Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kentia palm | Howea Forsteriana

Een Kentia palm of Howea Forsteriana kunt u eenvoudig kopen bij Fleurdirect ✓ direct van de beste kwekers ✓ ruime keuze ✓ gratis verzending vanaf €45,00 ✓ levering 1-2 werkdagen

De Kentia palm | Howea Forsteriana kopen

De Howea staat in ons land bekend als de Kentia palm. Het is een mooie palm welke dichtbij Australië groeit op een eiland. De palm is een zeer sterke plant. Hij is daarom niet alleen geliefd in veel woonkamers, maar ook op kantoren. Palmen dienen constant in een vochtige grond te staan. Bij de Howea Forsteriana palm geldt dit ook. De wortels dienen hierbij trouwens niet in een natte grond te staan. Het is belangrijk om daarom regelmatig kleine beetjes water te geven. Afhankelijk van de grootte van de palm en waar hij staat is het belangrijk om te ontdekken hoeveel water u moet geven. In het begin zal het even aftasten zijn hoeveel water u moet geven (letterlijk en figuurlijk). Voel hoe nat de grond is en of de kamerplant nog een extra dosis water nodig heeft.

Kies de juiste Howea palm

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste Howea Palmen welke het goed doen in Nederland. Het zijn Howea Forsteriana palmen voor in de woonkamer of voor op het kantoor. Het is goed om de plant op de juiste plek te plaatsen. Onze service medewerkers helpen u graag om de plant de beste plek te geven. Ze zijn ware experts en kunnen u helpen om de juiste kamerplanten te kiezen voor op de beste plek. Het is een extra service van onze online plantenshop.

Onze medewerkers kunnen u ook helpen om de juiste plantenpot te kiezen bij de Kentia palm. U kunt dan een compleet pakket ontvangen en de plant uitpakken met pot en al! Het is heerlijk om zo de plant te krijgen. Wij verpakken al onze kamerplanten met de grootste zorg in de beste verpakkingen op de markt. Hierdoor krijgt u de plant veilig en goed in huis of op kantoor.

Ook de Howea palmen worden rechtstreeks vanuit de kassen van de telers naar u toegestuurd. De reis duurt maximaal twee dagen. De Howea palm merkt hier weinig van, wanneer u hem direct weer goed inpot.

Het inpotten van de Howea Forsteriana palm

Wanneer de palm is aangekomen is het belangrijk om hem in de juiste pot te planten. Tenminste wanneer u de plant zonder pot heeft besteld bij ons. Zorg ervoor, dat er voldoende ruimte is en u er verse potgrond bij doet. Het is hierna mogelijk om de plant in de pot te plaatsen. Met een ruime plantenbak is er een grote waterbuffer voor de Howea palm. De kans op het uitdrogen is dan ook een stuk kleiner. Wanneer u de plant in de toekomst wilt verpotten, omdat hij groter is geworden, is het goed om dit in het voorjaar te doen. De wortels herstellen dan sneller bij een beschadiging. Geef na het verpotten de Howea palm niet direct teveel water. Bouw het rustig aan en laat het wortelstelsel zijn weg vinden in de pot.

Extra voeding

Om maximaal te genieten van de palm is het goed om van april tot aan september de plant wekelijks wat vloeibare voeding te geven. Het is niet nodig om de plant veel te geven, maar wel om het regelmatig extra voeding te geven. Op die manier zult u heel lang plezier hebben van deze geweldige plant, die het in iedere woonkamer en op ieder kantoor geweldig doet!

De Kentia palm is afkomstig van de Lord Howe-eilanden, dit is een eiland dat zich tussen de landen Australië en Nieuw-Zeeland bevindt. Deze palm is eigenlijk vernoemd naar dit eiland, de officiële naam van deze plant is dan ook Howeia forsteriana. Tegenwoordig worden de zaden geïmporteerd. In Nederland bevinden zich meerdere kwekerijen die de Kentiazaden opkweken tot kamerpalmen. Kentia palmen zijn erg sierlijke palmen en gaan lang mee doordat ze sterk zijn. Het is ook een zeer makkelijke kamerplant die goed te verzorgen is. Als u de Kentia palm goed verzorgt kan deze behoorlijk groot worden, zelfs in uw woonkamer of op het kantoor. Hij kan maar liefst 2.50 meter hoog worden. Er gaan wel een aantal jaren overheen totdat hij zijn maximale hoogte heeft bereikt, het is namelijk een langzame groeier en doet er dus iets langer over om zo groot te worden. Belangrijk is dat u de Kentia plaatst op een plek met wat schaduw en u de grond van de plant licht vochtig houdt. Zo behoudt de Kentia vele jaren zijn sierwaarde.

