naar de eindbestemming en staan niet eerst nog vele weken in een bloemenzaak om verkocht te worden. Op deze manier kunnen wij een hoge kwaliteit bieden. De Strelitzia wordt goed verpakt naar u toegestuurd met of zonder een mooie bloempot erbij. Natuurlijk kunt u hem ook rechtstreeks versturen wanneer het een cadeautje is.

Oorsprong van de Strelitzia

De Strelitzia is een plant die tot wel tien meter hoog kan worden en bestaat uit meerdere stammen. De plant blijft groen tijdens het groeien en krijgt dus geen bruine korst om de stam heen. Daarnaast bevat het palmachtige bladeren die 1,5 tot 2,5 meter lang kunnen worden. De naam van deze plant heeft het te danken aan Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Zij is de echtgenote van Koning George III van het Verenigd Koninkrijk in het jaar 1738 tot 1820. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika maar tegenwoordig komt u deze vooral wereldwijd tegen in botanische tuinen. Ook wordt deze plant als kamerplant gekweekt en zo kan deze als decoratie in bijvoorbeeld uw woonkamer staan.

Een bijpassende pot bij de Strelitzia

Wanneer u een plant koopt dan kan het zijn dat deze geleverd wordt zonder een bijpassende pot. In het assortiment van Fleurdirect vindt u daarom een groot aanbod van verschillende potten. Deze potten hebben diverse vormen en zijn bedoeld om gebruikt te worden op verschillende plekken. Zo zijn er potten die bedoeld zijn voor binnenshuis. Deze potten zijn meestal niet zo heel erg groot en zijn van kunststof of ander materiaal. Daarnaast zijn er potten die gemaakt zijn van een extra stevig materiaal zoals keramiek of metaal. Deze potten kunnen tegen een stootje en zijn vaak bedoeld om buiten neer gezet te worden.

De Strelitzia Nicolai

De bekendste Strelitzia is de Strelitzia Nicolai. Deze plant heeft mooie lange bladeren die lang groen blijven. Daarbij beschikt de Strelitzia Nicolai over meerdere stammen. Vaak halen mensen de Strelitzia Nicolai en de bananenplant door elkaar, maar bij de Strelitzia Nicolai groeien geen bloemen. Minder daglicht is bij deze plant niet erg, want daar kan de Strelitzia Nicolai gewoon tegen. Ook is een lage luchtvochtigheid ook geen probleem. Een ideale kamerplant dus.

Een breed assortiment aan Strelitzia's

In het assortiment van Fleurdirect vindt u een groot aanbod aan planten en potten die uw kantoor, woonkamer of tuin gegarandeerd opfleuren. Ons aanbod aan planten bestaat uit verschillende kamerplanten en tuinplanten, maar ook hebben wij een groot aanbod aan kunstplanten gemaakt van kunststof die moeilijk te onderscheiden zijn van echte planten. Deze planten zijn erg handig om op het kantoor neer te zetten wanneer u deze wilt opfleuren door middel van wat meer groen, zonder dat u deze hoeft te onderhouden. Het enige wat u namelijk hoeft te doen is met een doekje er overheen om het stof eraf te halen en ze zien er weer perfect uit. In onze webshop kunt u gemakkelijk online de mooiste kamerplanten bestellen en veilig afreken door middel van iDeal, Credit Card, AfterPay en andere betalingsmogelijkheden. Daarnaast hoeft u bij een bestelling van boven de €45,- geen verzendkosten te betalen voor de verzending van uw producten. Haal nu een prachtige Strelitzia in huis!

Een mooie paradijsvogelbloem kopen voor jezelf of als cadeau

De naam op zichzelf is al een cadeautje voor iemand anders of voor jezelf. Wanneer de bloem bloeit is het helemaal een genot om van de plant te genieten. We kunnen de plant compleet ingepoot in een mooie pot bezorgen bij de persoon waar het voor bestemd is. Het is dan een compleet cadeau. Het zal zeker in goede aarde vallen wanneer ze de goed ingepakte Strelitzia ontvangen.

Natuurlijk kunt u zichzelf ook een Strelitzia cadeau geven. Het is een zeer mooie plant. Hij bloeit in de herfst, maar is daarbuiten ook een plant om volop van te genieten. De planten hebben zeer grote bloemen, waardoor ze niet in de lente maar pas in de herfst tot bloei komen. Het is mogelijk om de plant met of zonder een pot te kopen.

Wanneer u de plant zonder pot koopt is het belangrijk om hem direct na ontvangst in een mooie pot te plaatsen met de juiste potgrond. Wanneer u de plant goed verzorgd in de koelere winterperiode en hem regelmatig voeding geeft en gematigd water dan zal hij beginnen te bloeien in de herfst. Het is dan volop genieten van deze mooie plant.

Lees meer