Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Watermeters

Hoe werken watermeters?

Bij FleurDirect hebben wij vochtigheids-/watermeters in veel verschillende maten en uitvoeringen. Gebruik een watermeter om uw kamerplanten in topconditie te houden. Stel uzelf niet meer de vraag of de plant wel genoeg water heeft gekregen of juist te weinig. Laat de watermeter dit werk doen!

 


 

Werking

Het gebruik van watermeters is een handige manier om de waterpeil in de gaten te houden. Watermeters bestaan uit een plastic buis met een piepschuim drijver en peilstok. Wanneer het water in de pot de onderzijde van de watermeter bereikt, zal het piepschuim gaan drijven en de peilstok omhoog gaan. Watermeters zijn noodzakelijk bij hydrocultuurplanten, maar kunnen verder nog op een andere manier worden gebruikt. Als u kiest voor de “luxe opmaak” van uw plant en pot, zal deze worden opgemaakt met vulcastrat. Deze manier maakt het mogelijk om een watermeter te gebruiken.

Uitvoeringen watermeters

Wij verkopen twee verschillende uitvoeringen; hydro en gewone watermeters. De hydro-uitvoering wordt gebruikt voor planten op hydrocultuur. Deze watermeter staat in een uitsparing van de binnenpot, tot onder de hydrokorrels. De gewone watermeters worden vaak geleverd bij de pot (zoals Lechuza) en daar zit dan een uitsparing in voor een watermeter. In het geval van de Lechuza, moet u watergeven via een vulschacht. Net zoals alle watermeters, geven allebei deze uitvoeringen aan wat de waterstand is, met een optimum en een minimum.

Gebruiksaanwijzing

  • 1. Geef de plant water op de korrels/grond/via de vulschacht;
  • 2. Houd de watermeter in de gaten (geef het een paar zachte tikken als het vastloopt);
  • 3. Wacht halverwege een paar keer, zodat de watermeter de tijd krijgt om te stijgen;
  • 4. Geef water totdat de watermeter op optimaal (OPT) staat;
  • 5. Wacht totdat de waterstand op minimum (MIN) staat;
  • 6. Wacht daarna nog 4-5 dagen met watergeven, zodat de wortels de kans krijgen om te luchten;

Alle informatie... Shop hier alle...