De Kentia palm eenvoudig online kopen

De sierlijke en sterke Kentia palm online kopen? Dan bent u bij Fleur-direct.be aan het juiste adres, hier bestelt u de mooiste kamerplanten eenvoudig online. In onze webshop vindt u verschillende Kentia palmen, zo hebben wij kleinere versies van deze kamerplant, de medium variant en de grote palm vindt u ook in ons ruime assortiment. U kunt het aanbod filteren op onder andere de hoogte van de plant, de diameter en de prijs. De plant worden aangeboden voor ieder budget. Ook kunt u bij ons direct een bijpassende pot voor uw Kentia Palm kopen. In het assortiment worden sommige Kentia palmen al weergegeven in een pot. Deze zijn samengesteld door onze stylisten. U kunt natuurlijk ook zelf een pot uitkiezen en de Ketnia palm samen met deze pot bestellen. Wij bieden zelfs potten die de Kentia palm zelf water geven. Zo heeft u zelf bijna geen omkijken meer naar de verzorging van uw Kentia palm en bent u ervan verzekerd dat deze toch goed zal groeien en lang mooi blijft. Kies voor onze pot- en opmaakservice en wij maken de planten geheel voor u op en bezorgen deze zo bij u thuis.

Verzorging van de Kentia palm

Wilt u nou optimaal genieten van deze mooie palm, dan is het belangrijk dat u deze goed verzorgt. De Kentia palm dient altijd in een vochtige grond te staan, dit is hetzelfde als bij andere palmen. Af en toe besproeien vindt deze plant wel fijn, hiervoor kunt u prima gebruik maken van de Pokon palmenspray. Verder is de waterbehoefte van de plant niet erg groot. Zorg dat de grond vochtig is maar er mag geen laag water onder in de pot staan. In de zomer kunt u de plant eens in de week water geven, in de winter eens per twee weken. Door een vinger in de grond te steken kunt u bepalen of de grond vochtig  genoeg is. De Kentia palm houdt niet van direct zonlicht. Hij staat wel graag op een lichte plek maar de Kentia op een redelijk donkere plek plaatsen is ook geen probleem. De optimale temperatuur voor de plant ligt tussen de 20 en de 25 graden. Extra kamerplantenvoeding kan geen kwaad voor deze kamerplant, vooral van april tot september kunt u gebruik maken van vloerbare voeding die speciaal voor palmen is bedoeld om zo de Kentia palm optimaal te laten groeien. In de winter moet u de Kentia geen extra voeding geven. De plant zit dan in zijn winterslaap. Het geven van extra voeding kan dan zelfs schadelijke gevolgen hebben.

Ruime keuze uit de mooiste kamerplanten

Keuze uit enorm veel verschillende plantensoorten heeft u bij Fleur-direct.be. Op de website treft u een ruim assortiment aan de mooiste en beste kamerplanten, deze zijn ook nog eens zeer voordelig in prijs. Het aanbod van Fleurdirect bestaat uit meer dan 500 verschillende soorten planten. We hebben groene kamerplanten, maar ook planten in allerlei kleuren. Naast kamerplanten bieden wij ook verzorgingsproducten om extra lang te kunnen genieten van uw nieuwe planten. Een plant verdient natuurlijk een goede plek in de woonkamer, slaapkamer of op het kantoor, hiervoor vindt u bij ons verschillende bloempotten en plantenbakken. Bekijk het assortiment en plaats gemakkelijk en snel uw bestelling online. Een bestelling van meer dan € 45,00 wordt binnen Nederland en België gratis bezorgd. Voor bestellingen van onder de € 45,00 betaalt u € 4,95 aan verzendkosten. Betalen kan met behulp van diverse veilige betaalmethodes. Ook kunt u uw bestelling achteraf betalen. De door u bestelde producten worden binnen 1 a 2 dagen bij u thuis of op kantoor geleverd. We verpakken uw planten en overige producten zorgvuldig en op professionele wijze in. Zo kunnen wij garanderen dat u bestelling in uitstekende staat en zonder beschadigingen aan u wordt geleverd. Retourneren van planten en andere levende producten is niet zomaar mogelijk. Is de plant toch beschadigd of is er een ander probleem, neem dan contact met ons op en wij zoeken een passende oplossing voor het probleem. Voor andere producten geldt een termijn van 14 dagen, binnen deze periode kunt u de producten kosteloos retourneren indien deze niet naar wens zijn. Bij de planten die u bestelt kunt u ook bijpassende bloempotten bestellen. Kies voor onze pot- en opmaak service en wij maken de plant ook voor u in de pot op. Heeft u hulp nodig bij uw bestelling of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Lees meer