Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Monstera kamerplant | Uniek Exemplaar

De Monstera heeft unieke bladeren en is een echte klimmer! Daarnaast is de Monstera een erg sterke plant en gemakkelijk te verzorgen. Veel stylisten gebruiken deze kamerplant om het interieur tot een prachtig geheel te maken. De unieke bladeren zorgen ervoor dat de plant niet saai is, maar juist een enorme eyecatcher.

Monstera verzorging

  • Herkomst
  • Standplaats
  • Verzorging
  • Verpotten
  • Gevoelig voor
  • Giftig
Herkomst Midden-Amerika
Standplaats Licht, geen direct zonlicht
Verzorging Dood blad weghalen
Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Voeding 1x per 2 weken, niet in de winter
Giftig Ja

Herkomst

De Monstera kent veel verschillende soorten, die op andere plekken en op andere momenten in de geschiedenis zijn ontdekt. Daarom is het te veel werk elke Monstera-soort af te gaan, maar er zijn meerdere overeenkomsten. Zo komt elk soort uit het tropisch regenwoud en heeft prachtige geurende bloemen. De meest bekende, de Hoya Carnosa (ook wel “Grote Wasbloem” genoemd), komt van oorsprong uit Zuid-Oost Azië en is al meer dan 200 jaar in cultuur.

Standplaats

De Monstera is niet heel kieskeurig wat betreft de standplaats. Direct zonlicht zal de Monstera echter geen goed doen en als reactie daarop zal de plant gele bladeren krijgen. Daglicht in combinatie met schaduw vindt deze kamerplant het prettigst.

Verzorging

Water

Van oorsprong groeit de Monstera in het tropisch regenwoud, waar het altijd erg vochtig is. Ook als kamerplant heeft de Monstera graag een continue vochtige grond. Toch is de Monstera erg gevoelig voor natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat. Dit kunt u het beste controleren met een van de handige vochtigheidsmeters van Fleurdirect.

Besproeien

De Monstera is van oorsprong gewend aan een tropische omgeving, dus het klimaat in de huiskamer zal al snel te droog worden. Om de Monstera optimaal te verzorgen en ziektes te voorkomen, kunt u de plant het beste regelmatig besproeien met een plantenspuit. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verhoogd en glanst uw plant weer prachtig.

Voeding

De Monstera kan na verloop van tijd prachtige bloemen geven, maar dat vereist een goede verzorging. Door uw plant een keer per twee weken extra voeding te geven, stimuleert u de groei van de Monstera en daarmee ook de groei vanbloemen. De voeding die u hier het best voor kunt gebruiken is: Pokon groene planten voeding. Deze voeding zal in combinatie met het geven van water uw Monstera laten schitteren!

Snoeien

De Monstera is een klimplant en kan erg lang worden. Het beste is om de plant elke week te leiden naar de volgende stevige plek. Verwijder de stengel waarop de bloemen groeiden niet, want daarop komen weer nieuwe bloemen.

Verpotten

Het beste is om de Monstera om de twee jaar te verpotten. Op die manier krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien en het zal de vitaliteit van de Monstera toenemen. Neem een pot die een paar centimeter groter is dan de huidige en verpot de Monstera bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Ziektes

De Monstera kan last krijgen van ongedierte, maar door de plant regelmatig te besproeien, zal het niet snel voorkomen. Controleer toch regelmatig de Monstera op vlekjes of beestjes. Als het besproeien met water niet helpt, raden wij u aan biologische of chemische ongedierte te gebruiken.

Giftig

De Monstera is giftig voor mens en dier. Raadpleeg direct de huisarts of dierenarts in geval van inname.